Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Smart Industries

Veilig en efficiënt werken met IoT

De vierde industriële revolutie is in volle gang. Met behulp van innovatieve technieken smelten de fysieke, digitale en biologische wereld steeds verder samen. Bedrijven integreren Internet of Things in processen om slimmer, sneller en efficiënter te kunnen werken. Met Smart Industries wordt uw bedrijf toekomstbestendiger en duurzamer. 

Op deze pagina

 Internet of Things in logistiek, landbouw en industrie
 De voordelen en uitdagingen
 Inspirerende artikelen en podcasts

Wat houdt Smart Industries in?

Smart Industries betekent dat bedrijven gebruik maken van nieuwe productie- en communicatietechnologieën om processen te optimaliseren. Het integreren van IoT maakt het mogelijk om veiliger en efficiënter te werken. Zo is realtime inzicht in de locatie, status en conditie van voertuigen, apparaten, infrastructuur en voorraad ontzettend waardevol voor de maakindustrie, landbouw en logistiek.

Smart Industries trends en cijfers

Smart Industries trends en cijfers weergegeven in een infographic

Waar wordt dit toegepast?

Smart Industries wordt toegepast in verschillende sectoren.

sociale contacten

Slimme landbouw

In de agrarische sector worden chips en sensoren gebruikt om landbouw slimmer te maken. Zo is het mogelijk om de optimale groeiomstandigheden voor gewassen te creëren met zelflerende software en door het plaatsen van sensoren in de grond, of onkruid te laten verwijderen door een zelfsturende robot. Ook het monitoren van vee wordt gemakkelijker: geïmplanteerde chips geven constant inzicht in de locatie en conditie van de dieren.

 

werklocatie

Slimme logistiek

Smart logistics maakt gebruik van IoT om constant overzicht te houden van de locatie, status en conditie van voertuigen, zoals het monitoren van de temperatuur in bijvoorbeeld koelwagens of bloementransport. Bij slim transport kunt u leveringen op afstand volgen en beheren. Dit maakt uw organisatie flexibeler, veiliger en efficiënter. 

Beveiligingsuitdaging

De maakindustrie

In de maakindustrie draait alles om efficiëntie. Veel menselijke taken zijn inmiddels overgenomen door machines en productietechnieken worden steeds geavanceerder. Een smart factory gebruikt IoT om het productieproces constant te monitoren en optimaliseren. Zo kunnen sensoren bijvoorbeeld kwaliteitscontroles uitvoeren.

Voordelen van Smart Industries

Waarom zou u investeren om uw bedrijf slimmer te maken? Bekijk hier de voordelen van Smart Industries voor bedrijven.

sociale contacten

Door IoT te integreren in uw bedrijf bent u voorbereid op de toekomst. Zelflerende systemen worden steeds beter in wat ze doen en dat zorgt voor constante vernieuwing en optimalisatie.

werklocatie

Betere kwaliteit

Met behulp van innovatieve technieken kunt u de kwaliteit van uw producten verbeteren. Dit maakt uw producten meer waard en geeft uw bedrijf meer zekerheid.

Beveiligingsuitdaging

Hogere productiviteit

Digitaliseren en automatiseren zorgt dat de productiviteit stijgt. Hierdoor is de kans dat het productieproces onderbroken wordt veel kleiner en kunt u meer produceren of leveren in een kortere tijd.

ergonomische werkplek

Bespaar tijd en geld

Slimme technieken laten het productieproces efficiënter verlopen, zodat u minder handmatige controles hoeft te doen. Ook geven machines zelf aan wanneer er onderhoud nodig is, waardoor de operationele kosten dalen.

ongelijke behandeling

Uw bedrijf is wendbaar

Door te innoveren wordt uw bedrijf flexibel en kan het beter inspelen op (onverwachte) veranderingen. Ook zorgen chips en sensoren ervoor dat u alles kunt monitoren en constant kunt blijven optimaliseren.

ongelijke behandeling

Hogere klanttevredenheid

Smart Industries maakt het mogelijk om te produceren naar de wensen van de klant. Ook kunt u levertijden nauwkeuriger inschatten en communicatie automatiseren.

Uitdagingen in Smart Industries

Om de juiste keuzes te kunnen maken is het belangrijk om u ook bewust te zijn van de nadelen van Smart Industries.

sociale contacten

Smart Industries zal u uiteindelijk een kostenbesparing opleveren, maar het is wel noodzakelijk om eerst te investeren in nieuwe technologie.

werklocatie

Privacy & beveiliging

Met Smart Industries verzamelt u heel veel waardevolle gegevens. Om te voorkomen dat deze gegevens in verkeerde handen belanden is het noodzakelijk om uw IoT-beveiliging goed te organiseren.

Beveiligingsuitdaging

Connectivity

Het kan ingewikkeld zijn om verschillende apparaten en systemen aan elkaar te koppelen, zeker als u samenwerkt met andere bedrijven.

werklocatie

Afhankelijk van techniek

Bedrijven worden steeds meer afhankelijk van techniek en het internet. Als het internet niet werkt of als u slachtoffer wordt van een cyberaanval, komt het productieproces stil te liggen.

Smart Industries artikelen

Wat Vodafone Business voor u kan betekenen

Kleinbedrijf

ZZP

Vodafone Business helpt ZZP-ers en kleine ondernemingen verder vooruit.

MKB

MKB

Maak een een video- of belafspraak met een adviseur die alles weet van het MKB.

Grootbedrijf

Grootzakelijk

Maak een video- of belafspraak met een adviseur gespecialiseerd in grootzakelijke oplossingen.