Overslaan en ga naar inhoud

 1

De wereld van gaming

Gamen is voor veel kinderen een hobby. Veel ouders zien liever dat hun kind twee uur een boek leest, dan dat ze twee uur gamen. Gelukkig is gamen niet zo slecht, het is een waardevolle ontspanning voor een kind en kan helpen bij de ontwikkeling.

Een introductie in gaming

Gaming maakt deel uit van de digitale wereld, die is populairder dan ooit en veranderd snel. Daarom is het belangrijk dat hierover binnen gezinnen wordt gepraat en wederzijds begrip ontstaat. Ouders kunnen zich inleven in de belevingswereld van hun kinderen door samen te gamen.

Hoe werkt een game?

Er zijn zoveel soorten games die allemaal op verschillende manieren werken. Zo kun je bijvoorbeeld een game die je online speelt vaak niet pauzeren. De makkelijkste manier om een idee te krijgen van een game is om je kind te vragen om samen een keer te spelen. Zo leer jij over de wereld waar je kind zijn vrije tijd aan besteed. Game expert Koen Schrobben vertelt er meer over in deze video serie op YouTube.

Zelfs professioneel gamen bestaat

Games kunnen niet alleen een hobby zijn, maar ook je werk. Esports worden steeds populairder, over de hele wereld worden toernooien voor verschillende games georganiseerd. Naast deze toernooien streamen veel professionele gamers ook op platforms als Facebook, Twitch en YouTube. De gamers spelen dan een spel en leveren tijdens het spelen commentaar of praten tegen de kijkers, die kunnen via een chat window meepraten en geld doneren aan de gamer.

Professioneel gamen

Wist je dat...

ouders zich beter in kunnen leven in de belevingswereld van hun kinderen door samen te gamen.

Bron: VodafoneZiggo in samenwerking met de Erasmus Universiteit

Samen gamen met je kind

Ouders zouden vaker met hun kinderen games moeten spelen. Dat vinden niet alleen game-experts, maar ook kinderen zelf. Want hoewel gamen niet meer weg te denken is uit het leven van kinderen, weten ouders er maar weinig van. Uit onderzoek van VodafoneZiggo in samenwerking met de Erasmus Universiteit blijkt dat kinderen het belangrijk vinden om samen met hun ouders te spelen, omdat ze verwachten dat ouders hierdoor de wereld van gamen beter begrijpen.

Mobile gaming

Kinderen spelen tegenwoordig steeds meer games op hun smartphone. Op Vodafone Gaming lees je meer over het streamen van games op je telefoon, cloud gaming services en wat 5G gaat betekenen voor mobile gaming.

 2

De effecten en voordelen van gamen