Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Business Break Podcast #5: Voorkom dat u de hele dag 'aan' staat

Thuiswerken wérkt, daar zijn velen in het afgelopen jaar wel achter gekomen. Al kan het soms moeilijk zijn om de grens tussen werk en privé te bewaken. Voor u het weet, staat u altijd ‘aan’ en dat is niet verstandig. Hoe u dat voorkomt, vertellen de slimmer werken-experts in deze Business Break Podcast #5.

Hoe kan een thuiswerker voorkomen dat privétijd werktijd wordt? 

“De grens tussen werk en privé is door het thuiswerken flink aan het vervagen. Daardoor hebben veel mensen het idee dat ze de hele dag ‘aan’ moeten staan. Zeker als je ‘s avonds ook nog een mailtje krijgt van een net iets te enthousiaste collega. Uit betrokkenheid of beleefdheid ga je het toch lezen, en daardoor maak je stiekem lange dagen.”

Hoe zorg je dat de balans tussen privé en werk goed blijft? Daar gaat de nieuwste Business Break podcast over..

Hoe bewaak je de grens?

Met deze analyse legt neuropsycholoog Mark Tigchelaar de vinger op de zere plek: als je thuis werkt, hoe bewaak je dan de grens tussen werken en vrij zijn? Co-host en ondernemer Celine Charlotte van ‘t Wout lost het op door een klein ritueel. Na een vroeg begonnen werkdag slaat zij rond vier uur in de middag met een klap haar laptop dicht en legt deze doelbewust in een hoek. Zo, werkdag voorbij, tijd voor andere zaken. 

Ook Michiel de Lugt van BK ingenieurs herkent het probleem van ‘de hele dag aan staan’ uit zijn eigen praktijk. Hij vertelt erover in de podcast. Voor hem (en iedereen die er ook mee worstelt) is hier alvast een handige tip uit de podcast: verzin een routine om de werkdag af te sluiten. Dat kan op allerlei manieren. Iedereen weet dat het helpt om werkkleding aan te doen voordat de werkdag begint. Ga dus ook aan het einde van de dag niet in uw werkkleding relaxen.

De podcast en het e-book

Business Break Podcast #5 over over focussen tijdens drukke (thuis)werkdagen beluistert u hier.

Over slim en efficient werken hebben we ook een leerzaam e-book gemaakt, onder de titel ‘Smarter Working: dit kan jij vandaag doen om morgen slimmer en efficiënter te werken’. 

Meer weten?

Meer weten over flexibel en veilig thuiswerken? Denk dan aan Kantoor Online.

Wilt u meer weten over wat Vodafone Business voor het thuiswerken in uw organisatie kan doen?