‘Out of Office’ podcast #6: Leiderschap bij hybride werken

We zitten niet meer vijf dagen per week bij elkaar op kantoor en dat vraagt om een nieuw soort leiderschap. Hoe zorg u ervoor dat uw werknemers nog steeds optimaal presteren en gelukkig zijn in hun baan? 

Daar gaat het over in de zesde aflevering in de podcastserie Out of Office: een serie over hybride werken van Vodafone Business voor het mkb. Mildred Hofkes, oprichter en eigenaar van Bureau Hofkes Stakeholder Management & Research, deelt haar ervaringen met en adviezen over leiderschap in organisaties die hybride werken.

Twee keer per maand informeert ‘Out of Office’ u op V-Hub over de laatste trends, inzichten en ervaringen rond hybride werken. Voor elke podcast reizen Jörgen Raymann en Daphne Depassé naar een andere werklocatie. Deze aflevering, met Mildred Hofkes als gast, is opgenomen in Haarlem, in het prachtige Oceans Haarlem.

Bij hybride werken passen andere leiderschapsvormen en -stijlen. Maar wat werkt? Daar gaat deze podcast over.

Podcast #6

Leiderschap en hybride werken

De tijd is voorbij dat het overheidsbeleid was dat werknemers zo veel mogelijk thuis moeten werken. Hoewel ‘werkend Nederland’ weer wat vaker op kantoor wordt verwacht, verschilt de aanpak en frequentie per werkgever. Terug naar het oude normaal wil niemand, maar om dat te voorkomen zijn concrete afspraken nodig.

Maar hoe doe u dat als leidinggevende? Veel leidinggevenden in het mkb worstelen met de vraag hoe ze zich moeten opstellen naar medewerkers die soms thuis, soms op de zaak werken. Het dilemma: gaat u voor flexibiliteit, geeft u vertrouwen of is controle belangrijker dan ooit? 

Out of Office podcast #4

Presentator en stand-up comedian Jörgen Raymann & ervaringsdeskundige Daphne Depassé nemen de luisteraar dit najaar in de serie podcasts mee op hun zoektocht naar antwoorden op vragen die in veel organisaties leven.

Benieuwd hoe Mildred Hofkes denkt over hybride werken en leiderschap? Leer van haar inzichten, beluister de podcast!

De podcastserie komt tot stand in samenwerking tussen Vodafone Business en FD Mediagroep/BNR.

Beluister ook de andere afleveringen van deze podcastserie!
‘Out of Office’ podcast #6: Leiderschap bij hybride werken, wat werkt?

Maak de sprong naar hybride werken

 Tips en trends over hybride werken
 Oplossingen voor kleinere en grote bedrijven
 De optimale balans tussen thuis en kantoor