Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

5 bedrijfsnetwerk-frustraties – en wat u er aan kunt doen

U heeft flink geïnvesteerd in uw bedrijfsnetwerk, zodat u en uw collega’s zo veilig en productief mogelijk kunnen werken. Maar als puntje bij paaltje komt, is dat netwerk minder flexibel dan u zou willen. Met Vodafone Flex, dat werkt op basis van SD-WAN technologie, is dit niet langer een probleem. Jo Smits, Senior Portfolio Manager Vodafone, licht vijf situaties toe waarbij Flex de oplossing biedt.

Is uw bedrijfsnetwerk een bron van frustraties? Werken de apps slecht, is het lastig om een vestiging aan te sluiten op het netwerk en zijn er andere problemen? In dit artikel herkent u wellicht uw eigen frustratie en leest u tevens hoe het ook anders kan. Maak meteen kennis met Vodafone Flex.

1. Applicaties werken slecht

Niets is zo vervelend als videobellen met een collega, waarvan het beeld continu blijft hangen. Bij traditionele netwerken wordt data doorgestuurd via specifieke paden, waarbij geen rekening wordt gehouden met opstoppingen, vertraging of overbelasting. SD-WAN technologie geeft u volledig inzicht in uw netwerk en applicaties, waarbij u bedrijfskritische applicaties prioriteit kunt geven. Zo kunt u uw virtuele telefooncentrale bijvoorbeeld de nodige brandbreedte geven, terwijl Twitterende collega’s het wel met wat minder kunnen doen. Maar SD-WAN gaat nog een stapje verder. Zo krijgt de gebruiker inzicht of bepaalde applicaties slecht functioneren of elkaar dwars zitten en redigeert het systeem dataverkeer via andere paden, zodat uw bedrijfsnetwerk optimaal benut kan worden.

2. Het aansluiten van een vestiging op uw bedrijfsnetwerk is complex

U opent een nieuwe vestiging. Misschien een tweede, maar wellicht ook wel de honderdste. Dit kan in Nederland zijn, maar ook ergens aan de andere kant van de wereld. Een vestiging met duizenden of slechts enkele werknemers. Om deze vestiging aan te sluiten op het bedrijfsnetwerk, moet u dure MPLS-lijnen aanleggen. Daarbij moet u ook nog eens weken wachten en zit u vast aan langlopende contracten. SD-WAN maakt het stukken makkelijker. U hoeft enkel de router aan te sluiten op het netwerk, bijvoorbeeld de bestaande internetlijn of 4G, en u kunt aan de slag!

3. Een IT-specialist moet nieuwe apparaten handmatig aansluiten op het netwerk

SD-WAN ondersteunt Zero Touch Provisioning, waarbij uw apparaten automatisch worden geconfigureerd volgens uw eigen gecentraliseerde beleid. Nieuwe configuratie? Uw IT-specialist hoeft niet meer handmatig alle vestigingen langs. Vanuit de self service portal kunt u in één keer alles aanpassen.

“Met SD-WAN kunt u zelfstandig naar behoefte op- of afschalen, zonder dat u contact op hoeft te nemen met uw netwerkleverancier."

4. U heeft tijdelijk extra capaciteit nodig, maar zit vervolgens een jaar aan uw abonnement vast.

U opent een pop-up store of staat binnenkort op een belangrijke beurs. Uw capaciteit is niet toereikend en daarom wilt u tijdelijk de capaciteit van uw netwerk verhogen. Maar een paar weken later heeft u het eigenlijk niet meer nodig en wilt u downgraden. Met SD-WAN kunt u zelfstandig naar behoefte op- of afschalen, zonder dat u contact op hoeft te nemen met uw netwerkleverancier.

5. U wilt een vestiging aansluiten op uw bedrijfsnetwerk, maar er is een contract met een andere netwerkleverancier

U fuseert of neemt bijvoorbeeld een bedrijf over. Daarbij heeft ieder bedrijf een eigen netwerkinfrastructuur, met dure contracten waar ze meerdere jaren aan vast zitten. Wanneer deze netwerken bij een fusie of overname gecombineerd moeten worden, kunnen de kosten aardig oplopen. Met Flex kan de nieuwe locatie gebruik blijven maken van het huidige Internetaansluiting en toch veilig worden aangesloten op het bedrijfsnetwerk. Oók wanneer deze Internetaansluiting niet van Vodafone is.  

Wilt u af van uw netwerkfrustraties?

Maak kennis met Vodafone Flex!

Jesper Aantjes

Business Consultant

Ruime ervaring
Expert in het MKB

5 bedrijfsnetwerk-frustraties – en wat u er aan kunt doen