Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Remoticom-sensoren met NB-IoT vergroten efficiëntie in landbouw

Ondernemers met ambitie maken gebruik van IoT. Want IoT maakt business meetbaar en daarmee slimmer. Een voorbeeld van zo’n ambitieuze onderneming is Remoticom. Dit bedrijf ontwikkelt sensoren voor bijvoorbeeld de agrarische sector, waarmee complexe locaties in kaart worden gebracht. Hiervoor maken ze gebruik van Narrowband-IoT van Vodafone. Dé oplossing voor sensoren op moeilijk bereikbare locaties waarbij lange batterijduur van belang is.

De sensoren van Remoticom die werken op het Narrowband-IoT netwerk van Vodafone nemen handmatig werk in de agrarische sector over en maken daarmee een efficiëntieslag.

Michel Vugs, CTO van Remoticom, legt uit hoe NB-IoT van Vodafone zelfs toepasbaar is op de meest lastig bereikbare plekken en daarmee de agrarische sector vooruit helpt.

Krachtig bereik, zélfs ondergronds

Narrowband-IoT biedt Remoticom een gegarandeerde dataconnectiviteit, zodat Remoticom's sensoren een optimaal netwerk hebben om data te verzamelen. Voor de landbouw betekent dat dat alles meetbaar is en precisielandbouw mogelijk wordt.  

De vernieuwende technologie gebruikt een specifieke frequentie die sterk genoeg is om door dikke muren heen te gaan en zelfs ondergronds gebruikt kan worden. Hierdoor biedt het dekking in de meest uitdagende situaties. Bovendien kent het geen wettelijke beperkingen op de hoeveelheid data die een apparaat verzendt.

Remoticom-sensoren met NB-IoT vergroten efficiëntie in landbouw

NB-IoT is geschikt voor apparaten die maar enkele keren per dag kleine hoeveelheden data versturen of ontvangen. Op het netwerk wordt onnodig verkeer dus tot een minimum beperkt en dit bespaart veel stroom. Apparaten kunnen daardoor tot wel 10 jaar communiceren zonder dat de batterijen opgeladen hoeven te worden. 

"Op de waterpeilbuissensor is een waterhoogtemeter aangesloten, die meet hoe hoog de grondwaterstand is. Zo is handmatig grondwater meten niet meer nodig."