Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

‘Out of Office’ podcast #9: de kleine letters van het hybride werken

Aflevering #9 in de ‘Out of Office’ podcastserie gaat over de wet- en regelgeving rond hybride werken. Over de kleine lettertjes, de juridische aspecten van het thuiswerken en van de thuiswerkplek. 

Hoe zit het juridisch gezien met hybride werken? Wat mogen werkgevers en werknemers van elkaar verwachten? Nieuw in deze aflevering van de podcastserie is dat ondernemers hun specifieke vragen stellen aan de expert.

Podcast #9

De juridische aspecten van thuiswerken

In deze aflevering gaat het bijvoorbeeld over de vraag of een werkgever mensen kan verplichten om naar kantoor te komen als ze zelf liever thuis werken. En wat mogen medewerkers van de werkgever verwachten als het gaat om het inrichten van de thuiswerkplek?

Over deze onderwerpen spreekt een zeer deskundige gast: Suzanne Meijers, zelfstandig arbeidsrechtadvocaat en auteur van het boek ‘Geen gedoe met personeel, arbeidsrecht voor ondernemers’. Nieuw in deze aflevering van de podcastserie is dat ondernemers hun specifieke vragen stellen aan de expert.

Twee keer per maand informeert ‘Out of Office’ u op V-Hub over de laatste trends, inzichten en ervaringen rond hybride werken. Voor elke podcast reizen Jörgen Raymann en Daphne Depassé naar een andere werklocatie. Deze aflevering is opgenomen in de studio van BNR Nieuwsradio.

Suzanne Meijers, zelfstandig arbeidsrechtadvocaat

Werkgevers kunnen, zo wordt in de podcast duidelijk, zeker te maken krijgen met wet- en regelgeving als het gaat over het organiseren van hybride werken. Want hoe ga je er bijvoorbeeld mee om als iemand door medische redenen niet naar kantoor wil komen? Waar moet een ondernemer allemaal rekening mee houden bij het faciliteren van een goede thuiswerkplek, en welke plichten en rechten gelden er? De expert in deze aflevering raadt werkgevers aan om een en ander goed op papier te zetten.

En als het dan over thuiswerken gaat, dan moeten werknemers thuis net zo lekker aan de slag kunnen als op kantoor. Suzanne Meijers geeft haar visie op veelgestelde vragen, zoals deze: ligt de verantwoordelijkheid voor een goede thuiswerkplek vooral bij de werkgever, of ook bij de werknemer? Wie is er eigenlijk aansprakelijk als iemand thuis van zijn bureaustoel valt?  

Jörgen Raymann

Jörgen Raymann

Benieuwd naar de visies en oplossingen van Suzanne Meijers, zelfstandig arbeidsrechtadvocaat? Leer van haar inzichten, beluister de podcast!

Daphne Depassé

Daphne Depassé

De podcastserie komt tot stand in samenwerking tussen Vodafone Business en FD Mediagroep/BNR.

Beluister ook de andere afleveringen van deze podcastserie!
Vodafone Business: ‘Out of Office’ podcast #9: de kleine letters van hybride werken

Maak de sprong naar hybride werken

 Tips en trends over hybride werken
 Oplossingen voor kleinere en grote bedrijven
 De optimale balans tussen thuis en kantoor