Stabiel en veilig IoT-netwerk
Onze netwerkoplossingen

Connectiviteit voor IoT

Solide verbindingen voor steden, landbouw en dijkbewaking. Of juist slimme toepassingen in lichtgewicht wearables - en dat alles supergebruiksvriendelijk en betrouwbaar, klaar om mee aan de slag te gaan. Bij Vodafone staan verschillende IoT technologieën voor u klaar.

De IoT-netwerken van Vodafone

Vodafone ondersteunt als enige provider in Nederland twee nieuwe technologieën die speciaal voor IoT-applicaties zijn ontwikkeld: NB-IoT en LTE-M. Beiden zijn Low Power Wide Area Networks (LPWAN). Deze draadloze netwerken zijn ontworpen voor communicatie tussen apparaten en het internet. Over een lange afstand en met een extreem laag energiegebruik. Ze zijn gebaseerd op bestaande 4G-netwerk van Vodafone. Veilig dus – en gemakkelijk te installeren. Grotere investeringen zijn niet nodig. Welke technologie het beste bij uw IoT-applicatie past, hangt af van de hoeveelheid en het soort data dat u wilt verzenden. 

LTE-M (VoLTE)

Het IoT-netwerk voor mobiele en spraaktoepassingen (VoLTE)

lte-m

NB-IoT

De IoT-oplossing voor de beste dekking binnen en ondergronds 

nb-iot

4G

Het snelste netwerk, voor als batterijduur geen rol speelt

4g

LTE-M: van noodknoppen tot connected cars

LTE-M staat voor long term evolution for machines. Het is een van de technologieën die tegen laag energieverbruik dataverkeer op lange afstand mogelijk maakt tussen apparaten en het internet. De voordelen van LTE-M:

  • geschikt voor uiteenlopende mobiele en spraaktoepassingen
  • ondersteunt in-vehicle hand-over
  • batterijen gaan meer dan 5 jaar mee
  • groter bereik in gebouwen dan standaard telefoonverbindingen
  • betere ontvangst dan vergelijkbare lange afstandsnetwerken

Veel toepassingen, veilig in gebruik

LTE-M-technologie geeft de mogelijkheid tot meer bandbreedte in vergelijking tot NB-IoT en ondersteunt ook spraak (VoLTE). Door de grotere bandbreedte kan LTE-M bewegende objecten, zoals vracht, real-time volgen. LTE-M is daarom de technologie voor het meten van data van objecten die in beweging zijn, zoals bij track & trace, connected cars en beheer van losse goederen. Maar ook voor connected health toepassingen zoals het tracken van een ziekenhuisbed of een infuuspomp die verplaatst wordt. Door de ondersteuning van spraaktoepassingen is LTE-M daarnaast ook zeer geschikt voor bijvoorbeeld wearables en noodknoppen. Het is IoT op z'n veiligst, ook omdat het naadloos samenwerkt met NB-IoT.

NB-IoT: sterk, snel en zuinig

Stabiel en veilig IoT-netwerk

Net als LTE-M is ook Narrow Band Internet of Things een Low Power Wide Area techniek. Supersnel en sterk, zodat het signaal zelfs door dikke muren en dijken heen gaat. De batterijen van sensoren gaan extra lang mee. Zo biedt NB-IoT:

  • gegarandeerde beveiliging via vaste en mobiele verbindingen, ook voor breedband
  • geen nieuw netwerk nodig: het is een softwareupgrade van uw bestaande netwerk
  • wereldwijde ondersteuning door alle grote partijen

NB-IoT is ideaal voor industriële en grootschalige toepassingen, bijvoorbeeld als slimme technologie in steden en gebouwen, landbouw en veeteelt. Of denk aan energiebesparing en beveiliging tegen overstromingen. Werkt strak samen met LTE-M. 

Controleer uw dekking

Benieuwd hoe het zit met NB-IoT en LTE-M in uw omgeving? Controleer direct uw dekking met onze postcode checker. Is uw verbinding minder goed dan verwacht? U vindt hier ook storingen en geplande werkzaamheden.
kit-drone-iot

Alles in de hand met het Vodafone IoT-platform

Stabiel en veilig IoT-netwerk

We hebben de interface van ons IoT-platform zo intuïtief mogelijk gemaakt. Bedrijven kunnen IoT-toepassingen bouwen die op het grootste netwerk ter wereld draaien. Verder leveren we er een hele reeks kant-en-klare API's bij. Dat maakt integratie met toepassingen van derde partijen een stuk eenvoudiger, bijvoorbeeld met een platform voor data analytics.

Als beheerder beschikt u over praktische tools om op afstand apparaten te monitoren en hun prestaties te verbeteren. Kortom, u kunt direct aan de slag en u heeft alles in de hand. Met dit platform kunt u de komende jaren in uw eigen tempo blijven groeien, lokaal en wereldwijd.

4G: als batterijduur geen rol speelt

4G kennen we van het icoontje op onze smartphone. Met het 4G netwerk kunnen we data, zoals berichten, foto’s en video’s onderling delen.

Maar ook voor IoT kunnen we 4G gebruiken. 4G kan grote hoeveelheden data aan tegen een hoge snelheid. Sommige auto’s hebben bijvoorbeeld een 4G sim ingebouwd om intensief data over het voertuig te communiceren of om contact te leggen met hulpdiensten in geval van nood.

De kenmerken van deze netwerkoplossing zijn: het veilig kunnen versturen van data van en naar IoT apparaten, zonder dat je afhankelijk bent van lange levensduur van de batterij. Deze technologie maakt het veilig versturen van data mogelijk door een private omgeving tussen het apparaat en de omgeving.

Voor toepassingen waar een lange levensduur van de batterij nodig is kunt u terecht bij NB-IoT of LTE-M.

kit-drone-iot

Hoe kunnen we u helpen?

Direct advies

Gratis adviesgesprek

Maak een video- of belafspraak op een moment dat u uitkomt

Onze zakenpartners

Vind lokale partner

Een Vodafone Business Partner in uw omgeving helpt u graag verder.

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte

Blijf op de hoogte van trends & nieuws in digitale technologie.