Overslaan en ga naar inhoud

Ik ga op reis en ik neem mee

Of je nou met auto, trein of het vliegtuig gaat, een goede voorbereiding is het halve werk. Alles ingepakt? Laatste dingetjes geregeld? En hebben ze eigenlijk wifi op je bestemming?
Voor je begint met pakken, lees deze tips en maak je mobiel vast reisklaar. Zo voorbereid ben je nog nooit op reis gegaan!

Bereid je mobiel voor op het buitenland

In het buitenland gebruik je je telefoon net zo makkelijk als thuis. Toch verbruik je soms meer data dan normaal, of in het land waar je bent gelden andere tarieven. Check dus van tevoren de dingen die je vast kan downloaden en kijk of er wifi is op je bestemming. Vaak geven websites van hotels, vakantiehuisjes of campings dit aan.

Check je bundel

Een Iphone met apps

Misschien is tijdelijk een van onze extra bundels een goed idee. Met het Sim Only abonnement Red Unlimited heb je altijd genoeg data in heel Europa.
Ga je ver op reis, kies dan een wereldbundel. Zo blijf je online, ook op vakantie.

Geen gedoe

Een navigatie kaart

Download alles dat je wilt meenemen vast thuis op je telefoon, dan gebruik je daar op je reisbestemming geen data voor. Maak vast een playlist om onderweg in de stemming te komen en denk je eraan om de kaarten van je bestemming vast in Google Maps te downloaden? 

Hulp bij het inpakken

Je bestemming bepaalt de inhoud van je koffer, da’s logisch. Om niks te vergeten - waar ligt die wereldstekker?! - helpt een lijst. Zet je bestemming, reisduur en geplande activiteiten in de app Packpoint en je krijgt automatisch een complete paklijst! 
 
Denk ook na over de plek waar je zit en hoe je reist. Op een camping zijn er vaak weinig stopcontacten dus is een stekkerdoos of powerbank handig. En ga je vliegen dan is het slim om oordoppen tegen oorpijn in je handbagage te doen. Op de website van de ANWB vind je inspiratie voor complete paklijsten. 

Packpoint

Handige apps voor op reis

Alles ingepakt? Dan zijn deze apps nog handig om te downloaden:

Wave lets meet icoon

Wave Lets Meet - gratis

Spreek een meeting point af en volg via een live kaart de rest van je reisgezelschap.

Culture trip icoon

Culture Trip - gratis

De redactie van Culture Trip verzamelt tips over de meest bijzondere plekken. Do as the locals do. 

Duolingo icoon

Duolingo - gratis

Oefen alvast de taal van je vakantiebestemming op je telefoon.

Around me icoon

Around me - gratis

Check waar in de buurt alles is te vinden, zoals supermarkten en tankstations.

Handige apps voor op reis

Alles ingepakt? Dan zijn deze apps misschien nog handig om te downloaden:

Wave lets meet icoon

Wave Lets Meet - gratis

Spreek een meeting point af en volg via een live kaart de rest van je reisgezelschap.

Culture trip icoon

Culture Trip - gratis

De redactie van Culture Trip verzamelt tips over de meest bijzondere plekken. Do as the locals do. 

Duolingo icoon

Duolingo - gratis

Oefen alvast de taal van je reisbestemming op je telefoon.

Around me icoon

Around me - gratis

Check waar in de buurt alles is te vinden, zoals supermarkten en tankstations.

Moovit icoon

Moovit - gratis

Moovit is dé wereldwijde app voor openbaar vervoer. Nooit meer moeilijk doen met huurauto's dus: pak gewoon de bus! En hij geeft zelfs aan over hoeveel haltes je eruit moet.

Been icoon

Been - gratis

Leuk voor tijdens of na je trip: in deze app vink je aan waar je bent geweest. Een soort kraskaart dus, maar dan op je smartphone of tablet. 

Big days icoon

Big days - gratis

Aftellen naar je vakantie was nog nooit zo leuk! Met deze app hou je precies bij hoe lang het duurt tot je trip begint of hoelang het al geleden is: tijd voor de volgende?

Get your guide icoon

Get your guide - gratis

Leuk én handig: in deze app vind je een overzicht van alle tours, tickets en kleurrijke plekken in de buurt. De ideale tourguide!

FLIO icoon

FLIO - gratis

In deze app vind je echt alles over de luchthaven waar je op vliegt. Nooit meer verdwalen, mooie winkelaanbiedingen en de mogelijkheid om exclusieve toegang te boeken tot lounges en parkeerplaaten. Leuke gimmick: concurreer met andere reizigers om te zien wie het meest reist.

Wiffinity icoon

Wiffinity - gratis

Je kunt je telefoon door heel Europa gebruiken zoals je thuis doet, maar wat als je bundel op is? Of als je buiten Europa reist? Dan is gratis wifi wel heel lekker. Download de app 'Wiffinity' en je krijgt toegang tot diverse met wachtwoord beveiligde wifi-netwerken over de hele wereld.

Google translate icoon

Google translate - gratis

Een gouwe ouwe op het internet is Google Translate met een bijna sciencefiction-optie: offline vertaling in real-time. Download de taal die je nodig hebt, richt je camera op je tekst en … hopla! Vertaald.

Hebben ze hier wifi?

Belangrijk om vooraf te checken of er wifi is op je locatie of dat je genoeg data in je bundel hebt. Je wilt natuurlijk wel contact houden met het thuisfront. Zo zijn er nog meer dingen die je van te voren kan checken.

Doos icoon

Internetten en bellen in het buitenland
In de EU gebruik je je smartphone gewoon zoals thuis, want je belt, sms't en internet uit je bundel. Heb je meer data nodig of is je bundel op? Neem dan tijdelijk een extra bundel. Als je ver op reis gaat, kies dan voor een wereldbundel. Zo bespaar je op je telefoonrekening binnen én buiten de EU.

 Wifi icoon

Wifi & Hotspots
Het scheelt enorm in je dataverbruik als je wifi-hotspots gebruikt in het buitenland. Tegenwoordig hebben veel plekken gratis wifi. Als je in een hotel, huisje of op een camping verblijft, staat op de website vaak al aangegeven of dit wordt aangeboden.

Icoon chat

Blijf op de hoogte
Ben je in het buitenland? Dan krijg je automatisch een sms'je met de tarieven, zo heb je ze altijd bij de hand!  Meestal krijg je ook nog een berichtje als je bundel bijna op is. Tip: download van tevoren de app om gemakkelijk je tegoed te checken. Voor Vodafone klanten is er de My Vodafone App.