Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Video (met tips): Wat vinden we van ‘overal en nergens’ werken?

Hybride werken: wat vinden kantoorwerkers er nu echt van? En wat doet ‘overal en nergens werken’ met hun productiviteit? Dat waren de vragen waarmee V-Hub reporter Jaber Asgadaouan op pad stuurde. Hij peilde voor 'V-Hub Vandaag' de meningen in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam en vroeg Thomas Mulder, Executive Director HR bij VodafoneZiggo om een advies voor werkgevers. 

V-Hub Vandaag is een serie video’s waarin we meningen en ervaringen peilen over zaken als hybride werken en security, gevolgd door een advies van onze experts. In deze aflevering: wanneer is hybride werken effectief? En wat werkt, wat niet? Meer weten? Kijk naar onze oplossingen.

Een opvallend gegeven in de straatinterviews: sommige werkzaamheden gaan echt beter thuis, zoals een rapport schrijven of iets produceren waaraan je rustig kunt werken. “En overleggen, dat gaat echt fijner op kantoor”, zo meldt iemand.

Weer iemand anders kiest voor hybride werken juist een andere omgeving dan thuis of op kantoor, bijvoorbeeld om inspiratie op te doen voor een creatief klusje. Wie een creatief beroep heeft, zo betoogt nog iemand, die kijkt zijn collega’s juist het liefst in de ogen. “Dat kun je niet doen op afstand”, vindt deze kantoorwerker. 

Voorkeuren in hybride werken

Zo blijken er veel verschillende voorkeuren te bestaan, zowel voor wat goed thuis werkt en wat op kantoor, als voor de verdeling van de werkweek in thuiswerk- en kantoordagen. Hoe kan een werkgever daarin de beste keuzes maken? En hoe maak je het praktisch, werkbaar en ook prettig?

Brandon Vogel in de video over cyber security

Adviezen van Thomas Mulder

Voor het antwoord op deze vragen klopte Jaber aan bij Thomas Mulder, Executive Director HR bij VodafoneZiggo. Eén van de adviezen van Mulder aan werkgevers: “Doe de complexe zaken of zaken waarbij emoties een rol kunnen spelen het liefst face-to-face.

Video – Wat vinden we van ‘overal en nergens’ werken? Met tips

En: “Zorg als het kan voor een level playing field. Wij adviseren om meetings face to face te doen, of virtueel, waarbij elke deelnemer zijn eigen scherm heeft. De effectiviteit van meetings wordt minder als er een groep mensen met elkaar in één ruimte zit waarbij één of meer mensen inbellen. Je mist dan de dynamiek en de non-verbale communicatie.” 

Video – Wat vinden we van ‘overal en nergens’ werken? Met tips

Hybride Vooruit

Alle collega's en klanten steeds verbonden met de zaak. Overal.

Onderwerpen