Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

‘Out of Office’ podcast #4: mentaal gezond blijven bij hybride werken

Hoe kunnen medewerkers bij hybride werken mentaal gezond blijven? Als uw medewerkers soms op de zaak en dan weer thuis werken, hoe voorkomt u dan dat ze stress en andere problemen ervaren? Daarover gaat aflevering 4 van de Vodafone Business podcastserie ‘Out of Office’. De podcast bespreekt de veranderingen die hybride werken met zich mee kan brengen - en hun effect op het welzijn van werknemers.

Podcast #4

Effect op de mentale gezondheid

Twee keer per maand informeert ‘Out of Office’ u op V-Hub over de laatste trends, inzichten en ervaringen rond hybride werken. Voor elke podcast reizen Jörgen Raymann en Daphne Depassé naar een andere werklocatie.

Wie zijn medewerkers hybride wil laten werken - af en toe thuis, soms op de zaak, doet er goed aan zich te verdiepen in het mentale aspect. Deze podcast gaat over mentale gezondheid.

Medewerkers fris en gezond - en zo mogelijk stressvrij - hybride laten werken, hoe kunt u dat organiseren? In aflevering 4 van de Vodafone Business podcast ‘Out of Office’ geven Thijs Launspach en Manus Aa hun visie. Launspach is psycholoog, stress-expert en schrijver van boeken als 'Werk kan ook uit' en 'Fokking druk'. Manus Aa is oprichter van het vacatureplatform Spielwork.

Out of Office podcast #4

Presentator en stand-up comedian Jörgen Raymann & ervaringsdeskundige Daphne Depassé nemen de luisteraar in de podcasts mee op hun zoektocht naar antwoorden op vragen die in veel organisaties leven.

Geestelijk welzijn is een breed begrip en gaat ook over hoe een organisatie burn-outs en - een relatief nieuwe term - bore-outs onder medewerkers voorkomt. Het thema van deze podcast werd ingegeven door het nieuws dat vooral het psychisch gerelateerde ziekteverzuim de laatste tijd gegroeid is. Dat lijkt een keerzijde van hybride werken, maar werkgevers en werknemers kunnen door maatregelen en afspraken een gezonde werksituatie creëren - thuis én op de zaak.

Benieuwd hoe Thijs Launspach en Manus Aa kijken naar gezond hybride werken en wat hun lessen en tips zijn? Luister mee!

De podcastserie komt tot stand in samenwerking tussen Vodafone Business en FD Mediagroep/BNR.

Beluister ook de andere afleveringen van deze podcastserie!
Gratis Masterclass ‘Van auto-office naar out of office’ met Microsoft

Bijna de helft van de werknemers in Nederland geeft aan vaak of altijd zakelijk bereikbaar te zijn buiten werktijd. Meer dan ooit is het dus cruciaal om telefonische (on)bereikbaarheid te kunnen reguleren. Benieuwd hoe u en uw medewerkers dat kunnen doen? 

Op 17 februari houdt Vodafone Business in samenwerking met Microsoft een gratis online Masterclass. In de Masterclass ‘Van auto-office naar out of office’ vertellen experts Dirk van Ree (Vodafone Business, één van de gasten in de 'Out of Office' podcastserie) en Hans van der Meer (Microsoft) u live alles over de laatste trends, tools en ontwikkelingen rondom de digital workplace en de vele voordelen van bellen via Microsoft Teams.