Overslaan en ga naar inhoud

Family Digital Life
——

Je kind is klaar voor zijn eerste telefoon, jij ook?

Het moment is daar, je kind is klaar voor z’n eerste telefoon. Een groot moment, voor je kind, maar ook voor jou. Er gaat letterlijk een nieuwe wereld open. Zijn jullie er klaar voor? We helpen je graag met praktische tips.

Family chat: wanneer kreeg jij je eerste telefoon?

Kijk hier hoe ouders en kinderen een open gesprek hebben over "de eerste mobiel". Liegen kan niet, want iedereen is gekoppeld aan de leugendetector.

We gaan je helpen!

De digitale wereld gaat open voor je kind. Samen kunnen jullie alle mogelijkheden ontdekken. Wij helpen je met inzichten en checklists.

——— 1

De eerste telefoon, wanneer geef je die?

Je kind is er klaar voor, maar is het ook echt nodig, zo’n telefoon? Wanneer is het juiste moment? En hoe bepaal je dat samen?

——— 2

Maak van te voren goede afspraken!

OK, je bent eruit, je kind mag een telefoon. Hoeveel en wanneer mag hij/zij erop? En wat als hij stuk gaat? Maak samen goede afspraken.

——— 3

Het geven van de eerste telefoon

Wat wordt het? Een doorgevertje of een nieuwe telefoon? Hoe maak je het krijgen van de eerste telefoon een moment om nooit te vergeten?

——— 4

Maak het geven van een telefoon een leuk moment

Het krijgen van een eerste telefoon is een speciaal moment, dit wil je natuurlijk ook leuk maken. Wij hebben een aantal tips en ideeën voor je verzameld.

——— 5

Ben je er nu echt, echt klaar voor?

Tijd om te geven, maar heb je aan alles gedacht? We hebben een checklist voor je waarin we alles nog eens op een rijtje hebben gezet.

Meer Family Digital Life

We hebben ook tips en informatie over de volgende onderwerpen