Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Bouw een 'human firewall'

Leer in de video hoe je dat doet

Video over veilig werken: bouw een ‘human firewall’

Wilt u als mkb-ondernemer echt veilig werken in het digitale tijdperk, dan zult u goede security-oplossingen moeten implementeren. Maar bovenal heeft uw bedrijf een goede veiligheidscultuur nodig, waarin medewerkers de gevaren van cybercrime kennen en ernaar handelen. Hoe organiseert u dat? Deze animatie legt het uit, met praktische adviezen. 

Zorg dat medewerkers weten wat veilig werken is – en wat niet. Als u daarin slaagt, dan zijn uw medewerkers als het ware de ‘human firewall’ van uw organisatie. Deze video geeft ideeën hoe u dat kunt aanpakken.

De kern van het verhaal: maak uw medewerkers bewust van de gevaren. Zorg dat ze weten wat veilig werkt en wat niet. Als u daarin slaagt, dan zijn uw medewerkers als het ware de ‘human firewall’ van uw organisatie. 

Hoe dat werkt? Enkele suggesties uit deze video:

  • Bouw een cultuur van verantwoordelijk datagebruik, van veilig denken en werken
  • Zorg ervoor dat iedereen die zijn eigen apparaten gebruikt toegang heeft tot de nieuwste antivirus software updates.
  • Gebruik password generators en two-factor authenticatie, dat geeft u de zekerheid dat iedereen die toegang heeft tot uw data werkt volgens uw veiligheidsvoorwaarden.
  • Train uw medewerkers om phishing en andere cybercriminaliteit te herkennen.

Met andere woorden: ga aan de slag met de veiligheidscultuur, zodat uw mensen uw belangrijkste verdedigingslinie gaan vormen.