Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

AI wordt mainstream: hoe gaat Copilot de 365-apps beter maken?

Als u wilt weten wat AI en ChatGPT voor uw business kunnen doen, dan moet u aan de slag: een account openen en vervolgens veel tijd steken in testen en pionieren. Maar binnenkort wordt AI u op een presenteerblaadje geleverd. Microsoft 365 Copilot zou een volgende megastap zijn in het breed beschikbaar maken van AI voor iedereen, want vrijwel iedereen gebruikt wel productiviteitsapps zoals Word, Excel, PowerPoint, Teams en Outlook. V-Hub keek alvast onder de motorkap… 

Lees hoe Microsoft 365 Copilot u met AI helpt in vijf bekende Microsoft 365-apps: Excel, PowerPoint, Word, Teams en Outlook. Ook interessant: leer alles over artificial intelligence.

Microsoft 365 Copilot is een ‘schone belofte'. Kort gezegd: het belooft de dagelijkse werkprocessen te vereenvoudigen. Volgens Microsoft kan Copilot saai en/of tijdrovend werk elimineren en mogelijk ook de productiviteit verhogen.

Wat is het? Copilot is een nieuw venster binnen de office-apps van Microsoft en werkt op GPT-4, de verbeterde opvolger van GPT, de AI-technologie van het bedrijf Open AI. De nieuwe AI-assistent wordt sinds enkele maanden getest binnen twintig grote Amerikaanse bedrijven. Sinds kort hebben ook 600 Microsoft-klanten tegen betaling vroege toegang tot een previewversie gekregen. In de komende maanden wordt Copilot naar verwachting beschikbaar voor het grote publiek, waarschijnlijk tegen betaling. Een kleine side-note: natuurlijk zit ook de concurrentie niet stil. Zo voegt Google in 2023 nieuwe AI-functies toe aan Gmail en aan (andere) professionele tools als Docs, Sheets en Slides.

Bekijk de demo's: zo werkt Copilot binnen Office-apps

Artificial intelligence 'at your fingertips': hoe werkt dat op Microsoft 365-applicaties: Excel, PowerPoint, Word, Teams en Outlook?

AI wordt mainstream: hoe gaat Copilot de 365-apps beter maken?
Excel - Zet het Copilot-icoontje in de toolbar aan, en een wereld gaat voor u open. Enkele voorbeelden van de mogelijkheden:
 • U wordt geholpen bij de verkenning en analyse van tabelgegevens. Copilot onthult verbanden en stelt ‘wat-als’ scenario’s voor. Het stelt in reactie op uw vragen - die u in gewone, natuurlijke taal stelt - zelfs nieuwe formules voor.
 • Niks lijkt te dol om aan de AI-assistent over te laten, bijvoorbeeld ook deze vraag niet: ‘Splits de verkoop van Product X uit naar type product en verkoopkanaal, en voeg een tabel toe.’ Of: ‘Projecteer de impact van deze verandering op variabele A en maak daarvan een lijngrafiek in de tijd.’

Ook interessant: 'ChatGPT: 8 vragen over deze zakelijke game changer'

AI wordt mainstream: hoe gaat Copilot de 365-apps beter maken?

PowerPoint - Copilot maakt de voorbereiding van PowerPoint-presentaties veel eenvoudiger. Zo kunt u van bestaande documenten automatisch een opgemaakte PowerPoint-presentatie maken, desgewenst compleet met bronvermeldingen en uitgewerkte sprekersnotities. Bovendien kan de AI-assistent bij de inhoud passende beelden uit databanken met stockfoto’s selecteren en in de opmaak verwerken. Enkele voorbeeldvragen waarmee deze tool wel raad weet:

 • Maak een presentatie met acht slides op basis van deze twee Word-documenten, en verwerk daarin stockfoto’s
 • Maak van deze lange presentatie een samenvatting in vier slides
 • Maak van deze opsomming in zes punten zes kolommen, elk voorzien van stockbeeld
AI wordt mainstream: hoe gaat Copilot de 365-apps beter maken?

Word - Copilot ondersteunt ook bij het werken in Word. Zo kan het tekst samenvatten en documenten herschrijven of inkorten. Zelfs de stijl van een tekst kan automatisch worden aangepast, bijvoorbeeld door hem informeler of juist zakelijker te maken. 
Voorbeeldvragen aan Copilot: 

 • Maak een projectvoorstel van drie A-viertjes en gebruik daarbij dit Word-document en deze Excel-spreadsheet
 • Zorg ervoor dat er meer dankbaarheid uit deze tekst spreekt
 • Maak een draft van ongeveer duizend woorden op basis van deze vier kernpunten
AI wordt mainstream: hoe gaat Copilot de 365-apps beter maken?

Teams - Met Copilot in Microsoft Teams kunt u effectiever vergaderen en op de hoogte blijven van gesprekken. U krijgt tijdens een videovergadering in het rechter venster live samenvattingen van de gespreksinhoud, gemaakte afspraken, maar ook bijvoorbeeld punten waarover nog geen consensus is bereikt. Ook kan de tool specifieke vragen beantwoorden, vergaderagenda’s opstellen en relevante medewerkers voor vervolg-overleggen identificeren. Het gevolg is wederom enorme tijdwinst. Voorbeeldvragen:

 • Vat de essentie van deze videovergadering samen.
 • Waar zijn we het over eens, en op welke punten is er nog geen overeenstemming bereikt?
 • Maak een tabel met de voor- en nadelen van het besproken voorstel
AI wordt mainstream: hoe gaat Copilot de 365-apps beter maken?

Outlook - U krijgt hulp bij het beheer van uw postbus en berichten. Copilot geeft bijvoorbeeld samengevatte overzichten van lange e-mailwisselingen, met daarbij de nog openstaande vragen. Ook kunt u uw ‘copiloot’ professionele antwoorden laten genereren, waarin hij rekening houdt met de inhoud van andere e-mails, of bijvoorbeeld documenten uit andere Microsoft 365-applicaties zoals Word. Voorbeeldvragen: 

 • Vat de e-mails samen die ik gisteren heb gemist
 • Stel een antwoord op waarin ik meer details vraag over hun tweede en vijfde punt
 • Nodig iedereen uit voor een vergadering komende vrijdag, om 10.00 uur, over onze nieuwe verkoopaanpak.  
AI wordt mainstream: hoe gaat Copilot de 365-apps beter maken? | Vodafone Business

Microsoft 365 voor zakelijk gebruik

Bent u al klaar voor Microsoft 365 Copilot?