Bellen naar het buitenland

Alle informatie die je nodig hebt als je wel eens belt naar vrienden of familie in het buitenland.

Zo werkt het

Bellen vanuit Nederland

Als je aan je reis een vakantieliefde hebt overgehouden, wil je natuurlijk contact houden als je weer thuis bent. Het tarief voor bellen en sms'en naar buitenlandse nummers vanuit Nederland hangt af van je abonnement en het land waar je naartoe belt. Want deze kosten kunnen buiten de bundel van je abonnement vallen.

De tarieven staan in de tarievenfolder van je abonnement onder Tarieven op reis - Naar het buitenland.

Met onze Red (Together) abonnementen (afgesloten na 10 juli 2017) kun je 100 minuten bellen naar EU-nummers, zonder extra kosten. Met het Red Unlimited abonnement bel je onbeperkt naar EU nummers, zonder extra kosten. Of bekijk onze andere opties voor bellen naar buitenlandse nummers.

In de praktijk

Bellen vanuit Nederland of de EU naar een Nederlands nummer valt altijd binnen de bundel van je abonnement. Ook als degene die je belt in het buitenland is. Want je weet van tevoren nooit waar diegene zich bevindt.

Zo hoef je dus niet bang te zijn voor extra kosten als je iemand op een Nederlands nummer belt, die in het buitenland zit.

Als je vanuit Nederland belt naar het Spaanse nummer van je vakantieliefde, dan valt dit bij Start-abonnementen buiten je bundel. Je ziet dit een maand later op je factuur onder het kopje "extra kosten". Heb je een Red-abonnement? Dan vallen de eerste 100 belminuten naar nummers in de EU binnen je bundel.

Bel je naar hetzelfde Spaanse nummer, maar dan vanuit Spanje? Dan ben je aan het 'roamen' en valt het binnen de bundel van je abonnement. Het kost dan niets extra's.

Als je vanuit Nederland naar een nummer buiten de EU belt, betaal je de buitenbundel tarieven voor bellen naar wereldlanden. Je ziet dit een maand later op je factuur onder het kopje "extra kosten". De tarieven verschillen per abonnement en per land. Zoek daarom eerst op welke tarieven gelden voor jouw abonnement.

Bellen in het buitenland

In veel landen kun je bellen via 2G, 3G en 4G. Steeds meer landen schakelen 2G en 3G uit. Gelukkig hebben we een oplossing: “Internationaal bellen via 4G”. Zo ben je beter bereikbaar in het buitenland. Ook als SoHo klant. 

Wil je goed bereikbaar zijn en kunnen bellen in het buitenland dan is het belangrijk dat je een 4G of 5G telefoon hebt dat bellen via 4G ondersteunt. Ook is het belangrijk dat je de juiste softwareversie hebt geïnstalleerd. Voor iPhone is dat iOS15 en voor Samsung is dat Android R.

  • Heb je geen 4G telefoon?
    Misschien kun je er een lenen voor de vakantie of loopt je abonnement bijna af en kan je kiezen voor een nieuwe telefoon.
  • Heb je wel een 4G telefoon?
    Kijk dan bij je instellingen of 4G aanstaat voor zowel gesprekken als data.

Check ook of er een 2G, 3G, 4G of 5G netwerk beschikbaar is. Zit je bijvoorbeeld diep verstopt in de bossen of ben je op een afgelegen strand? Dan kan het zijn dat er op die plek geen mobiel netwerk van een van onze partners beschikbaar is. De kans dat je dan bereikbaar bent of kunt bellen is klein.  

Heb je nog vragen over 4G bellen? Stel deze binnen de Vodafone Community

Bellen naar de EU

In onderstaande tabellen vind je de tarieven voor bellen en sms'en vanuit Nederland naar EU-nummers voor onze Start, Red en prepaid klanten. Deze gelden vanaf 1 mei 2019.

Tarieven voor abonnementen en prepaid

  Tarief
Bellen van NL naar EU-nummers € 0,23 per minuut
Sms van NL naar EU-nummers € 0,07 per sms

+ Benieuwd naar de tarieven voor bellen en sms'en naar andere landen? Kijk in de tarievenfolder van je abonnement en zoek het tarief op bij 'Tarieven vanuit Nederland naar buitenlandse nummers' 

Heb je Vodafone Prepaid? Kijk dan in de prepaid tarievenfolder onder 'Tarieven vanuit Nederland naar buitenlandse nummers'