Overslaan en ga naar inhoud
Niet om op te scheppen, maar...
5G. Samen vooruit op ons krachtige netwerk | Vodafone

Vodafone is wereldwijd leidend in 5G met testprojecten in maar liefst 9 verschillende landen.

5G. Samen vooruit op ons krachtige netwerk | Vodafone

Vodafone heeft 5G met succes getest en vertraging teruggebracht tot minder dan 2 milliseconden.

5G. Samen vooruit op ons krachtige netwerk | Vodafone

Vodafone heeft al 5G-bandbreedte gekocht in Engeland, Italië en Spanje. Daar komen binnenkort andere landen bij.

5G van Vodafone

Wie technologie kan omarmen, kan dromen waarmaken.

Op ons krachtige netwerk.

5G inspiratie voor jou

5G zorgt voor ongekende mogelijkheden. Zo heeft een ambulance direct een livestream met dokters op afstand, fietst een slechtziende baanwielrenner helemaal solo en kan je realtime gamen zonder enige vertraging. Om maar enkele voorbeelden te noemen.

Gamen op afstand met 5G

5G is realtime VR-gamen

Vanaf verschillende locaties battelen in één virtuele arena. Korte reactietijden en hoge datasnelheid zorgen voor een mind-blowing game-ervaring.
 

5G is vliegen over de baan

5G is vliegen over de baan

Topwielrenner Tristan Bangma racet met 1% zicht op de tandem tot de gouden plak tijdens de Olympische Spelen. Dat deed hij samen met zijn 'piloot'. Écht zelfstandig fietsen is andere koek.

5G voor ondernemers

5G voor ondernemers

Met de nieuwe videotechniek Volumetric kunnen ondernemers zoals Pim, hun producten laten zien en hun verhaal op een nieuwe, visueel sterke manier vertellen.
 

Nog meer 5G verhalen

Op afstand samen op één piano spelen

De voordelen van 5G van Vodafone

 5G controller

Ultrakorte reactietijden

Nauwelijks vertraging tussen het moment dat jij klikt en de actie op je beeldscherm. Met 5G ben je iedereen te snel af tijdens het gamen.

5g-meter

Razendsnel internet

Nu al snel*, en op termijn is 5G nog tientallen keren sneller dan 4G. Het downloaden van muziek en films met 5G-snelheid is straks een kwestie van seconden.

 

antenna-5g

Stabiel & efficiënt

5G is stabieler, heeft meer capaciteit en is efficiënt in gebruik. Dit leidt tot een betere ervaring op bijvoorbeeld drukke plekken zoals stations en stadions.

Zo ben jij klaar voor 5G

Wil je gebruik maken van 5G? Dan heb je 3 dingen nodig

5G. Samen vooruit op ons krachtige netwerk | Vodafone

5G telefoon

Jouw 5G toestel haal je bij Vodafone. Check hier al onze 5G toestellen.

5G. Samen vooruit op ons krachtige netwerk | Vodafone

5G abonnement

5G zit standaard in al onze abonnementen.

5G. Samen vooruit op ons krachtige netwerk | Vodafone

5G-netwerk

Ons 5G-netwerk is in vrijwel heel Nederland beschikbaar.

Populaire 5G-telefoons

Vodafone Sim Only deals

Veelgestelde vragen over 5G

5G zorgt voor een betere gebruikservaring doordat de reactietijd en downloadsnelheid is verbeterd. De snelheden die je als gebruiker daadwerkelijk ervaart, zijn afhankelijk van diverse factoren zoals de drukte op het netwerk, locatie, bereik en de specifieke telefoon. De reactietijd (zogenaamde latency) zal met zo’n 30% verbeteren: van gemiddeld rond de 30 milliseconden op 4G tot onder 20 milliseconden op 5G. De downloadsnelheden die 5G in dit bestaande spectrum kan bieden, lopen op tot maximaal 1Gbps, wat ruim boven de maximale 350 Mbps van de huidige 4G-abonnementen ligt. In het begin zal in de praktijk deze datasnelheid gemiddeld tien procent hoger zijn.  

Nee, je internetgebruik zal iets sneller en vloeiender gaan. Of je meer data gebruikt is afhankelijk van het soort gebruik (bijvoorbeeld Netflix kijken kost meer data dan muziek luisteren) en de hoeveelheid gebruik. Afhankelijk van je abonnement en dataverbruik maak je je 5G-gebruik zo duur als je zelf wilt. Wil je geen onverwachte kosten maken? Activeer dan de BloX Beperkt Internet bundel.

Je hebt een 5G-toestel nodig met de meest recente software. Controleer bij je instellingen of 5G ingeschakeld staat. 

Let op: niet alle 5G-toestellen ondersteunen de Nederlandse instellingen.

Wanneer je verbinding maakt met ons 5G-netwerk verschijnt er een 5G-icoon in je beeldscherm. Vergeet niet je wifi uit te zetten. 

Sommige mensen maken zich zorgen over het effect van mobiele telefoons, wifi en antennes op hun gezondheid. Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar straling. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en ons Kabinet (Kamerbrief over 5G en gezondheid) is er geen overtuigend wetenschappelijk bewijs dat radiogolven van base stations en draadloze wifi-netwerken en mobiele telefoons een negatief effect op de gezondheid hebben.

Wij willen dat onze producten en diensten veilig zijn en dat onze klanten zonder zorgen hun mobiele telefoon en draadloze apparatuur kunnen gebruiken. Daarom werken we op (inter)nationaal niveau samen met verschillende organisaties aan onderzoek en voorlichting.

Lees meer over 5G en gezondheid

Ja, 5G is ook al over de grens te gebruiken. Je kunt 5G nu al gebruiken in Australië, België, Bulgarije, Duitsland, China, Finland, Hongkong, Hongarije, Letland, Luxemburg, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Polen, Saudie-Arabië, Zwitserland, Taiwan en de Verenigde Arabische Emiraten. Binnenkort volgen onder andere ook Turkije en later dit jaar Groot-Brittanië, Roemenië, Ierland, Spanje en Italië.  
Bekijk hier de actuele 5G-landenlijst.