Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Google Mijn Bedrijf inrichten, zo werkt dat

Google Mijn Bedrijf is een geweldige manier om klanten alle informatie te tonen die ze nodig hebben over uw bedrijf. U kunt eenvoudig een online aanwezigheid voor uw bedrijf maken en beheren, en ervoor zorgen dat deze altijd up-to-date is. Hoe u dat aanpakt, dat leggen wij u in dit artikel uit.

Google Mijn Bedrijf kan een krachtige tool zijn om bedrijfsinformatie aan uw klanten te tonen. Bekijk hier hoe u deze tool kan inzetten! Bent u geïnteresseerd in deze en andere aspecten van Digital Marketing? Leer alles over Digital Marketing - marketing via digitale technologie - in onze serie.

Uw bedrijf op Google plaatsen is in een paar stappen gedaan. U kunt uw belangrijke gegevens toevoegen, zoals uw adres, openingstijden, aangeboden diensten en zelfs foto's van uw bedrijf of producten. U kunt ook contact opnemen met klanten door te reageren op beoordelingen en vragen te beantwoorden op het platform. Door deze tool te gebruiken kunnen potentiële klanten uw bedrijf online vinden en kunt u hiermee ook de klantrelatie versterken. Profiteer van deze nuttige bron om te laten zien wat uw bedrijf allemaal te bieden heeft!

Google Mijn Bedrijf inrichten, aan de slag

Om een account in te stellen, dien je als bedrijf eerst een account te registreren op de website van Google. Zodra het account is aangemaakt, kunt u de gegevens over uw bedrijf opgeven, zoals adres, contactgegevens en een link naar de website van uw bedrijf. Nadat deze informatie is toegevoegd, wordt u gevraagd om uw identiteit te verifiëren, zodat de informatie over het bedrijf op Google Maps en andere gerelateerde zoekmachines accuraat blijft.

Na verificatie kunt u beginnen met het maken en beheren van uw bedrijfspagina door meer details toe te voegen, zoals afbeeldingen en producten/diensten die u aanbiedt. Hier is het ook mogelijk om deze pagina aan te passen met extra functies zoals vragen en antwoorden, beoordelingen, berichten en inzichten. Deze functies helpen uw klanten beter te begrijpen wat uw bedrijf aanbiedt en maken het gemakkelijker voor klanten om het bedrijf te vertrouwen. 

Google Mijn Bedrijf is van onschatbare waarde voor bedrijven die hun online aanwezigheid willen vergroten. Door een bedrijfsaccount in te stellen, kunt u ervoor zorgen dat er accurate informatie beschikbaar is op het Google-platforms, waardoor dit beter zichtbaar is voor uw potentiële klanten. Bovendien kunt u de inzichten gebruiken om klantinteracties te volgen en de klantervaring te verbeteren.  Met al deze voordelen samen is het een geweldig hulpmiddel voor elk bedrijf dat zijn online aanwezigheid wil vergroten.

Google Mijn Bedrijf inrichten, zo werkt dat

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf (ook wel GMB genoemd) is een gratis tool van Google om bedrijven te helpen om hun online aanwezigheid in Google-producten, waaronder ‘Zoeken’ en ‘Kaarten’, te beheren. Een andere naam is ook wel 'Google My Business'. Door de GMB-vermelding te optimaliseren, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat ze zich onderscheiden van de concurrentie en meer kans hebben om door potentiële klanten te worden gezien. 

Met Google Mijn Bedrijf kunnen bedrijven nuttige informatie over hun bedrijf maken en delen met klanten. Dit omvat openingstijden, contactgegevens, foto's, beoordelingen en meer. Het doel is om potentiële klanten te helpen uw bedrijf snel en gemakkelijk te vinden op het web. Daarnaast kunnen bedrijven een Google bedrijvenpagina gebruiken om in contact te komen met klanten door middel van berichten die nieuwe producten of diensten en komende evenementen of promoties onder de aandacht brengen. Door gebruik te maken van dit krachtige platform kunnen bedrijven hun zichtbaarheid in lokale zoekresultaten vergroten en tegelijkertijd relaties met klanten opbouwen.

De drie grootste voordelen

Dat een bedrijfsprofiel aanmaken op Google vele voordelen biedt zult u nu wel begrijpen. 
De belangrijkste voordelen voor u op een rij gezet:

 • Het meest voor de hand liggende voordeel van het gebruik van een account op Google is dat uw bedrijf wordt weergegeven in lokale zoekresultaten wanneer gebruikers zoeken naar gerelateerde termen. Dit betekent dat potentiële klanten de website van uw bedrijf sneller zullen vinden, waardoor de kans op conversies toeneemt. Bovendien zijn lokale zoekresultaten gebaseerd op relevantie en locatie, wat betekent dat u door uw Google Mijn Bedrijf-pagina te optimaliseren de kans vergroot dat u hoger scoort in de lokale Search Engine Results Pages (SERP's) dan concurrenten die zich dichter bij u in de buurt bevinden. 
 • Door waardevolle informatie te verstrekken, zoals openingstijden, contactinformatie en zelfs foto's en video's van uw bedrijf, kunnen klanten de exacte informatie vinden die ze nodig hebben zonder meerdere websites te hoeven doorzoeken. Bovendien kunnen bedrijven met Google Mijn Bedrijf afbeeldingen en video's van hoge kwaliteit uploaden, waardoor potentiële klanten een geweldige eerste indruk krijgen.
 • Bedrijven die hun online reputatie en klantbeoordelingen effectiever willen beheren, kunnen ook snel reageren op feedback van klanten. Deze functie helpt vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten door hen te laten weten dat u actief reageert op hun vragen. Ook negatieve reacties zijn snel te monitoren.

