Overslaan en ga naar inhoud

Inruildeals: je telefoon inruilen bij Vodafone

Wat is jouw telefoon waard?

Geef je telefoon een tweede leven

Yes, een nieuwe telefoon! Maar wat doe je met je oude? Die laat je na jaren trouwe dienst toch niet in de la verstoffen? Ruil je telefoon in bij een van onze winkels of stuur 'm op. Goed voor de wereld, en voor je portemonnee.

Toestelwaarde

Check je toestelwaarde

Check op deze pagina de waarde van je toestel.

Winkels

Lever je telefoon in

Stuur je toestel op of lever hem in bij één van onze winkels.

Krijg de beste deal

Krijg de beste deal

De waarde van je toestel maken we over op je rekening.

Maak de wereld een beetje beter

Door je oude telefoon te recyclen werk je mee aan een duurzame toekomst. Je oude telefoon geven we een tweede leven in ontwikkelingslanden of we gebruiken de materialen in de telefoon opnieuw. Benieuwd naar wat we nog meer doen? Lees het hieronder.

Re-use

Reuse

Ga voor een refurbished toestel

Toe aan een nieuwe telefoon, maar je wil niet te veel uitgeven? Ga voor een refurbished toestel en geef een telefoon een tweede leven! Jij houdt wat geld over én je werkt mee aan een duurzame toekomst. Kijk op onze refurbished pagina  voor het aanbod. 

Re-pair

Repair

Repareer je telefoon

Telefoon stuk, maar kun je er nog geen afstand van doen? Geen probleem, wij zorgen ervoor dat je snel weer bereikbaar bent. Check onze reparatie pagina voor alle opties.

Re-duce

Reduce

Smartphone scan in onze winkels

Is je telefoon traag, batterij snel leeg of werken sommige apps niet meer goed? Kom langs voor een smartphone scan! Zo weet je hoe je nog alles uit je telefoon kan halen en wanneer het écht tijd is voor een nieuwe.

Duurzaamheidsprogramma's

Wat doen we nog meer?

Werken aan een duurzame toekomst

Benieuwd wat Vodafone nog meer doet om te werken aan een duurzame toekomst? Bekijk onze duurzaamheidsprogramma's  en ontdek wat je nog meer kan doen om de wereld een stukje beter te maken.

Veelgestelde vragen

Veel mensen laten hun oude toestel in de lade liggen terwijl deze nog geld waard is. Met Vodafone Inruildeals kun je oude toestellen inruilen tegen een bepaald bedrag. Dit bedrag storten we op je rekening.

  • De meeste gebruikte mobieltjes krijgen een 2e leven in Afrika of Azië of andere werelddelen.
  • Dankzij recyclen kunnen mensen in ontwikkelingslanden ook een mobiele telefoon gebruiken. Dit is belangrijk omdat de groei van mobiele communicatie vaak vooraf gaat aan economische groei, met name in Afrika.
  • De mobieltjes worden eerst geschikt gemaakt voor hergebruik. We verwijderen de geheugen- en simkaarten, wissen data en repareren kleine krassen in scherm en behuizing. Daarna testen we de mobieltjes volledig.
  • De mobiele telefoons die we niet kunnen hergebruiken halen we uit elkaar. Dit doen we in een hiervoor geclassificeerde fabriek in Europa. De meeste metalen uit een mobiele telefoon winnen we zo weer terug en gebruiken we opnieuw.

Check eerst de waarde van je toestel . Als je deze stappen hebt doorlopen, krijg je een verzendsticker met het adres. Pak je telefoon zorgvuldig in, print de verzendsticker uit en plak deze op het pakket. Lever het pakket vervolgens binnen 7 dagen in bij een PostNL punt, dan weet je zeker dat het inruilaanbod nog geldt. 

Je kan je telefoon ook inleveren in de winkel, dan sturen wij 'm voor je op. Je hoeft het formulier op deze website dan niet in te vullen.

Behalve je telefoon moet je ook de batterij en eventuele stylus pen meesturen. Andere accessoires, opladers, handleidingen en dergelijke zijn niet nodig.

We raden aan om je oude telefoon leeg te halen en terug te zetten naar de fabrieksinstellingen. Vergeet niet om een back-up te maken van al je gegevens (foto's, berichten, contacten etc.). Hoe dit werkt vind je in de handleiding van je toestel.

Je simkaart en eventuele geheugenkaart hoef je niet mee te sturen. Haal deze daarom uit het toestel voordat je deze opstuurt.

Je kan je telefoon ook in de winkel inruilen. In dat geval checkt de medewerker in de winkel de waarde van je toestel en keert deze direct aan je uit. Zorg wel dat je een back-up van je gegevens hebt gemaakt en het toestel hebt teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Je hoeft het toestel niet in te pakken.

Zodra we je telefoon hebben ontvangen beoordelen experts de telefoon. Na deze inspectie krijg je een e-mail met de werkelijke waarde. Als de waarde overeenkomt met de door jou ingeschatte waarde krijg je het geld binnen 14 dagen op je rekening gestort. Wijkt de inruilwaarde af en ga je niet akkoord met het voorstel? Dan kun je er voor kiezen je telefoon terug te laten sturen.

Kapotte telefoons accepteren wij ook, mits ze in werkende staat zijn. Onder werkende staat verstaan wij:

  • De telefoon moet volledig zijn, zonder ontbrekende, beschadigde of gebarsten onderdelen (ook een schrijfstift voor touchscreen toestellen moet bijgesloten zijn als de telefoon er oorspronkelijk een had).
  • De telefoon dient volledig functioneel te zijn. Hij moet opladen en vrij zijn van PIN-locks. Hij moet gesprekken tot stand kunnen brengen en ontvangen. Alle functies moeten werken (bijv. Bluetooth, camera, radio). Alle functietoetsen (aan/uit, volume, navigatie) en alle toetsen op het toetsenbord moeten werken. Alle aansluitpunten moeten werken, evenals alle microfoons en speakers. Daarnaast moest het IMEI label intact zijn.
  • Het display moet helder en volledig intact te zijn. Er mag geen sprake zijn van vervaging, ontbrekende pixels, barsten en bleeding op het scherm. Touchscreens dienen vrij te zijn van grote krassen.
  • De telefoon dient vrij te zijn van vochtschade (en tekenen van vochtschade zoals aangeduid door de vochtschade-indicators van de fabrikant).
  • Indien de telefoon een opklap- of schuifmechanisme heeft dient dit goed open en dicht te gaan.
  • Niet geblokkeerd voor een netwerk buiten Nederland

Jazeker! Je kunt elke telefoon bij ons inruilen, ook als deze niet bij Vodafone gekocht is.