Overslaan en ga naar inhoud

De vakantie is begonnen...

Eindelijk ben je op je bestemming! Het grote genieten begint. Heb je plannen gemaakt of ga je op de bonnefooi? En je reisgenoten? Worden die blij van van jouw plannen of moet je ze toch iets aanpassen? Hoe dan ook, zorg dat je afspraken maakt. Scheelt een hoop gedoe.

Erop uit

Actieve vakantie, relaxen bij het zwembad of een mooie combi van stad en strand, mogelijkheden genoeg om je vakantie door te brengen. Heb je oudere kinderen of reis je met een gemengd gezelschap, dan lopen de wensen weleens uiteen.

Check vooraf eens wat iedereen de komende dagen wil doen en maak een plan. Wissel een actieve dag af met een rustige of ga 's ochtends op pad en relax bij het zwembad. Zo krijgt iedereen de vakantie die hij wil.

Wist je dat...

Verkennen (Plaatsen) op Instagram ideaal is om inspiratie op te doen voor jouw ultieme vakantiekiekjes?

Ultieme vakantiekiekjes

Met deze tips maak jij het perfecte vakantiekiekje. Zo heb je altijd een mooi aandenken.

Een foto van eten maken

Onderwerp & Omgeving
Probeer je uitzichtfoto's af te wisselen met detailfoto's van bijvoorbeeld eten of gebouwen voor een completer plaatje van je vakantie. 

Stad met zonsondergang

Licht
Aan het begin en het eind van de dag zijn het licht en de kleuren veel zachter dan wanneer de zon op z’n felst is. Hierdoor krijg je zachte schaduwen en is je foto erg natuurlijk.

Vliegtuig vanaf de grond gefotografeerd

Perspectief
Probeer eens een ander perspectief door liggend op de grond een foto te maken, of van bovenaf. Experimenteer hiermee, om zo te vinden wat je zelf mooi vindt.

Polaroids

Bewerken
Kleine bewerkingen van een foto maken het verschil tussen een snel kiekje en een prachtig aandenken. Dat hoeft niet altijd met een aparte app want op veel mobieltjes stel je belichting, kleur of een filter op de camera app in.

Wist je dat...

één op de zes ouderen eenzamer is tijdens de vakantieperiode?

Houd contact met het thuisfront

Met social media blijven vrienden en familie op de hoogte. Maak bijvoorbeeld een korte vlog en stuur die naar opa en oma en gebruik Facetime of Whatsapp om te videobellen. Doe dit via wifi dan kost het je ook geen MB’s. En zet je social media-accounts op privé, zodat niet iedereen ziet dat je van huis bent. 

Ken je iemand die gevoelens van eenzaamheid heeft of wil je weten wat je nog meer kunt doen? Kijk op www.eentegeneenzaamheid.nl.

Meer vakantietips?

Lees tips voor de voorbereiding, voor onderweg en bij thuiskomst