Ga de vijf 'Future Ready' uitdagingen aan!

Ondernemen vergt – zeker in deze tijden – alles van uw inventiviteit en doorzettingsvermogen. En hoewel dat midden in crisis wellicht lastig is, zult u ook vooruit moeten kijken. Het Future Ready Trend Rapport laat zien wat toekomstbestendige bedrijven anders doen: ze gaan beter om met een serie essentiële uitdagingen.

Werk aan uw digitale aanwezigheid: gebruik verschillende online kanalen (buiten uw website) om met uw klanten in contact te komen en nieuwe klanten aan te trekken.

Welke bedrijven zijn het beste voorbereid op de toekomst? En wat doen zij anders – beter – dan andere bedrijven? Dit waren de twee startvragen waarmee Vodafone Business onlangs haar onderzoek startte naar Future Readiness. 

Of uw bedrijf echt Future Ready is en klaar voor tegenslagen én kansen, dat hangt van veel zaken af. Denk aan de manier waarop u en uw medewerkers samenwerken. Hoe u uw dienstverlening verbetert en uitbreidt, door verstandig te digitaliseren. Hoe u thuiswerken een rol laat spelen na Covid-19.

Bij het onderzoek naar hoe Future Ready bedrijven de zaken aanpakken, identificeerden we vijf belangrijke uitdagingen die betrekking hebben op bijna alle bedrijfstakken, landen en bedrijfsgroottes. Wilt u met uw bedrijf echt toekomstbestendig zijn, dan zijn dit uw uitdagingen:

 • Bedrijven moeten hun veerkracht weer opbouwen en versterken in het licht van de COVID-19-pandemie.
 • Bedrijven moeten zich snel aanpassen aan veranderende sociale attitudes en klantgedrag.
 • Duurzaamheid wordt een standaard
 • Data en de digitale economie creëren in hoog tempo nieuwe zakelijke uitdagingen.
 • Bedrijven moeten de manier veranderen waarop ze talentvolle mensen werven en behouden.

Door specifiek naar de reacties op de COVID-19-crisis te kijken, ontdekten we bovendien nog iets anders. Alle bedrijven hebben met enorme onrust te maken gehad tijdens de coronacrisis, maar toekomstbestendige bedrijven hebben op één of andere manier de storm beter doorstaan dan de rest. Bovendien: de zakelijke uitdagingen van voor de crisis zijn straks niet zomaar weg. Ze lijken een belangrijke rol te blijven spelen, ook als de crisis straks achter ons ligt.

Quick check: bent u al zover?

Wat een bedrijf toekomstbestendig maakt, kunt u het Future Ready Trendrapport lezen. Dit zijn alvast de hoofdlijnen:

 • Ze staan positief tegenover verandering. Ze zien verandering als een kans en zijn enthousiast over de toekomst)
 • Ze staan open voor nieuwe technologie. Ze begrijpen de kracht van technologie om hun zakelijke uitdagingen op te lossen.
 • Ze plannen actief hun technologische toekomst. Ze brengen in kaart hoe technologie hun manier van werken kan veranderen.
 • Ze hebben een gedetailleerde strategie. Ze hebben bredere zakelijke strategieën voor de toekomst. Gedocumenteerd, specifiek, onderbouwd en gemeten.
 • Ze houden nieuwe trends bij. Ze proberen de krachten te begrijpen die hun bedrijf vormen. Ze krijgen daarbij hulp van belangrijke opinieleiders.
 • Ze passen zich makkelijk aan. Ze kunnen snel reageren op nieuwe trends of uitdagingen en zijn sneller op de markt dan hun concurrenten.
Meer weten?

Vodafone Business biedt oplossingen voor ondernemers. Maar welke oplossingen passen bij uw bedrijf? Met onze Business Scan ontvangt u een helder advies. Dit is de eerste stap naar uw digitale upgrade. 

BusinessScan

Advies over uw digitale oplossingen

Beter en veiliger samenwerken met uw medewerkers? Slimmer bereikbaar zijn? Doe de Business Scan en krijg binnen 5 minuten gratis en vrijblijvend ICT-advies voor uw bedrijf.