GigaNet logo

Het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo

Slim, snel, stabiel en klaar voor de toekomst

Wat is GigaNet?

GigaNet is het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo dat verder gaat dan vast of mobiel. Want meer dan ooit is iedereen met elkaar verbonden - met familie, collega's, apparaten, nieuwe technologieën, games, content en entertainment.

Wat betekent GigaNet voor jou?

We verzenden met zijn allen steeds meer data. We willen je dat je nu en in de toekomst apps snel kan downloaden, probleemloos live kunt streamen en kan gamen met superkorte responstijden. We spelen hierop in met nieuwe technologieën en bouwen verder aan een snel en innovatief netwerk: GigaNet. Hiermee is ons netwerk klaar voor de toekomst. En jij dus ook. 

Supersnel werken

Supersnel

Ons netwerk is beoordeeld als één van de beste van Europa en ondersteunt downloadsnelheden tot wel 1 Gbps. We blijven werken aan nog hogere snelheden en meer netwerkcapaciteit voor al je mobiele apparaten. 

Sneller werken

Sterke dekking

Met ons netwerk heb je snel en stabiel internet in Nederland, en maak je gebruik van het grootste 4G-netwerk ter wereld. Ons 5G-netwerk is beschikbaar in heel Nederland.

Internet of Things

Internet of Things

GigaNet verbindt miljoenen IoT-apparaten. Zoals lampen, koelkasten, airco's en auto's. Of wat dacht je van bijvoorbeeld veilige led-straatverlichting en slimme dijkbewaking?

Netwerk van de toekomst

  • Met GigaNet bereiden we ons voor op de toekomst. Nog hogere snelheden en meer netwerkcapaciteit voor streamen, gamen en downloaden. En dat allemaal met je familie en buren erbij.
  • Ongekend snel internet en superkorte responstijden is pas het begin. 5G zal zich flink verder ontwikkelen en zo ontstaan er steeds meer mogelijkheden. 5G is samen vooruit. Lees alles over 5G.
  • Ook het Internet of Things wordt met GigaNet optimaal benut. Ga jij ook met parkeersensoren overal een parkeerplek kunnen vinden, of bijvoorbeeld je koelkast vanaf je werk bedienen?
Netwerk van de toekomst
GigaNet Utrecht

Snelheden tot 1 Gbit/s

GigaNet is klaar voor is klaar voor Ziggo-internetsnelheid tot wel 1 Gigabit per seconde. En die Gigabit snelheid is nu al beschikbaar in regio Utrecht, Hilversum & Den Haag en binnenkort ook in Rotterdam! 

Krachtig en steeds krachtiger

Het netwerk van Vodafone behoort al jaren tot de top van mobiele netwerken in Europa. Zo is ons netwerk uitgeroepen tot ‘Zeer goed netwerk’ in de onafhankelijke Umlaut test. Ons netwerk is bovendien 100% klimaatneutraal. Ziggo is voor het 10e jaar op rij verkozen tot beste internetprovider bij Tweakers. Deze kwaliteit houden we hoog en dagelijks streven we ernaar om ons netwerk nog verder te verbeteren. 

Samen data delen

Haal alles uit het GigaNet met Red Together van Vodafone. Eén databundel tot wel 200 GB die je samen kunt delen.

Veelgestelde vragen over GigaNet

 

GigaNet is het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo. Slim, stabiel, snel. En klaar voor de toekomst. Dit gaat verder dan vast en mobiel. Meer dan ooit ben je verbonden met familie, collega’s, apparaten, nieuwe technologieën, games, content en entertainment. Voorbeeld? Start je favoriete serie op de Mediabox Next en kijk verder op je mobiel.    

 

Vodafone en Ziggo zijn in 2017 samengegaan, elk met een eigen netwerk. Sindsdien is hier doorlopend in geïnvesteerd en het gebruik van deze netwerken loopt steeds meer in elkaar over. Vandaar dat we dit vatten onder de naam GigaNet, het krachtige netwerk van Vodafone en Ziggo.  


GigaNet levert nu internet over de kabel met downloadsnelheden tot 500 Mbit/s, Vodafone 5G ondersteunt downloadsnelheden tot 1 Gbps/s. En dit wordt alleen maar beter!

Mensen, bedrijven en apparaten zijn daardoor steeds meer met elkaar verbonden. Daarmee groeit de behoefte om snel en betrouwbaar data uit te kunnen wisselen. Hierop anticiperen we met nieuwe technologieën en bouwen we verder aan een innovatief netwerk. GigaNet is klaar voor de toekomst.    

 

GigaNet is de overkoepelende netwerknaam voor het vaste en mobiele netwerk. Je hebt toegang tot het GigaNet als je klant bent van Vodafone en/of Ziggo. 

 

GigaNet is de overkoepelende netwerknaam voor het vaste en mobiele netwerk. Dit heeft verder geen impact op de producten, diensten of tarieven van je abonnement.    

 

Ons GigaNet is er klaar voor. 5G is nu al beschikbaar en om het te gebruiken heb je 3 dingen nodig: het 5G-netwerk, een 5G-abonnement en een 5G-toestel. Al onze Red abonnementen hebben standaard 5G. Dus met een 5G-toestel en een Red abonnement gebruik je automatisch 5G. Zonder 5G-toestel maak je natuurlijk gewoon gebruik van ons krachtige 4G-netwerk. 

 

We streven naar verdere verhoging van onze internetsnelheden. Ziggo biedt nu al internetdownloadsnelheden tot 1 gigabit per seconde aan in regio Utrecht, Hilversum & Den Haag. Binnenkort heeft bijna heel Nederland toegang tot dit supersnelle internet. Zo kan straks iedereen snel en stabiel streamen, gamen en downloaden tegelijk. Dit is pas het begin. 

GigaNet zorgt ervoor dat de mogelijkheden van IoT optimaal benut worden. Denk aan veilige led-straatverlichting. Parkeersensoren waarmee je een parkeerplek vindt zonder rondjes te rijden. Smart farming. Of opereren op afstand.

Denk aan grenzeloze mogelijkheden voor streaming, gamen, downloaden, live muziek, live wedstrijden en virtual reality. En dat allemaal tegelijk, met je familie en je buren erbij.

 

We zijn gestart met de uitrol van Gigabit-snelheden in regio Utrecht, Hilversum & Den Haag. De komende 2 jaar wordt dit landelijk uitgerold in het huidige verzorgingsgebied.

 

De komende 2 jaar worden de Gigabitsnelheden in het hele verzorgingsgebied van Ziggo uitgerold. Dit zal regio voor regio aangepakt worden. Zodra dit klaar is, kun je overal waar je nu Ziggo hebt ook Gigabit ontvangen.