Gaming
Je kind en online uitgaven. Wat zijn de risico's?
Een nieuwe skin in Fortnite. Een snelle aankoop in een webshop. Of een abonnement dat blijft doorlopen. Jongeren geven online makkelijker dan ooit geld uit. Eén klik en het is geregeld. Hoe hou je dat in de gaten én veilig?
Wat als mijn kind ongepaste content ontvangt (of stuurt)?
Gamevrienden. Online meeten. Chats met onbekenden. Het hoort allemaal bij de online wereld van je kind. Dat weet je waarschijnlijk, maar het blijft schrikken als je ontdekt dat je kind ongepaste berichten of foto’s ontvangt, of zelf verstuurt.
Grooming, ook wel online kinderlokken genoemd, is een groeiend probleem. Maar wat houdt het precies in? En vooral: hoe kan je je kind beschermen en ondersteunen?
Wat is cyberpesten? En welke vormen zijn er?
Cyberpesten, of online pesten, is pesten via technologie. Denk bijvoorbeeld aan het sturen van nare berichten via Whatsapp, het verspreiden van video’s op social media of het doorsturen van persoonlijke informatie van iemand. Dit kan veel impact hebben op kinderen en vaak is angst, eenzaamheid of zelfs depressie het gevolg.
Welke invloed heeft gamen op je kind?
Gamen is niet meer weg te denken uit het leven van veel kinderen. Maar wat doet het nu echt met ze? Het kan een positieve uitlaatklep zijn, maar het heeft ook z’n valkuilen. In deze blog bespreken we de voor- en nadelen en geven we tips voor een gezonde balans.
De stichting Vodafone Foundation in Nederland zet zich sinds 2002 in om iedereen te helpen met technologie.
Onze missie: jong en oud helpen bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Zodat iedereen mee kan doen in de digitale samenleving. Voor scholen hebben we het lesprogramma Online Masters ontwikkeld en voor ouderen Welkom Online.