Video over veilig werken: bouw een ‘human firewall’

Wilt u als mkb-ondernemer echt veilig werken in het digitale tijdperk, dan zult u goede security-oplossingen moeten implementeren. Maar bovenal heeft uw bedrijf een goede veiligheidscultuur nodig, waarin medewerkers de gevaren van cybercrime kennen en ernaar handelen. Hoe organiseert u dat? Deze animatie legt het uit, met praktische adviezen. 

Zorg dat medewerkers weten wat veilig werken is – en wat niet. Als u daarin slaagt, dan zijn uw medewerkers als het ware de ‘human firewall’ van uw organisatie. Deze video geeft ideeën hoe u dat kunt aanpakken. Meer weten? Lees ook over ransomwarephishingDDoS-aanvallen en datalekken of over de nieuwste cybercrime trends en IT-beveiliging.

De kern van het verhaal: maak uw medewerkers bewust van de gevaren. Zorg dat ze weten wat veilig werkt en wat niet. Als u daarin slaagt, dan zijn uw medewerkers als het ware de ‘human firewall’ van uw organisatie. 

Hoe dat werkt? Enkele suggesties uit deze video:

  • Bouw een cultuur van verantwoordelijk datagebruik, van veilig denken en werken
  • Zorg ervoor dat iedereen die zijn eigen apparaten gebruikt toegang heeft tot de nieuwste antivirus software updates.
  • Gebruik password generators en two-factor authenticatie, dat geeft u de zekerheid dat iedereen die toegang heeft tot uw data werkt volgens uw veiligheidsvoorwaarden.
  • Train uw medewerkers om phishing en andere cybercriminaliteit te herkennen.

Met andere woorden: ga aan de slag met de veiligheidscultuur, zodat uw mensen uw belangrijkste verdedigingslinie gaan vormen.

Video over veilig werken: bouw een ‘human firewall’

Heeft u bedrijf alles in huis om u te beschermen tegen cyberaanvallen? Vodafone Business kan u helpen om alle schakels in uw bedrijf te beveiligen. 

Video over veilig werken: bouw een ‘human firewall’

Veilig Vooruit

Bescherm uw medewerkers, apparaten, locaties en verbindingen. 

BusinessScan

Advies over uw digitale oplossingen

Beter en veiliger samenwerken met uw medewerkers? Slimmer bereikbaar zijn? Doe de Business Scan en krijg binnen 5 minuten gratis en vrijblijvend ICT-advies voor uw bedrijf.