Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Een zakelijk e-mailadres aanmaken

Zelfstandigen en mkb’ers sturen gemiddeld zo'n 40 e-mails per dag. Om een goede indruk te maken, is het verstandig om een zakelijk e-mailadres te gebruiken. Wat zijn de voordelen van een zakelijk e-mailadres? Hoe kunt u zelf een zakelijke mail aanmaken? Bekijk in dit artikel een handig stappenplan.

Een zakelijk e-mailadres aanmaken: hoe werkt het en waarom zou u het doen? Wij vertellen er alles over in dit handige stappenplan. Lees hier ook over het schrijven van goede zakelijke e-mails. 

Waarom een zakelijk e-mailadres aanmaken?

De meeste mensen sturen werkgerelateerde mails vanuit een zakelijke e-mailadres. Dit heeft een aantal voordelen voor u als ondernemer:

  • Een zakelijk e-mailadres bevat achter het @-teken de domeinnaam van uw website, waardoor uw bedrijfsnaam constant zichtbaar is
  • Het komt professioneel over
  • Zakelijke mailservices zijn betrouwbaar en beter beveiligd tegen virussen en spam
  • Het is mogelijk om meerdere e-mailadressen aan te maken, bijvoorbeeld info@domeinnaam.nl en facturen@domeinnaam.nl
  • Werk en privé blijven gescheiden
  • U kunt uw mailbox optimaal inrichten zodat het perfect aansluit bij uw wensen en uw werkzaamheden binnen het bedrijf
Een zakelijk e-mailadres aanmaken

Stappenplan zakelijk e-mailadres aanmaken

Een zakelijk e-mailadres maken is heel simpel. Volg het onderstaande stappenplan en u kunt binnen een paar minuten mails versturen vanuit uw nieuwe zakelijke e-mailadres.

Stap 1. De juiste domeinnaam

Voor het zakelijke e-mailadres heeft u een domeinnaam nodig. Dit is een uniek adres op het internet. U kunt dus alleen kiezen voor een domeinnaam die nog niet in gebruik is. De domeinnaam wordt de URL van uw website en komt in uw zakelijke e-mailadres achter het @-teken te staan. De ideale domeinnaam is kort, simpel en uniek. U kunt zelf bepalen welke extensie beter past bij uw bedrijf: nationaal (.nl) of internationaal (.com). Heeft u al een website? Dan kunt u direct verder naar stap 2.

Stap 2. Kies een e-mailprovider

Voor de hosting van uw zakelijke e-mail gaat u op zoek naar een geschikte e-mailprovider. In veel gevallen kunt u hiervoor terecht bij het bedrijf dat de hosting van uw website verzorgt. Voor zakelijke e-mailhosting moet u een abonnement afsluiten. Meestal kost dit slechts een paar euro per maand, afhankelijk van hoeveel e-mailadressen en opslag u wenst. 

Stap 3. Koppelen aan Outlook of Gmail

Grote kans dat u gewend bent om te mailen met Gmail (Google) of Outlook (Microsoft). Wilt u dit blijven doen? Dan kunt u het nieuwe zakelijke e-mailadres koppelen aan de bekende mailbox van Outlook of Gmail. Heeft u daar nog geen account, dan moet u deze eerst een aanmaken. Welk e-mailadres u hiervoor kiest is niet zo belangrijk, want anderen zien na het koppelen toch alleen uw zakelijke e-mailadres. Vervolgens gaat u in Outlook of Gmail naar de optie ‘Account toevoegen’ om uw zakelijke e-mailadres te koppelen.

Dat is alles. Uw zakelijke e-mailadres is nu aangemaakt. U kunt direct een zakelijke mail opstellen. Tip: maak wel eerst een persoonlijke e-mailhandtekening aan met daarin uw naam, functie, contactgegevens en het logo van uw bedrijf.

Een zakelijk e-mailadres aanmaken, hoe doet u dat? | Vodafone Business

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lees ons volledige Privacy Statement