Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Hoe bereikbaar bent u buiten Europa? Vijf slimme reistips

Wist u dat ruim een kwart van de Nederlandse ondernemers hun werk meeneemt op vakantie? Vooral onder zzp’ers is het inlassen van een ‘workation’ volkomen normaal. Met een smartphone en een tablet in de handbagage zijn ze volledig in control. Zeker in Europa, waar datagebruik binnen de bundel valt. Maar werkt u buíten Europa, dan kan dataroaming flink in de papieren lopen. Vijf slimme reistips waarmee u ongestoord van uw vakantie én uw draaiende business kunt genieten. 

Wat is een workation? Een workation (ofwel: werkvakantie) is een samensmelting van vakantievieren en werken op een zelfgekozen locatie. Sinds de coronapandemie en de opkomst van hybride en remote werken, wint de workation aan populariteit. Zeker onder (zelfstandig) ondernemers en kenniswerkers is de workation in trek. Het stelt hen in staat om te ontspannen terwijl ze inkomsten genereren. 

Hoe bereikbaar bent u buiten Europa? Vijf slimme reistips

De zomermaanden en de vakantiespreiding maken het ondernemers niet altijd makkelijk. Waar de ene helft van het land nog vol aan het werk is, reist de andere helft naar zonnige oorden. Erover klagen kunnen we als de beste, in zomers gemopper blinken we uit. Maar waar we óók goed in zijn is de motor draaiende houden, vakantieperiode of niet. Een vergadering bijwonen vanaf de hotelkamer of een datacheck doen op het strand: we draaien er onze hand niet voor om. Maar wat is er nodig voor een ontspannen én productieve workation? 

Vijf tips voor de reizende ondernemer

Slim omgaan met uw databundel zonder in te leveren op connectiviteit? Onze experts stelden een lijstje samen met de beste tips voor ondernemers op reis. 

Ook interessant: 'De zakelijke smartphone: 3 redenen om de Fairphone te kiezen'

Hoe bereikbaar bent u buiten Europa? Vijf slimme reistips
1 'Act like a local' - Schaf een lokale (e-)simkaart aan die geschikt is voor uw telefoon. Op deze manier bent u zowel op uw eigen nummer, als op uw lokale nummer bereikbaar en kunt u tegen lokale tarieven bellen en internetten.
2 Sluit de (data)sluizen - Automatische updates en wifi-assistentie kunnen onopgemerkt uw databundel leegtrekken. Zorg er dus voor dat u deze automatische functies uitschakelt wanneer u buiten Europa reist. 

Verder lezen: 'Mobiele apps: 6 manieren om alles uit uw nieuwe iPhone 15 te halen'

De beste hoesjes voor uw smartphone? Plussen, minnen en tips

3 'Be prepared' - Met een beetje slimme voorbereiding kunt u zonder zorgen en mét de juiste tools op zak op pad. Download routebeschrijvingen, muziek en films van tevoren en bij voorkeur vanaf een (betrouwbare) wifi-verbinding. Zo hoeft u ter plaatse geen beroep te doen op uw databundel.  

4 De bezem door uw smartphone - Sluit apps af die u niet gebruikt en op de achtergrond sluimeren. Denk daarbij aan social media-apps en e-mail. Deze apps verversen data en sturen u continu meldingen, waardoor een hoop MB’s worden verspild. 

5 Kies voor een zakelijke roamingbundel - Elke reizende ondernemer is anders. Om die reden ontwikkelde Vodafone Business verruimde roamingbundels, speciaal voor zakelijke Red Pro klanten. Van dagbundels tot een uitgebreid en voordelig USA/Canada-pakket: voor elke workation-ganger is er een oplossing. Zo blijft u verbonden, waar u ook bent. Bent u benieuwd welke roamingbundel bij u past? Ontdek het hier.

Ook belangrijk: '10 Tips voor het beveiligen van uw zakelijke smartphone'

Onafhankelijk advies voor uw business

Krijg 1-op-1 advies van een V-Hub adviseur