Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Flexibel werken

Waarom u phishing - zeker bij smartphones - serieus moet nemen

Phishing is één van de grootste risico's voor de cyberveiligheid. Vooral phishing-aanvallen op mobiele apparaten hebben een hoog succespercentage. Het is belangrijk om te begrijpen wat het is, zodat u uw bedrijf kunt beschermen tegen phishing-aanvallen.

Blog #7: Digitaal opruimen, voor mentale rust

We moeten het over onderhoud hebben. Alles dat we intens gebruiken, slijt en vervuilt door gebruik. Dat geldt voor ons gebit en voor ons huis. Mensen die meer dan vier uur per dag voor hun werk naar een beeldscherm kijken, zijn zich vaak niet bewust van het belang van onderhoud van hun digitale werkgereedschap. Door de explosie aan informatie de afgelopen jaren en het steeds intensiever gebruik van de combinatie computer, tablet én smartphone lopen mensen meer vast dan ze zich bewust zijn. 

Blog #6: Is uw informatiekapitaal wel liquide?

Elke succesvolle ondernemer houdt zijn liquiditeit in de gaten. Dat is essentieel voor het runnen van een bedrijf. Elke keer een pand, aandelen of obligaties verkopen als je boodschappen moet doen is ook niet handig. Wat maar weinig mensen zich realiseren is dat er naast geld (monetair kapitaal) nog andere vormen van kapitaal zijn die je elke dag gebruikt. 

Blog #5: Groot taboe op de werkvloer - schaamte over digitale onkunde

Sinds ik mij rond 2005 begon te verdiepen in ‘lifehacking’ en slimmer werken, heb ik zeker 200.000 mensen in zalen over die onderwerpen bijgepraat. Gelukkig voor mij werden die presentaties goed ontvangen, anders waren die klanten wel gestopt met mij te bellen. Toch weet ik zeker dat maar een klein deel van mijn gehoor daadwerkelijk aan de slag is gegaan met hetgeen ik demonstreerde of uitlegde. 

Vijf stappen om hybride werken tot een blijvend succes te maken

Voordat de pandemie kwam, was in veel bedrijven af en toe thuiswerken acceptabel. Nu de zaken zijn omgedraaid en kantoorwerken de uitzondering is, komt de vraag op: hoe kunt u ervoor zorgen dat hybride werken ook op langere termijn veilig, effectief en ‘werkbaar’ is? Er zijn vijf manieren om ervoor te zorgen dat uw medewerkers met een goed gevoel thuis kunnen werken in de nabije toekomst. 

Videokantoor: net echt, maar dan digitaal

Thuiswerken gaat prima, maar mist u het sociale aspect van kantoor ook wel eens? Vanuit dat vertrekpunt ontwikkelde ondernemer Mike Verbruggen de platformen Cowerkclub en Videokantoor. Leden van de Cowerkclub kunnen elkaar zonder afspraak zien en spreken op videokantoor.nl. Daarnaast kunnen bedrijven via een abonnement hun eigen afgeschermde videokantoor inrichten als een ‘always-on’ platform. De eerste klanten hebben hun videokantoor al geopend.