Overslaan en ga naar inhoud

Maak het gezellig onderweg

Ook op vakantie is het fijn om muziek, films en boeken om je heen te hebben. Van luisterboeken & podcasts tot Netflix & Spotify playlists. Met deze tips zal jij je niet gauw vervelen.

2 mensen kijken een film op de camping

Films, series kijken en muziek luisteren

Netflix, Videoland en Ziggo Go, je kunt ze allemaal in het buitenland gebruiken. Hoewel je in Europa de meeste programma's wel kunt bekijken, is de beschikbaarheid wel afhankelijk van het land en/of regio waar je bent. Check dit vooraf om er zeker van te zijn dat je je favoriete series en wedstrijden ook op vakantie gewoon volgt.

Bij de meeste videodiensten kun je afleveringen en films downloaden op je smartphone of tablet. Handig voor onderweg. Ook muziekdiensten als Spotify laten je muziek downloaden voor offline gebruik. Maak bijvoorbeeld een familie-playlist om onderweg gezellig in de vakantiesfeer te komen en download ‘em van tevoren. Bespaar je ook weer data. 

Tip, neem je Google Chromecast of Apple TV mee!

Met Google Chromecast en Apple TV stream je direct naar tv. Zo tover je de tv in je vakantiehuisje om tot een smart-tv. In moderne hotels heb je vaak televisies uitgerust met Miracast. Zo kijk je je favoriete films net als thuis op een grote televisie. 

Spellen voor onderweg

Vakantie is natuurlijk om echt even samen te zijn, zonder telefoon of tablet. Er zijn ontzettend veel gouwe ouwe spelletjes voor onderweg, zoals: “Wie ben ik?”,  “Karaoke” en meer. Heb je nog plek voor de doos met Triviant vragen? Neem ze mee! Of overbrug de reistijd met een puzzelboek. Heb je de Tectonic puzzel al ontdekt? Een echte breinkraker!

Kinderen kijken uit een autoraam

Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Verkeer

Automerken / kleuren tellen

File van bovenaf gezien

Kilometer gokken

Me-time...

Lees je graag? Naast gewone boeken en e-boeken worden luisterboeken en podcasts steeds populairder. Zo luister je naar verhalen of interviews en leer je nieuwe dingen terwijl je je handen vrij houdt. Check bijvoorbeeld Podimo & Storytel voor podcasts en luisterboeken. Ze nemen geen extra ruimte in en - pro-tip - met je noise cancelling koptelefoon op zit je zo middenin je verhaal. 

Hou je van de geur van boeken en het gevoel van papier tussen je vingers? Kijk eens goed rond op je vakantieverblijf. Op veel plekken vind je zwerfboeken om gratis mee te nemen of te ruilen.

Meer vakantietips?

Lees tips voor de voorbereiding, tijdens je verblijf in het buitenland en bij thuiskomst