Overslaan en ga naar inhoud

Handige apps voor het vinden van een nieuwe baan

Of je nu vrijwillig of gedwongen op zoek bent naar een nieuwe baan: er een vinden die jou aanspreekt en waarbij jouw profiel ook omschreven wordt, is lastig. Want waar moet je zoeken? En hoe zorg je dat je opvalt bij een bedrijf? Gelukkig zijn er diverse apps voor jouw telefoon die je op weg kunnen helpen hiermee. Wij zochten de meest handige apps voor jou uit.

Heb jij een iPhone? Alle onderstaande apps zijn hierop te verkrijgen via de Apple App Store. Gebruikers van telefoons met een Android besturingssysteem kunnen de apps vinden in de Google Play Store.

LinkedIn, Indeed en Monsterboard

Er zijn talloze apps die vacatures aanbieden. De populairste hiervan zijn LinkedIn, Indeed en Monsterboard. Selecteer de eisen waar de vacature aan moet voldoen, bijvoorbeeld de reisafstand en sector, en vind de vacature die bij jou past. Soms is een vacature in alle apps te vinden, maar ook kan het zijn dat hij enkel in een app wordt aangeboden. Belangrijk om ze daarom allemaal in de gaten te houden.
LinkedIn kan tevens gebruikt worden om te netwerken en zo mensen binnen jouw branche te ontmoeten. Je maakt een profiel aan en plaatst een online cv. Op deze manier kun ook je door werkgevers gevonden worden via deze app.

Eventbrite logo

Eventbrite

Op zoek naar een goede plek om te netwerken? Daar kan Eventbrite jou mee helpen. Via deze app blijf je namelijk op de hoogte van nieuwe en populaire (lokale) evenementen. Dit kunnen concerten of yogalessen zijn, maar ook (zakelijke) netwerk evenement. Het hebben van een goed netwerk vergroot jouw kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Als iemand een leuke vacature heeft, zal deze altijd eerst gedeeld worden binnen het netwerk van deze persoon voordat hij wordt geplaatst op bijvoorbeeld vacaturewebsites.

Download: Apple App Store l Google Play 

Glassdoor

Als je benieuwd bent naar een bedrijf waar je wilt solliciteren, bijvoorbeeld op het gebied van salarissen, is Glassdoor handig voor jou. Werknemers van bedrijven kunnen via deze app namelijk informatie delen over hun werkplek. Hierdoor kun jij een kijkje achter de schermen nemen en uitvinden hoe het werkelijk is om te werken bij een bedrijf. Een eerste indruk kan namelijk soms heel anders zijn dan hoe het daadwerkelijk in een bedrijf er aan toe gaat. Ook kun je via de app vacatures vinden.

Download: Apple App Store l Google Play 

Glassdoor logo
smartsimpel

edX

Kennis staat goed op jouw cv. Om indruk te maken op een potentiële nieuwe werkgever is het dus goed om cursussen te volgen. Via de app edX kan dit. Hier kun je online lessen vinden van de beste universiteiten in de wereld, zoals Harvard en Stanford University. Een handige manier om nieuwe kennis op te doen en zo jouw cv zo relevant mogelijk te maken.

Download: Apple App Store l Google Play 

Hoe schrijf ik een sollicitatiebrief

Een goede motivatiebrief is erg belangrijk wanneer je ergens gaat solliciteren. Het helpt je namelijk om jezelf te onderscheiden van de andere sollicitanten. Met een goede motivatiebrief laat je zien dat je er tijd in hebt gestoken om onderzoek te doen naar het bedrijf, de functie-eisen en wensen van de werkgever. Daarnaast kun je in je motivatiebrief laten zien hoe enthousiast je bent over de functie en welke waarde je kunt toevoegen aan het bedrijf. 


Er zijn diverse apps die jou kunnen helpen bij het schrijven van een goede brief, zoals “Hoe schrijf ik een sollicitatiebrief”, die verkrijgbaar is via de Apple App Store. Via de Google Play Store zijn er ook diverse vergelijkbare apps te vinden, zoals “Sollicitatiebrief aanmaken gratis”.

