Op een virtuele manier producten tot leven brengen

Voor alle dromen is er ons krachtige GigaNet

Pim Dresen, eigenaar van Mercer, is altijd op zoek naar dingen die andere merken of fabrieken nog niet eerder hebben gedaan. Dingen op een andere manier doen met heel veel aandacht voor duurzaamheid en innovatie. Met 5G van Vodafone en de nieuwe videotechniek Volumetric kunnen ondernemers zoals Pim, hun producten laten zien en hun verhaal op een nieuwe, visueel sterke manier vertellen. Dit is een totaal nieuwe manier van content beleven en de enige manier om menselijke bewegingen en emoties volledig te vatten in 3D.
Niet om op te scheppen, maar...

Altijd een stap vooruit

Op 10-jarige leeftijd verloor Pim Dresen zijn hart aan de sneakercultuur. Deze passie liet hem nooit meer los, net als de snelheid, vernieuwende designs en sterke marketing. Zijn liefde voor streetstyle én technologie leidde tot Mercer: zijn eigen streetwear merk, geboren in de sneakercultuur en gedreven door innovatie.  

“Vodafone Business is een partner die me helpt om te blijven innoveren. Samen met deze Volumetric technologie en het 5G-netwerk van Vodafone, laat ik mijn klanten niet meer naar mijn producten kijken, maar nodig ik ze letterlijk uit in de wereld van Mercer. Het ervaren van elk detail van onze producten op elke locatie ter wereld. Dat is iets revolutionairs.”

Foto van Tristan
Mercer | met het 5G-netwerk van Vodafone Business

Hoe werkt het?

Voor het produceren van deze Volumetric beelden is samengewerkt met 4DR Studios. Zij hebben in een dome met greenscreen 34 camera’s geplaatst die het onderwerp, in dit geval de basketballers, van alle kanten hebben gefilmd om zo een 3D opname te kunnen maken van echte videobeelden. Van deze videobeelden hebben zij 3D-renders gemaakt.  
 
Door de snelheid en stabiliteit van het 5G-netwerk kunnen klanten deze interactieve ervaring van de Volumetric video in korte tijd downloaden, ervaren en uiteindelijk zelfs streamen. In de toekomst zijn video's via 5G te bekijken in winkels, op straat maar ook onderweg. Op deze manier kunnen bedrijven producten laten zien en hun verhaal op een nieuwe, visueel sterke manier vertellen. Het is een totaal nieuwe manier van content beleven en de enige manier om menselijke bewegingen en emoties volledig te vatten in 3D. Als kijker maak je nu onderdeel uit van de content die je vanuit elke hoek kan bekijken. Reclame, concerten, theater, modeshows krijgen zo een nieuwe dimensie.  

De 5G Hub in Eindhoven - met de founding fathers High Tech Campus, Brainport Development, Ericsson en Vodafone Business - testen continu met opstellingen om een naadloze Volumetric ervaring te creëren. En onderzoekt kansen voor ondernemers en hun bedrijf. 

Zo bent u klaar voor 5G

Wilt u gebruikmaken van 5G? Dan heeft u 3 dingen nodig

network
5G-netwerk

Ons 5G-netwerk is in vrijwel heel Nederland beschikbaar.

smartphone
5G-telefoon

Uw 5G-toestel haalt u bij Vodafone, check hier al onze 5G toestellen.

simcard
5G-abonnement

Al onze Red Pro abonnementen hebben standaard 5G. Ook als u al klant bent.