‘Out of Office’ podcast #7: Hoe u talent aantrekt én behoudt

Deze aflevering van de podcastserie ‘Out of Office’ staat in het teken van het aantrekken én behouden van talent. Nu we steeds verder verschuiven naar online en steeds flexibelere vormen van werken ontdekken, moet een ondernemer ook kijken naar de manier waarop deze nieuwe mensen aantrekt en behoudt. Kan dat nog wel op de traditionele manier? 

De vraag die in deze podcast #7 centraal staat: hoe vind je in de krappe arbeidsmarkt toch goed personeel? En waar moet een ondernemer rekening mee houden bij het aantrekken én behouden van nieuwe medewerkers? Twee gasten geven hun visie: Ansco Dokkum, HR Directeur bij Randstad en Vincent Roders, specialist op het gebied van online recruitment en directeur van DNomads.

Twee keer per maand informeert ‘Out of Office’ u op V-Hub over de laatste trends, inzichten en ervaringen rond hybride werken. Voor elke podcast reizen Jörgen Raymann en Daphne Depassé naar een andere werklocatie. Deze aflevering, met Dokkum en Roders als gast, is opgenomen op het hoofdkantoor van Randstad in Diemen.

Waar moet een ondernemer in deze tijd van hybride werken rekening mee houden bij het aantrekken en behouden van nieuwe medewerkers? 

Out of Office podcast #4

In een markt waar de vraag nog nooit zo hoog is geweest, is het aanbod van actieve baanzoekers nog nooit zo laag geweest. Volgens onderzoek van Intelligence Group is het aandeel personen uit de Nederlandse beroepsbevolking dat actief op zoek is naar een baan verder gedaald van 11,1% naar 10,7%. Bovendien is het aandeel mensen dat helemaal niet op zoek is naar (ander) werk verder gestegen.

Een interessante vraag die tijdens de podcast aan bod komt is hoe een organisatie zijn talenten kan overtuigen om te blijven. Als het een ondernemer eindelijk is gelukt om goede werknemers te vinden, dan wil deze ze natuurlijk ook graag behouden. Wat werkt het best? Hoe belangrijk is een goede onboarding hierbij en hoe pak je dat aan?

Presentator en stand-up comedian Jörgen Raymann & ervaringsdeskundige Daphne Depassé nemen de luisteraar dit najaar in de serie podcasts mee op hun zoektocht naar antwoorden op vragen die in veel organisaties leven.

Benieuwd hoe Ansco Dokkum en Vincent Roders denken over de vragen en dilemma's? Leer van hun inzichten, beluister de podcast!

Vodafone Business: ‘Out of Office’ podcast #7: Talent aantrekken en behouden

De podcastserie komt tot stand in samenwerking tussen Vodafone Business en FD Mediagroep/BNR.

Beluister ook de andere afleveringen van deze podcastserie!

Download het e-book over hybride werken

In de podcastserie ‘Out of Office’ noemt host Jörgen Raymann onder meer het e-book van Vodafone Business over hybride werken. Het e-book bevat talloze belangrijke feiten en inzichten en biedt tips voor bedrijven die hybride werken goed willen organiseren. Meer weten?

Wie hybride werken voor zich laat werken, laat zijn medewerkers excelleren

Bijgaande oplossingen zijn te combineren.

Dé zakelijke beveiligingssoftware.

Iedere medewerker een passend abonnement.

De telefooncentrale in de cloud.

BusinessScan

Advies over uw digitale oplossingen

Beter en veiliger samenwerken met uw medewerkers? Slimmer bereikbaar zijn? Doe de Business Scan en krijg binnen 5 minuten gratis en vrijblijvend ICT-advies voor uw bedrijf.