Download: Apple App Store l Google Play 

smartsimpel
smartsimpel

Hiretime

Vind jij sollicitatiebrieven en cv’s ouderwets? Via Hiretime kun je doormiddel van een videoboodschap een bedrijf overtuigen van jouw kwaliteiten. Zodra je een toegangscode van een bedrijf hebt ontvangen, kun je een paar vragen invullen gevolgd door een korte videoboodschap die pas wordt verstuurd zodra jij tevreden bent. Via de app worden ook tips gegeven over hoe je dit het beste kunt doen.

Download: Apple App Store l Google Play

The personality types

In een vacature wordt vaak gevraagd naar iemand met specifieke persoonlijkheidskenmerken, zoals ijverig, gemotiveerd en vriendelijk. Zet daarom van tevoren op een rij over welke persoonlijkheidskenmerken je beschikt. Via de app “The personality types” kun je een test doen waarmee je hier achter kunt komen. Ontdek jouw sterke en zwakke punten en met welke mensen jij het beste kunt samenwerken.

Download: Apple App Store l Google Play

smartsimpel
smartsimpel

HR interview preparation guide

Ben je uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek? Dan is het essentieel dat je deze goed voorbereidt. Je weet nooit zeker welke vragen er precies gesteld zullen worden, daarom is het aan te raden om verschillende voor te bereiden. Gelukkig zijn er veel apps beschikbaar die jou hierbij kunnen helpen. Deze apps geven verschillende vragen weer die gesteld kunnen worden bij een gesprek en geven een voorbeeld antwoord erbij. Kies degene die jou past.

Download: Apple App Store l Google Play

Speeko

Als je het moeilijk vindt om overtuigend te spreken, bijvoorbeeld tijdens een sollicitatiegesprek, is het belangrijk om dit te oefenen. Dit kan via de Speeko app. Hier leer je om te spreken met zelfvertrouwen. De app behandelt verschillende spreektechnieken waarmee je kunt oefenen. Je kunt een interview oefenen door jezelf op te nemen. Hierna krijg je direct feedback. De app is momenteel alleen verkrijgbaar op Apple telefoons, binnenkort ook op Android.

Download: Apple App Store

smartsimpel
smartsimpel

Reat Netto

Heb je een baan gevonden en heb je onderhandeld over het salaris? Handig om te weten hoeveel er bruto overblijft hiervan na aftrek van bijvoorbeeld belastingen. Dan weet je pas hoeveel geld je echt op je bankrekening krijgt gestort elke maand. Ook kun je makkelijk het effect zien op je loon door een andere baan, loonsverhoging of auto van de zaak.

Download: Apple App Store l Google Play

Loopbaan-check

De Loopbaan-check app helpt jou met sollicitatietips, loopbaanadvies en het vinden van een loopbaancoach in de buurt. Handig wanneer je het idee hebt dat je niet helemaal op je plek zit bij jouw huidige werkgever. De app geeft 45 vragen die leiden naar een antwoord op de vraag: past mijn huidige baan wel bij mij? Zit ik op de juiste plaats? Ook voor mensen die al op zoek zijn naar een nieuwe baan is de app handig: je vindt namelijk ook tips voor jouw sollicitatiebrief, cv en sollicitatiegesprek.

Download: Apple App Store

smartsimpel
smartsimpel

Duolingo

Voor sommige functies is het van belang dat je meerdere talen spreekt naast Nederlands, bijvoorbeeld Engels,Spaans of Duits. Via Duolingo kun je makkelijk een nieuwe taal leren. Je kunt het spreken, schrijven, luisteren en lezen van een taal leren op een leuke manier. Ook wanneer je de taal al (een beetje) spreekt, kun je de app gebruiken om je taalkennis verder te perfectioneren.

DownloadApple App Store l Google Play

CamCard

Op netwerkevenementen krijg je vaak veel kaartjes van mensen met hun gegevens erop. Een handige manier om op een later moment nog contact met hen op te nemen. Echter moet je dan wel het kaartje goed bewaren. Een manier om dit te doen is via de CamCard app. Met deze app kun je het kaartje scannen waarna hij automatisch op jouw telefoon wordt opgeslagen. Ook kun je via de app kaartjes met iemand uitwisselen, zodat er helemaal geen fysiek kaartje aan te pas hoeft te komen.

Download: Apple App Store l Google Play

smartsimpel