Stappenplan voor het opzetten van een Google Mijn Bedrijf account

Het opzetten van een Google Mijn Bedrijf-account is een essentieel onderdeel van elke digitale marketingstrategie. Met deze krachtige tool kunt u eenvoudig uw online aanwezigheid beheren en potentiële klanten bereiken met slechts een paar klikken. Hier zijn de stappen die u moet nemen om te beginnen:  

 1. Ga naar http://www.google.com/business en klik op 'Aan de slag'. U wordt gevraagd in te loggen of een account aan te maken als u er nog geen heeft.  
 2. Voer uw bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, website-URL, categorie en andere details over uw bedrijf in. Zorg ervoor dat alle informatie correct is, zodat mensen u gemakkelijker kunnen vinden in de zoek- en kaartresultaten van Google.  
 3. Controleer uw bedrijf. Google stuurt een briefkaart naar het door u opgegeven adres met een verificatiecode. Voer deze code in uw account in om te verifiëren dat u de eigenaar van het bedrijf bent. 
 4. Zodra u geverifieerd bent, kunt u beginnen met het aanpassen van uw vermelding door foto's, berichten en andere inhoud toe te voegen en klantbeoordelingen bij te houden. 
 5. Profiteer tot slot van alle andere functies die Google Mijn Bedrijf biedt, zoals inzicht in hoe klanten uw bedrijf online vinden en ermee omgaan. 
Google Mijn Bedrijf inrichten, zo werkt dat

5 tips voor meer succes

Om een succesvolle Google bedrijfspagina op te zetten, zijn er enkele belangrijke tips die u in gedachten dient te houden.  

 1. Zorg ervoor dat uw contactgegevens up-to-date en gemakkelijk te vinden zijn voor uw (potentiële) klanten. Uw vermelde adres, telefoonnummer, website-URL en openingstijden dienen allemaal prominent te worden weergegeven op uw Google bedrijfspagina, zodat (potentiële) klanten ze gemakkelijk kunnen vinden. 
 2. Plaats regelmatig relevante content. Door een regelmatig publicatieschema op te stellen, zorgt u ervoor dat uw bedrijfspagina er actief en aantrekkelijk uitziet en dat uw klanten op de hoogte blijven van trends of nieuws in uw branche.  
 3. Bij het uploaden van content zoals foto's en video’s kunt aan het volgende denken: Zorg ervoor dat u afbeeldingen en video's van hoge kwaliteit uploadt die uw bedrijf, producten en diensten nauwkeurig weergeven. Dit maakt het makkelijker voor potentiële klanten om een goed beeld te krijgen van wat u aanbiedt.  
 4. Monitor beoordelingen: Beoordelingen die door klanten worden achtergelaten zijn uiterst belangrijk, dus het is essentieel om ze bij te houden. Zorg ervoor dat u snel en professioneel reageert op positieve recensies, maar ook op eventuele negatieve, om zo blijk te geven van uitstekende klantenservice.  
 5. Optimaliseren voor lokale zoekresultaten: Om ervoor te zorgen dat uw vermelding is geoptimaliseerd voor lokale zoekresultaten, dient u belangrijke zoekwoorden met betrekking tot uw bedrijf op te nemen in het beschrijvingsgedeelte van uw Google Mijn Bedrijf vermelding. Daarnaast dient u ook relevante categorieën voor uw bedrijf te gebruiken.

Tenslotte: wat zijn de kosten?

De kosten van een Google Mijn Bedrijf account zijn gratis. Het opzetten van een account is eenvoudig. Ga naar de website en maak uw profiel aan. Als u klaar bent met aanmelden, heeft u toegang tot een reeks tools waarmee u het meeste uit uw vermelding kunt halen. Bovendien zijn er geen lopende kosten verbonden aan een actieve Google Mijn Bedrijf account, waardoor het een ideale manier is om aan de slag te gaan in de wereld van digitale marketing.  

Dus waarom niet vandaag nog gratis uw bedrijf op Google zetten? Het aanmaken is simpel en u kunt direct de vruchten ervan plukken. Het is een essentieel onderdeel van elke succesvolle online bedrijfsstrategie.

Google Mijn Bedrijf: uw bedrijfsprofiel opzetten | Vodafone Business

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lees ons volledige Privacy Statement