5G. Samen vooruit

Op ons krachtige GigaNet

5G van Vodafone is...

5G. Samen vooruit | Vodafone

5G is livestream superdokters

5G opent ongekende mogelijkheden in de digitale gezondheidszorg. De verbinding is met 5G veel betrouwbaarder. Dit maakt het mogelijk voor dokters om op afstand patiënten live te monitoren. Zo zijn er nu al succesvolle tests met het livestreamen van superdokters. Een innovatie die het verschil kan maken bij ernstige ongevallen zoals epileptische aanvallen, beroertes en hartkwalen.

En dokters kunnen in de toekomst via robots operaties uitvoeren bij patiënten. Zo kunnen ze op afstand waar ook ter wereld hulp bieden.

5G. Samen vooruit | Vodafone

5G is data-driven gouden wissel

5G biedt ongekende mogelijkheden, ook voor in de sport. Doordat je realtime grote hoeveelheden data kunt versturen is het een mooie toepassing voor het analyseren van wedstrijden. Met de hoge snelheid en minimale vertraging (lage latency) van 5G kun je bijvoorbeeld 3D modellen realtime tonen in augmented reality op brillen of schermen. Trainers en coaches kunnen zo spelpatronen live analyseren. Waar lopen de spelers, hoe nauwkeurig zijn de passes, waar liggen de onbenutte ruimtes en de zwaktes in verdediging. En daar kunnen ze direct op reageren. Door een speler te wisselen die meer kans maakt op het maken van een doelpunt: Een data-driven gouden wissels.

5G snelheid

Razendsnel internet

Nu al sneller, en op termijn is 5G nog tientallen keren sneller dan 4G. Het downloaden van muziek en films met 5G-snelheid is straks een kwestie van seconden.

5G capaciteit

Grotere netwerkcapaciteit

5G is efficiënter en biedt meer capaciteit wat leidt tot een betere ervaring, bijvoorbeeld op drukke plekken zoals stations en stadions. 

 5G latency

Ultrakorte reactietijden

Nauwelijks vertraging tussen het moment dat jij klikt en de actie op je beeldscherm. Met 5G ben je iedereen te snel af tijdens het gamen.

Niet om op te scheppen, maar...
5G. Samen vooruit | Vodafone

Vodafone is wereldwijd leidend in 5G met testprojecten in maar liefst 9 verschillende landen.

5G. Samen vooruit | Vodafone

Vodafone heeft 5G met succes getest en vertraging teruggebracht tot minder dan 2 milliseconden.

5G. Samen vooruit | Vodafone

Vodafone heeft al 5G-bandbreedte gekocht in Engeland, Italië en Spanje. Daar komen binnenkort andere landen bij.

Zo ben jij klaar voor 5G

Wil je gebruikmaken van 5G? Dan heb je 3 dingen nodig

5G netwerk

5G-netwerk

Ons 5G-netwerk is in vrijwel heel Nederland beschikbaar.

5g-lines
5G telefoon

5G-telefoon

Jouw 5G ready toestel haal je bij Vodafone. Het eerste Samsung 5G ready toestel, de Galaxy S20, vind je in onze shop.

5g-lines
5G abonnement

5G-abonnement

5G zit standaard in al onze Red abonnementen. Heb jij een Start abonnement? Gebruik dan de add-on via My Vodafone.

5G. Samen vooruit | Vodafone

Haal alles uit 5G

Met Red Unlimited. Onbeperkt data, bellen en sms.

Abonnementen en toestellen met 5G

Bij alle Vodafone Red abonnementen heb je automatisch toegang tot 5G-internet

Red Essential sim only

Red Essential

Onbeperkt bellen
10 GB 20 GB*
4G & 5G
 

€ 27
Vanaf € 22 p. mnd.*

5G. Samen vooruit | Vodafone
Red sim only

Red

Onbeperkt bellen
20 GB 40 GB*
4G & 5G
 

€31
Vanaf € 26 p. mnd.*

Red Essential sim only

Red Unlimited

Onbeperkt bellen
Onbeperkt GB's
25 GB in de EU
4G & 5G

€ 38
Vanaf € 33 p. mnd.*

5G. Samen vooruit | Vodafone

*Bij een 2-jarig abonnement en als je ook internet van Ziggo hebt

Er zijn al een heleboel 5G-toestellen verkrijgbaar bij Vodafone. Ga voor een toestel uit de nieuwste iPhone 12 serie! Of kies voor de OPPO Find X2 Pro of de Sony Xperia 1 II. Of heb je liever een telefoonuit de Samsung Galaxy S20 Serie of Samsung Galaxy Note20 Serie? Allemaal zijn ze klaar voor 5G. 

Het 5G-netwerk in Nederland, en over de grens

Ons 5G-netwerk is in vrijwel heel Nederland te gebruiken. Jouw 5G-toestel maakt automatisch verbinding met 5G. En als dat toch even niet lukt, is er altijd ons krachtige 4G-netwerk. 

