Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Laat uw Google bedrijfsprofiel voor u werken: 8 stappen

Bereik meer klanten en kom hoger in Google te staan door in 8 eenvoudige stappen uw Google bedrijfsprofiel aan te maken en up-to-date te houden met de juiste informatie over locatie en openingstijden, foto’s en reviews. 

Bereikt uw bedrijf genoeg klanten op Google? Leer hoe u in 8 eenvoudige stappen hoger scoort in zoekmachines door een Google bedrijfsprofiel aan te maken. Ook interessant: hoe doe je een SEO-zoekwoordenonderzoek?

Een Google bedrijfsprofiel is een geweldig hulpmiddel waarmee bedrijven hun producten en diensten kunnen promoten op Google Zoeken en Maps. Hiermee kunt u een online aanwezigheid voor uw bedrijf creëren, zodat u klanten kunt bereiken wanneer ze naar u zoeken op Google. Om te beginnen hoeft u alleen maar onze stapsgewijze handleiding voor het instellen te volgen. Dus: aan de slag!

Wat is een Google bedrijfsprofiel en waarom heb ik er een nodig?

Een Google bedrijfsprofiel is een online aanwezigheid voor een bedrijf op Google waarmee bedrijven hun informatie, zoals openingstijden, contactgegevens, locatie en, het belangrijkste, recensies kunnen laten zien. Het is cruciaal voor bedrijven om aanwezig te zijn op Google, omdat het 's werelds populairste zoekmachine is, die 90% van het zoekverkeer op internet verwerkt. Bovendien bleek uit een onderzoek naar Google My Business-lijsten in verschillende sectoren dat 84% van de zoekopdrachten naar bedrijven 'ontdekkingszoekopdrachten' zijn, terwijl slechts 16% directe zoekopdrachten zijn, en dat 34% van de lokale bedrijven zichtbaar is in meer dan 1.000 ontdekkingszoekopdrachten per maand. Wat dit in gewone taal betekent, is dat een Google bedrijfsprofiel uw bedrijf voor aanzienlijk meer potentiële nieuwe klanten plaatst die op dit moment actief zoeken naar een product, dienst of oplossing zoals het uwe.

Laat uw Google bedrijfsprofiel voor u werken: 8 stappen

Gemakkelijk online gevonden worden

Dit betekent dat het opzetten van een Google bedrijfsprofiel een prioriteit zou moeten zijn voor elk bedrijf dat gemakkelijk online gevonden wil worden om meer organisch verkeer naar uw website te verwelkomen. Het maakt uw profiel ook een geweldig hulpmiddel voor lokale SEO (Search Engine Optimisation), omdat u hiermee eenvoudig een profiel kunt maken dat uw ranking in zoekopdrachten verhoogt - waardoor potentiële klanten u gemakkelijker online kunnen vinden.  

Bovendien kunnen klanten beoordelingen achterlaten op uw profiel, wat uw zichtbaarheid en geloofwaardigheid nog verder vergroot. Slimme bedrijven gebruiken hun Google Business-profiel ook om updates en speciale aanbiedingen te plaatsen, zodat klanten gemakkelijker op de hoogte kunnen blijven van hun activiteiten.

Wilt u meer weten over alles wat met SEO te maken heeft? U leert het in onze serie over Digital Marketing

Laat uw Google bedrijfsprofiel voor u werken: 8 stappen

In 8 eenvoudige stappen een Google bedrijfsprofiel maken

Het maken van een Google bedrijfsprofiel is een geweldige manier om de zichtbaarheid van uw bedrijf te vergroten en ervoor te zorgen dat u in de zoekresultaten wordt weergegeven. Om u op weg te helpen, volgen hier 8 eenvoudige stappen om uw eigen profiel te maken:

1. Uw bedrijf toevoegen of claimen via Google Maps. Meld u op uw computer aan bij Google Maps via het Google-account waaraan u uw bedrijf wilt koppelen. U kunt uw bedrijf op 3 manieren toevoegen:Voer uw bedrijfsnaam of adres in de zoekbalk in. Klik links in het bedrijfsprofiel op 'Uw bedrijf toevoegen'. Als uw bedrijfsnaam verschijnt, klikt u op 'Claim dit bedrijf'.Klik met de rechtermuisknop ergens op de kaart. Klik vervolgens op 'Uw bedrijf toevoegen'.Klik linksboven op Menu > 'Voeg uw bedrijf toe'.Volg de instructies op het scherm om uw bedrijfsprofiel aan te maken en kies de verificatiemethode die voor u het meest geschikt is. 

2. Of ga naar de Bedrijfsprofiel-pagina. Meld u aan op de Bedrijfsprofiel-pagina aan met uw Google-account. U hebt het Google-account en e-mailadres nodig dat u wilt gebruiken en koppelen aan uw bedrijf. 

