Overslaan en ga naar inhoud

Samen naar een betere wereld

Vodafone wil door het stimuleren van digitalisering en innovatie bijdragen aan een duurzame samenleving waarin iedereen zich welkom voelt. En dat kunnen we alleen met jouw hulp. Combineren we onze technologie met onze drang naar beter, dan kunnen we samen een positieve impact maken op belangrijke kwesties als ongelijkheid, inclusiviteit en klimaatverandering. Zo zorgen we er bijvoorbeeld voor dat jong en oud beschikken over digitale vaardigheden om mee te kunnen komen in deze samenleving.

Hieronder lees je welke programma’s wij hiervoor inzetten en hoe jij als klant mee kunt helpen een betere wereld te creëren. Together we can!

Samen naar een betere wereld | Vodafone

Onze programma's

Welkom Online

Online Masters

Online Masters is een gratis lesprogramma voor het basis- en voortgezet onderwijs dat kinderen helpt om vaardig, veilig en bewust online te gaan. 

 

Via een breed scala aan lesmodules worden kinderen door experts (de ‘Masters’) wegwijs gemaakt in de wereld van programmeren, Virtual Reality en vloggen. Maar ook leren ze alles over online privacy, verantwoord gamen en hoe ze onderscheid maken tussen nepnieuws en feitelijk, betrouwbaar nieuws. De 13 lessen gevuld met video’s, opdrachten en quizzes, zorgen ervoor dat kinderen ‘digital-savvy’ worden en verantwoord de online kunnen verkennen.

Dit is een programma van de Vodafone Foundation.

Online Masters

Welkom Online

Het lesprogramma Welkom Online helpt ouderen die weinig of geen ervaring met internet hebben om hun weg te vinden in de online wereld.

 

Welkom Online stimuleert zelfredzaamheid, maar ook maatschappelijke betrokkenheid en contact met vrienden en familie. Met dit gezamenlijk initiatief willen het Nationaal Ouderenfonds, VodafoneZiggo, Samsung en ASML eenzaamheid en kwetsbaarheid onder ouderen tegengaan en hen digitaal vaardiger maken. Bovenal willen ze met dit lesprogramma ouderen plezier laten beleven aan online zijn en hen het gevoel geven dat ze ertoe doen in onze maatschappij.

Dit is een programma van de Vodafone Foundation.

MB Donaties

Doneer jouw MB's

Wist je dat jij het goede doel kunt helpen met jouw data? Doneer jouw MB’s en help daarmee het Leger des Heils of Stichting Kind en Ziekenhuis.

 

Doneren doe je supersimpel via de Vodafone & Ziggo app en op het 4G- of 5G-netwerk van Vodafone. Voor elke MB die je doneert, krijg je 1 lot cadeau en speel je ieder kwartaal automatisch mee in de loterij van de Vodafone actie. Zo maak je kans op een toffe MAJOOR fiets van het Leger des Heils. Winnen doe je hoe dan ook, want jouw MB donatie tovert een glimlach op het gezicht van mensen die wel een extraatje kunnen gebruiken.

Online Masters

Fairphone

Fairphone is een Nederlandse smartphone fabrikant die zich inzet voor eerlijkere, duurzame electronica.

 

Ga je voor een Fairphone, dan koop je een smartphone die gemaakt is om lang mee te gaan. Een duurzaam geproduceerde telefoon die je dankzij het modulaire design zelf makkelijk kunt upgraden én die ook nog eens makkelijk te repareren is. Dat betekent niet alleen minder elektronisch afval, maar ook een eerlijker productieproces waarbij grondstoffen op verantwoorde wijze worden gewonnen en arbeiders onder betere omstandigheden hun werk kunnen doen. Uiteraard koop je de nieuwste generatie Fairphones ook bij Vodafone!

Welkom Online

Dreamlab

Wil jij meehelpen om medisch onderzoek te versnellen? Met Dreamlab kan dat. En het mooie is: helpen doe je gewoon in je slaap!

 

De Dreamlab app gebruikt de gezamenlijke rekenkracht van meer dan een miljoen mobiele telefoons én het krachtige Vodafone netwerk om medisch onderzoek te versnellen. Je telefoon wordt samen met die van anderen een supercomputer die ingewikkelde berekeningen uitvoert. De resultaten hiervan worden door onderzoekers gebruikt om betere medische behandelingen te ontwikkelen. Hoe meer mensen Dreamlab gebruiken, hoe sneller we met het onderzoek vooruitgang boeken. Help jij ons al slapend mee?

Dit is een programma van de Vodafone Foundation.

MB Donaties

Instant Network

De Vodafone Foundation helpt mensen om na een ramp weer in contact te laten komen met hun familie en dierbaren.

 

Sinds 2012 zendt de Vodafone Foundation vrijwilligers naar gebieden over de hele wereld die zijn getroffen door natuurgeweld of een humanitaire ramp. Vaak is er na zo’n grote catastrofe geen werkend mobiel netwerk meer. In zo’n situatie is het zaak dat hulpverleners snel weer met elkaar kunnen communiceren om de lokale bewoners in de meest noodzakelijke behoeften zoals voedsel, water en onderdak te kunnen voorzien. Daarom heeft Vodafone mensen getraind om in rampgebieden tijdelijke noodnetwerken en mobiele oplaadstations te installeren. Al binnen 48 uur herstellen ze een lokaal mobiel netwerk en brengen ze een ontwrichte gemeenschap weer met elkaar in verbinding.

En we doen meer. Met Instant Schools zorgt de Vodafone Foundation ervoor dat kinderen wereldwijd gratis toegang krijgen tot digitaal onderwijs via het Vodafone netwerk. Zo verbeteren we de perspectieven van kinderen in achtergestelde en afgelegen gebieden en zorgen we ervoor dat niemand achterblijft.

Dit is een programma van de Vodafone Foundation.

Online Masters

Inruildeals

Vodafone werkt mee aan de transitie naar een circulaire economie. Dat doen we onder andere met Inruildeals, waar je je oude telefoon kunt inruilen voor een geldbedrag.

Heb je nog een oude telefoon op zolder liggen? Door deze in te ruilen krijgt je telefoon een tweede leven en werk je mee aan een duurzame toekomst. Vaak is je oude telefoon zelfs nog geld waard! Goed voor de wereld, en voor je portemonnee.

 

Online Masters

Geef je telefoon een langer leven

Soms kan je telefoon best nog even mee. Repair. Reuse. Recyle. Reduce. Vodafone helpt je daarbij.

 

Werk samen met ons aan een duurzame toekomst. Met kleine stapjes, maken we samen een grote impact. Bijvoorbeeld door je telefoon een langer leven te geven. Soms kan je telefoon best nog even mee. Benieuwd?

CO2 - reductie

Een duurzame leefomgeving vinden we belangrijk. Daarom beperken we de direct CO2-uitstoot van ons netwerk zoveel mogelijk. We worden steeds energie-efficiënter, door bijvoorbeeld slimme software te installeren, oude apparatuur te vervangen met nieuwe energiezuinigere apparaten, en alleen maar Europese windenergie in te kopen.​

Verder stimuleren we duurzame mobiliteit onder medewerkers, ieder krijgt de mogelijkheid om volledig gratis met het OV te reizen zowel zakelijk als privé. En de leaseauto’s die nog nodig zijn, zullen vanaf 2025 allemaal volledig elektrisch zijn.