Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Alles over hybride werken

In veel MKB-bedrijven zijn hybride werken en mobiel thuiswerken een blijvertje. Hier leest u over de voordelen en vindt u adviezen van experts.

De beste samenwerkingstools voor creatief/productief hybride werken

Afstand hoeft geen barrière te zijn voor effectief teamwork. Ontdek enkele van de beste samenwerkingstools in de cloud op de markt en zie hoe ze de creativiteit en productiviteit uw bedrijf een boost kunnen geven.

Exit Thuiswerkwet: hoe nu verder voor werkgever en werknemer?

Geheel onverwacht torpedeerde de Eerste Kamer eind september het wetsvoorstel ‘Werken waar je wilt’. De wet zou de vijf miljoen kenniswerkers in ons land meer rechtszekerheid bieden rond thuis of buiten de deur werken. Hoe moeten werkgevers en werknemers het thuis- of hybride werken nu regelen? “Mijn werkgever wil met mij het gesprek niet aan. Die verwacht mij gewoon om 8.30 uur op kantoor.”

Zo gaat uw bedrijf van hybride naar toekomstgericht werken

Hybride werken is here to stay. Het gaat niet alleen over wáár we werken, maar vooral ook hóe we met elkaar werken. Volgens organisatiefuturoloog Arjen Banach moeten we de manier waarop we met elkaar werken opnieuw uitvinden. Eén ding staat vast: Organisaties die medewerkers hun werk opnieuw laten uitvinden, zijn de winnende organisaties van de toekomst. Als ondernemer kunt u hieraan bijdragen door het creëren van de juiste cultuur, leiderschap en technologie. Hoe u dit doet, leest u hieronder.

Thuiswerkwet komt er niet – dwang voor werkgevers van tafel

De Eerste Kamer heeft een wetsvoorstel voor de nieuwe thuiswerkwet verworpen. De wet 'Werken waar je wilt', bedoeld om het voor werknemers makkelijker te maken om afspraken te maken over thuiswerken, die komt er dus niet.

Hoe goed heeft u thuiswerken geregeld? 7 tips voor verbetering

Nu we de pandemie achter ons hebben gelaten, kunnen we vaststellen dat thuiswerken als onderdeel van hybride werken een geweldige manier is om de productiviteit en efficiëntie van medewerkers te vergroten. Er zijn wel wat mitsen. De belangrijkste: mits u een omgeving creëert die voor u en uw medewerkers werkt. Hier volgen enkele van de meest actuele thuiswerktips.

Hebben uw werknemers recht op thuiswerken?

De digitale revolutie heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen kunnen en willen thuiswerken. Ook de bedrijven die thuiswerken nog niet volledig hadden omarmd, moesten tijdens de coronapandemie het thuiswerkbeleid van de overheid volgen. Thuiswerken is hierdoor de normaalste zaak van de wereld geworden, maar hebben uw medewerkers eigenlijk recht op thuiswerken? Bent u als werkgever verplicht om dit te faciliteren? Lees in dit artikel hoe het in elkaar steekt.

Tijd voor actie: thuiswerker smacht naar betere werkplek

Hybride werken mag dan een blijvertje zijn, maar veel thuiswerkers zitten er thuis bepaald niet ideaal bij. De meesten hebben geen aparte werkruimte of een ergonomisch verantwoorde werkplek; ook laat de internetverbinding dikwijls te wensen over. Tijd voor werkgevers om in actie te komen!

Hybride werken beslissend in ‘war on talent’ tussen werkgevers

Werkgevers die hybride werken maar beperkt toestaan of waar medewerkers alleen op de zaak kunnen werken, gaan de ‘war on talent’ verliezen. Een goed thuiswerkbeleid wordt een belangrijke arbeidsvoorwaarde voor potentiële baanwisselaars en jonge werknemers. Dat blijkt uit een onderzoek van Telecompaper. 

Hybride werken anno nu – 4 trends vormen werkplek van de toekomst

Switchen tussen thuis werken, in een vakantiehuis of op kantoor. We houden van hybride werken. Maar hoe zorgen we ervoor dat de omstandigheden daarvoor optimaal zijn? Waar moet u op letten en wat gaat de toekomst ons brengen? Ondernemer, let op: dit zijn de vier trends die u niet mag missen!

Home Office Guide voor hybride werken

Hybride werken is bij veel organisaties in Nederland onderdeel van de bedrijfscultuur geworden. Wat betekent dit in de dagelijkse werkpraktijk? Deze Home Office Guide voor ondernemer én werknemer kan helpen.

Thuiswerken post-corona: 5 praktische (en slimme) tips

Thuiswerken lijkt een van de belangrijkste overblijfselen van het ‘nieuwe normaal’. Ondanks de terugkeer naar de samenleving zoals we die grotendeels kenden is het professionele leven bij veel bedrijven blijvend veranderd. zijn vrijwel standaard. Consumentenpsycholoog Patrick Wessels heeft vijf tips voor ondernemers om dat proces slim aan te pakken: combineer agile, digitalisering en focus.

De psychologisch productieve thuiswerkplek: ervaar 3x werkgeluk

De thuiswerkplek lijkt blijvend: een volledige werkweek op kantoor zit er voor veel werknemers niet meer in. Dat is voor sommigen een vloek, voor anderen een zegen en voor veel mensen minimaal een hobbel of lichte worsteling. Extra uitdagend is het ervaren van werkgeluk, waar in de jaren voordat de coronapandemie uitbrak op kantoor juist steeds meer aandacht voor kwam. Een psychologisch productieve werkplek vraagt om een doordachte werkwijze, eventueel een paar aanpassingen en vooral aandacht voor wat motiveert en gelukkig maakt, schrijft consumentenpsycholoog Patrick Wessels.

Hybride Werken: lees er alles over

Hybride Vooruit

Alle collega's en klanten steeds verbonden met de zaak. Overal.

Hybride werken, kwestie van organiseren

Hoe organiseert u in uw bedrijf hybride werken, met een mix van thuis en op kantoor werken? Download dit e-book dat u vooruit helpt bij vele organisatorische en praktische vragen.

Vooruitgang met hybride werken

Een complete gids voor hybride werken

 De uitdagingen van hybride werken op een rij

 Oplossingen voor kleine én grote organisaties 

 Een kijkje in de keuken van VodafoneZiggo

Alles over succesvol hybride werken en mobiel thuiswerken in uw bedrijf

Lees over wat u kunt doen om hybride werken in uw mkb-bedrijf tot een succes te maken:

 Alle dertien podcasts in de serie 'Out of Office'
 Alles wat u kunt leren uit de podcastserie 'Out of Office'
 Organisatiebeleid voor hybride werken – 5 Tips
 De digitale werkplek: focus op menselijke factor
 Home Office Guide voor hybride werken

Hybride Werken: lees er alles over

Doe de Business Scan - binnen 5 minuten advies voor hybride werken en mobiel thuiswerken

Met de Business Scan ontvangt u na een paar eenvoudige stappen een gratis ICT-advies, inclusief de beste oplossingen voor hybride werken. 

Weten hoe technologie úw business vooruit helpt? Praat met onze Business Consultant en maak een afspraak voor persoonlijk advies. 

Hybride Werken: lees er alles over