5G werkt ook al over de grens bij Vodafone. Zo kun je 5G al gebruiken in onder andere Duitsland en China. Binnenkort volgen meer landen zoals Turkije, Groot-Brittannië, Spanje en Italië.

Benieuwd naar de 5G-dekking in jouw omgeving? 

5G toestel checker

Sim Only en 5G

Heb je een 5G-toestel? Met een Vodafone Red abonnement heb je dan automatisch toegang tot 5G.

Ons 5G-netwerk blijft in eerste instantie naast de huidige mobiele netwerken bestaan. Ontvang je nog geen 5G, dan maak je gebruik van ons krachtige 4G-netwerk.

Benieuwd of jouw telefoon al geschikt is voor 5G-internet?

Ben je ondernemer?

5G is de nieuwste generatie mobiel internet. Maak nu gebruik van 5G in 80% van Nederland. Lees meer over de mogelijkheden van ons 5G-netwerk voor uw business.

De eerste stappen naar 5G

5G met bestaande frequenties

Met de uitrol van 5G gaan we stap voor stap over naar deze nieuwe ervaring. Met innovatieve technologie kunnen we 5G nú al toepassen in bestaande frequentiebanden en met onze huidige antennes, zodat ze zowel 4G als 5G door kunnen geven.

Voor de 5G-verbinding maakt VodafoneZiggo gebruik van 'Dynamic Spectrum Sharing' (DSS). Met deze technologie van onze partner Ericsson kan ons netwerk hetzelfde spectrum gebruiken voor 4G- en 5G-verbindingen. 
 

Meer over de 5G mogelijkheden
5G projecten

5G: de motor van innovatie

5G is het pijlsnelle mobiele internet van de toekomst. Het biedt bakken aan bandbreedte en legt effectiever verbindingen. Daarom nodigen we het bedrijfsleven, onderwijs en overheid uit om volop te innoveren met deze technologie.

Een voorbeeld hiervan is de High Tech Campus in Eindhoven, hier opende begin 2020 de 5G Hub. Hier leren bedrijven met 5G werken. Het initiatief komt van de High Tech Campus, VodafoneZiggo, Brainport en Ericsson. 
 

Lees meer over de 5G Hub

Veelgestelde vragen over 5G

5G zorgt voor een betere gebruikservaring doordat de reactietijd en downloadsnelheid verbeteren. De snelheden die je als gebruiker daadwerkelijk ervaart, zijn afhankelijk van diverse factoren zoals de drukte op het netwerk, locatie, bereik en de specifieke telefoon. De reactietijd (zogenaamde latency) zal met zo’n 30% verbeteren: van gemiddeld rond de 30 milliseconden op 4G tot onder 20 milliseconden op 5G. De downloadsnelheden die 5G in dit bestaande spectrum kan bieden, lopen op tot maximaal 1Gbps, wat ruim boven de maximale 350Mbps van de huidige 4G-abonnementen ligt. In het begin zal in de praktijk deze datasnelheid gemiddeld tien procent hoger zijn.  

Nee, je internet gebruik zal iets sneller en vloeiender gaan. Of je meer data gebruikt is afhankelijk van het soort gebruik (bijvoorbeeld Netflix kijken kost meer data dan muziek luisteren) en de hoeveelheid gebruik. Afhankelijk van je abonnement en dataverbruik maak je je 5G-gebruik zo duur als je zelf wilt. Wil je geen onverwachte kosten maken? Sluit dan de BloX Beperkt Internet aan.

Je hebt een 5G-toestel nodig met de meest recente software, een Red abonnement (of Start abonnement met 5G add-on). Controleer bij je instellingen of 5G ingeschakeld staat. 

Let op: niet alle 5G-toestellen ondersteunen de Nederlandse instellingen. Bij de toestelchecker kun je zien of jouw telefoon 5G aankan.

Wanneer je verbinding maakt met ons 5G-netwerk verschijnt er een 5G-icoon in je beeldscherm. Vergeet niet je wifi uit te zetten. 

Sommige mensen maken zich zorgen over het effect van mobiele telefoons, wifi en antennes op hun gezondheid. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar straling. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en ons Kabinet (Kamerbrief over 5G en gezondheid) is er geen overtuigend wetenschappelijk bewijs dat radiogolven van base stations en draadloze wifi-netwerken en mobiele telefoons een negatief effect op de gezondheid hebben.

Wij willen dat onze producten en diensten veilig zijn en dat onze klanten zonder zorgen hun mobiele telefoon en draadloze apparatuur kunnen gebruiken. Daarom werken we op (inter)nationaal niveau samen met verschillende organisaties aan onderzoek en voorlichting.

Lees meer over 5G en gezondheid

Ja, 5G is ook al over de grens te gebruiken. Je kunt 5G nu al gebruiken in Duitsland, China, Saudi Arabië, Taiwan en de Verenigde Arabische Emiraten. Binnenkort volgen onder andere Australië, Nieuw-Zeeland, Hongarije en Turkije en later dit jaar Groot-Brittannië, Roemenië, Ierland, Spanje en Italië. Bekijk hier de actuele 5G-landenlijst.