3. Voeg uw bedrijfscategorie en informatie toe. Zodra u bent aangemeld bij uw Mijn Bedrijf-pagina, kunt u beginnen met het aanpassen van uw profiel om het SEO-vriendelijker te maken. U kunt het profiel invullen met gedetailleerde informatie over uw bedrijf, waaronder uw bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer, website-adres en contactgegevens. Selecteer de bedrijfscategorie die uw bedrijf het beste beschrijft. 

4. Foto's en video's toevoegen. Nu kunt u afbeeldingen en video's uploaden om uw bedrijf onder de aandacht te brengen. Bedrijven die foto's toevoegen aan hun bedrijfsprofiel ontvangen 42% meer‘requests for directions’ routebeschrijvingen op Google Maps en 35% meer doorkliks naar hun website dan bedrijven die dat niet doen. Als u actief bent in een zeer visuele sector, zoals de horeca, hebt u meer foto's nodig - dus zorg ervoor dat u het gemiddelde aantal geüploade afbeeldingen in uw specifieke sector onderzoekt.

Wij raden u aan een mix van het volgende te uploaden:

  • uw logo
  • Een profielfoto of een teamfoto waarop u er vriendelijk, zelfverzekerd, goed verzorgd en toegankelijk uitziet.
  • De buitenkant van uw bedrijf, zodat de zoekende persoon weet dat hij u gevonden heeft als hij uw locatie moet bezoeken.
  • Het interieur van uw zaak, bijvoorbeeld de binnenkant van uw salon, plus uw kapselapparatuur, het assortiment producten dat u gebruikt - een video van 5 seconden waarin u de salon binnenloopt en een vriendelijk gezicht u in uw stoel begeleidt, kan hier ideaal zijn.
  • Als u een detailhandelaar bent, upload dan uw beste productfoto’s of, in het geval van bijvoorbeeld een kapsalon: enkele kapsels waar u bijzonder trots op bent.
  • Eventuele accreditatielogo's die relevant zijn voor uw bedrijf
Laat uw Google bedrijfsprofiel voor u werken: 8 stappen

5. Zorg ervoor dat u uw Google bedrijfsprofiel verifieert. Het verifiëren van uw Google bedrijfsprofiel is belangrijk om de juistheid van uw bedrijfsinformatie te waarborgen. Het zorgt er niet alleen voor dat klanten de juiste informatie kunnen vinden, maar het helpt ook om een betrouwbaardere merkidentiteit te creëren. Het helpt ook om uw SEO-ranking te verhogen, omdat Google uw profiel in overweging neemt bij het rangschikken van lokale resultaten. 

6. Laat vrienden/klanten Google-reviews schrijven voor uw bedrijf. Google Reviews zijn belangrijk sociaal bewijs voor uw bedrijf. Omdat ze door Google worden geïndexeerd, kunnen ze worden gebruikt om uw zichtbaarheid in organische zoekresultaten te vergroten. Door uw vrienden en klanten aan te moedigen beoordelingen achter te laten, bouwt u vertrouwen op bij uw doelgroep. Recensies van klanten kunnen ook helpen om uw relevantie in de ogen van Google te vergroten, omdat ze laten zien dat u klanten hebt die actief betrokken zijn bij uw bedrijf. 

7. Reageer op Google reviews om te laten zien dat u actief bent. Niet alleen laat het reageren op reviews zien dat u betrokken bent bij uw klanten, maar het helpt ook om vertrouwen op te bouwen bij potentiële klanten. Bovendien kan het uw positie in de resultatenpagina's van zoekmachines (SERP's) verbeteren. Door te reageren op een recensie kunt u potentiële klanten laten zien dat u actief en attent bent en hun feedback waardeert. Dit kan helpen de klantenloyaliteit te vergroten en mogelijk leiden tot meer verkoop. Vanuit zakelijk oogpunt is reageren op reviews ook een geweldige manier om potentiële klanten te laten zien dat u actief werkt aan het verbeteren van uw diensten en producten. 

8. Houd uw openingstijden en locatie bijgewerkt. Nauwkeurige en actuele informatie over openingstijden en locatie op uw Google bedrijfsprofiel helpt zoekmachines om uw bedrijf nauwkeurig te vinden en te rangschikken, dus het is essentieel voor het verbeteren van uw SEO-prestaties. Het betekent ook dat potentiële klanten u gemakkelijker kunnen vinden en hun bezoek van tevoren kunnen plannen. Het bijwerken van uw openingstijden en locatiegegevens maakt het ook gemakkelijker voor Google om uw bedrijf toe te voegen aan hun lokale resultaten. Als u verschillende vestigingen hebt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze allemaal nauwkeurig worden vermeld en bijgewerkt. Dit zorgt ervoor dat klanten u op het juiste moment op de juiste plaats kunnen vinden. 

Laat uw Google bedrijfsprofiel voor u werken: 8 stappen - Vodafone Business

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lees ons volledige Privacy Statement