Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Video (met tips): hybride werken, veilig werken?

Oktober is European Cybersecurity Month. Dé vraag die centraal staat en die iedereen aangaat: als we hybride werken, doen we dat dan ook veilig? Onze reporter Jaber haalde op straat verontrustende geluiden op, maar gelukkig ook een verstandig advies van security expert Joost van Oord.

Gebeurt hybride werken ook veilig? De European Cybersecurity Month (ECSM) draait om vragen als deze, om werkgevers en werknemers bewust te maken van de noodzaak om security goed te regelen. De ECSM-campagne wordt gecoördineerd door het Agentschap voor cyberbeveiliging van de Europese Unie (ENISA) en de Europese Commissie, en ondersteund door de EU-lidstaten en honderden partners (regeringen, universiteiten, denktanks, ngo's, beroepsverenigingen, particuliere bedrijven) uit Europa en daarbuiten.

Hier vindt u meer over cybersecurity. Zet de video u aan het denken? Bekijk hier onze oplossingen.

Nadat we in de vorige ‘V-Hub Vandaag’ video over hybride werken vaststelden dat thuis en op kantoor werken voor verschillende activiteiten geschikt zijn, stellen we nu de hamvraag: hoe veilig gebeurt dat hybride werken?

Veel kantoorwerkers hebben gevoel dat het bij hun werkgever wel goed geregeld is, maar of het qua security echt volledig is dichtgetimmerd? In de gesprekken in deze video is op sommige punten ook flink wat onzekerheid te proeven.

Joost van Oord, cybercrime expert van Vodafone Business, geeft advies

V-Hub Vandaag-reporter Jaber Asgadaouan (l.) in gesprek met expert Joost van Oord.

Hoe veilig hybride werken organiseren?

Wat kan een werkgever doen om het veilig hybride werken goed te organiseren? In het kader van de European Cybersecurity Month is dat een goede vraag voor security expert Joost van Oord. Zijn advies, kort samengevat: wat u ook doet, ga het doen. “Maak er een punt van. Ga niet wachten tot er iets gebeurt.” En: “In je huis heb je een slot op de deur. Dat heb je om je goederen te beveiligen. Dat kan met je IT, je data ook.”

Bent u er niet geheel zeker van of u wel genoeg doet om uw bedrijf te beschermen, bekijk dan ook de video met het verhaal van modewinkelier Rico Nieuwenhuijse uit Goes. En trek lering uit de tips van de expert.

Meer weten?

Hier vindt u meer informatie over cybersecurity en waarom het belangrijk is. Meteen aan de slag? Bekijk onze oplossingen.

Over cybersecurity hebben wij een interessante e-book gemaakt, vol informatie en nuttige tips.

Video (met tips): hybride werken, veilig werken?

Heeft u bedrijf alles in huis om u te beschermen tegen cyberaanvallen? Vodafone Business kan u helpen om alle schakels in uw bedrijf te beveiligen. 

Video (met tips): hybride werken, veilig werken?

Veilig Vooruit

Bescherm uw medewerkers, apparaten, locaties en verbindingen.