Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Zakelijke telefoons & abonnementen voor zzp'ers

Een zakelijke telefoon als zzp'er, hoe werkt dat?

Een zakelijke telefoon kopen met abonnement is voor ondernemers niks nieuws. Ook als zzp’er kunt u een zakelijk abonnement afsluiten. Want u doet ook veel zaken via de telefoon. Maar is een zakelijk abonnement nodig? Of een telefoon? Hoe werkt het met de kosten? En wat zijn de voordelen van een zakelijk abonnement?

Telefoon voor zakelijk en privé gebruik

Misschien wilt u maar één telefoon en abonnement voor zowel zakelijk als privé. Bijvoorbeeld met een privéabonnement waarmee u ook zakelijk belt, mailt, en sms't. Uw facturen hebben dan als het ware een gemengd karakter. Het berekenen van de aftrekbaarheid per maand kan daarbij wat ingewikkelder zijn. U onderscheidt namelijk elke maand zelf al uw zakelijke en privé telefoonkosten en de btw. Met een zakelijke telefoon en abonnement is het eenvoudiger. U houdt zakelijk en privé altijd gescheiden. Dat kan ook makkelijk op één telefoon met een eSIM.

Vrouw drinkt koffie en kijkt op haar zakelijke iPhone.
Man aan het werk op zijn laptop en is aan de telefoon.

Zakelijke kosten

Alle zakelijke kosten die u maakt op uw telefoon geeft u op als aftrekposten. Dit geldt voor de abonnementskosten, gesprekskosten en het dataverbruik. Ook de aanschafkosten van de telefoon kunt u zakelijk boeken. De Belastingdienst vraagt wel of u de ‘noodzakelijkheid’ van uw zakelijke telefoon kunt aantonen. De btw over alle kosten vraagt u terug tijdens de aangifte omzetbelasting. 

Handig weetje: als u een nieuwe zakelijke telefoon in combinatie met een Sim Only abonnement koopt, kunt u de actuele marktwaarde van de telefoon gebruiken en opgeven als aftrekpost.

Zakelijk of privé abonnement?

Als zzp’er hoeft u niet per se een zakelijk abonnement af te sluiten. Uw bedrijfsnaam is namelijk niet verplicht op de factuur. En net zoals bij een zakelijk abonnement, kunt u met een privé abonnement ook alle kosten zakelijk boeken. Zolang het abonnement op uw naam staat. Vraag wel een factuur met btw-specificatie aan bij een privé abonnement.

Lees eerst alle voor- en nadelen goed door van een privé abonnement voor zakelijk gebruik. De Belastingdienst hanteert bepaalde regelingen die misschien voor u ongunstiger uitpakken dan met een zakelijk abonnement. In sommige gevallen is bijvoorbeeld uw telefoon niet aftrekbaar.

Vrouw kijkt op haar iPhone en heeft een kop koffie in haar andere hand. Ze is op kantoor en staat tegen het raam aan.

De voordelen van een zakelijk telefoonabonnement bij Vodafone

Overal mobiel werken in de cloud

Met Red Pro werkt u online waar u wilt. Deel bijvoorbeeld veilig en snel uw bestanden met 1 TB cloudopslag, werk gemakkelijk samen via Teams, en open overal uw Office programma's met Microsoft 365.

Meer overzicht in uw administratie

Als zzp'er heeft u meer dan genoeg administratie. Bespaar uzelf de tijd en moeite en kies voor een zakelijk abonnement. Zo maakt u een duidelijk onderscheid tussen zakelijk en privé. En de btw kosten worden altijd apart vermeld op de factuur.

Altijd veilig zakendoen

Veilig werken in de cloud is essentieel om uw bedrijfsgegevens te beschermen. Daarom is er Vodafone Mobiele Beveiliging; als extra toe te voegen bij de Red Pro abonnementen en standaard inbegrepen bij Red Pro Unlimited. 

Wissel van telefoon tijdens uw contract

Toe aan een nieuwe werktelefoon, bijvoorbeeld omdat de oude kwijt of kapot is? Met Vodafone NEXT mag u tijdens uw abonnement (al binnen vier maanden) wisselen van telefoon. Handig! Ook als u gewoon de allernieuwste smartphone wilt hebben.

Uw zakelijke bundel in de EU net als thuis

Onbezorgd bellen en internetten onderweg of op zakenreis? In de EU gebruikt u uw zakelijke abonnement net zoals in Nederland. Dit noemen we Roam Like at Home. En is uw data- of belbundel op, dan blijft u voordelig bereikbaar met onze voordeelbundels.

Zakelijk advies en service

Heeft u een vraag, maar weinig tijd? Dankzij het versnelde keuzemenu heeft u ons extra snel te pakken en wordt u gratis geholpen door onze zakelijke experts. We zijn er voor u. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat.