Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Phishing

Datalekken: liever voorkomen dan genezen (met tips en checklist)

In 2020 steeg het aantal meldingen van datalekken met 30 procent; ook in 2021 groeide het aantal datalekken als gevolg van cybercrime sterk. Wat is een datalek, wat zijn de risico’s en hoe verkleint u de kans dat uw organisatie hierdoor wordt getroffen? Een artikel boordevol informatie en tips, plus een stappenplan voor als zich bij uw organisatie onverhoopt een datalek voordoet. 

INretail luidt noodklok: “Meer aandacht voor cyberveiligheid retail”

Vier op de tien ondernemers in het mkb beoordeelt de IT-kennis binnen het bedrijf laag tot zeer laag. Dat meldt branchevereniging INretail (15.000 leden in de non-food retail) op basis van eigen onderzoek. Het onderzoek laat zien dat ruim 70 procent van de aangesloten ondernemers wel eens te maken heeft gehad met online criminaliteit. 

Deze ondernemers hebben een cyberaanval meegemaakt. Hoe ging dat in zijn werk?

Je wilt er als ondernemer liever niet aan denken dat je IT-systemen worden gehackt, dat je geen toegang meer hebt tot jouw bedrijfsgegevens en dat criminelen losgeld eisen. Lees hier over de recente ervaringen van drie ondernemers met cybercrime. Het goede nieuws is dat mkb-bedrijven zich in 5 stappen uitstekend tegen cybercrime kunnen beschermen.

Drie MKB’ers over cyberaanvallen: schok, onmacht, schaamte

Je wilt er als MKB-ondernemer liever niet aan denken dat je IT-systemen worden gehackt, dat bedrijfsgegevens zijn versleuteld en dat criminelen losgeld eisen. Het besef dat het probleem niet zomaar weggaat, slaat in als een bom. Lees hier over de recente ervaringen van drie ondernemers met cybercrime. Over de schok, de onmacht en ook over de schaamte: zij wilden alleen anoniem hun verhaal doen. Het goede nieuws is dat MKB’ers zich tegen cybercrime kunnen beschermen.