‘Out of Office’ podcast #10: voorkom 'hybride werken burn-out'

Aflevering #10 van de podcastserie ‘Out of Office’ gaat over het voorkomen van burn-outs. Het aantal burn-outs is volgens een onderzoek van vakbond CNV tijdens de pandemie verdubbeld. Hoe herken je burn-out klachten en wat kan een ondernemer doen voor werknemers? En: wat kunnen werknemers zélf doen? 

Het aantal mensen dat met burn-outklachten kampt is sinds het begin van de coronapandemie hard gestegen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst één op de vijf mensen tegen een burn-out aan zit. Wat kan een werkgever doen om burn-outs door hybride werken te voorkomen en herkennen?

Het aantal mensen dat met burn-outklachten kampt, stijgt al sinds 2012 ieder jaar. De pandemie heeft voor meer problemen gezorgd. Dat is naar voor de betrokkenen, maar ook kostbaar: ziekteverzuim door werkstress kost Nederlandse werkgevers maar liefst €3,1 miljard per jaar.

Als ondernemer wilt u natuurlijk graag voorkomen dat mensen binnen uw bedrijf burn-outs krijgen, maar hoe pakt u dat aan? Bram Bakker, therapeut, basisarts en expert op het gebied van burn-outs, geeft advies. Ook legt hij uit waarom steeds meer mensen een burn-out krijgen, wat een werkgever kan doen voor medewerkers en wat zij zelf kunnen doen. 

Ondernemers stellen tijdens de podcast vragen aan Bram Bakker, met name over het herkennen van signalen en hoe zij hun medewerkers gezond kunnen houden in het hybride werken tijdperk.

De expert geeft inzicht in wat een burn-out precies is en hoe werkgever en collega's signalen kunnen herkennen en interpreteren. Ook geeft hij concrete tips om te werken aan preventie. 

Suzanne Meijers, zelfstandig arbeidsrechtadvocaat

Burn-out expert Bram Bakker

Twee keer per maand informeert ‘Out of Office’ u op V-Hub over de laatste trends, inzichten en ervaringen rond hybride werken. Voor elke podcast reizen Jörgen Raymann en Daphne Depassé naar een andere werklocatie. Deze tiende aflevering is opgenomen in de praktijk waar burn-out expert Bram Bakker werkt, bij de Groepspraktijk van Willem Coumou & Collega’s in Amsterdam.

Jörgen Raymann

Van links naar rechts: Jörgen Raymann, Daphne Depassé en Bram Bakker.

Benieuwd naar de visies en oplossingen van burn-out expert Bram Bakker? Leer van zijn inzichten, beluister de podcast!

De podcastserie komt tot stand in samenwerking tussen Vodafone Business en FD Mediagroep/BNR.

Beluister ook de andere afleveringen van deze podcastserie!

Wie hybride werken voor zich laat werken, laat zijn medewerkers excelleren

Bijgaande oplossingen zijn te combineren.

Dé zakelijke beveiligingssoftware.

Iedere medewerker een passend abonnement.

De telefooncentrale in de cloud.

BusinessScan

Advies over uw digitale oplossingen

Beter en veiliger samenwerken met uw medewerkers? Slimmer bereikbaar zijn? Doe de Business Scan en krijg binnen 5 minuten gratis en vrijblijvend ICT-advies voor uw bedrijf.