Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Malware

Vodafone Business expert: "Mkb moet aan de bak met cyber security”

De noodzaak van goede gaat niet alleen grote ondernemingen aan. “We zien steeds meer dat de motor van Nederland – het mkb – in het geding is. Ook mkb-ondernemers moeten nadrukkelijk ‘aan de bak’ om zich digitaal veilig verder te ontplooien.” Dat zei expert Brandon Vogel van Vodafone Business in een radio-interview over cyberaanvallen met New Business Radio, in het kader van de Week van de Ondernemer. 

Uitgever maakt cyberaanval mee: “Heftige ervaring”

Dat een cyberaanval buitengewoon verstorend werkt voor zowel kleinere als grotere bedrijven, is nog een understatement. We belichten dit aan de hand van twee recente voorbeelden: uitgeverij EMG uit Eindhoven en Bakker Logistiek uit Zeewolde. EMG-directeur Margret Wallaard: “Ik vond het een vrij heftige ervaring.”

Alles over cybersecurity, phishing en ransomware in één video

Hoe kan een mkb-ondernemer zijn of haar bedrijf beschermen tegen cybercrime? We leggen het uit in deze eerste Vodafone Business video in een serie van vijf over veilig werken. Jaap Jongbloed bespreekt de valkuilen, de gevaren én de oplossingen van Vodafone Business voor bedrijven die zich willen wapenen tegen cyberboeven.

Deze ondernemers hebben een cyberaanval meegemaakt. Hoe ging dat in zijn werk?

Je wilt er als ondernemer liever niet aan denken dat je IT-systemen worden gehackt, dat je geen toegang meer hebt tot jouw bedrijfsgegevens en dat criminelen losgeld eisen. Lees hier over de recente ervaringen van drie ondernemers met cybercrime. Het goede nieuws is dat mkb-bedrijven zich in 5 stappen uitstekend tegen cybercrime kunnen beschermen.

Drie MKB’ers over cyberaanvallen: schok, onmacht, schaamte

Je wilt er als MKB-ondernemer liever niet aan denken dat je IT-systemen worden gehackt, dat bedrijfsgegevens zijn versleuteld en dat criminelen losgeld eisen. Het besef dat het probleem niet zomaar weggaat, slaat in als een bom. Lees hier over de recente ervaringen van drie ondernemers met cybercrime. Over de schok, de onmacht en ook over de schaamte: zij wilden alleen anoniem hun verhaal doen. Het goede nieuws is dat MKB’ers zich tegen cybercrime kunnen beschermen.