Overslaan en ga naar inhoud

IoT praktisch toegepast: Moving Intelligence geeft grip op beweging

Internet of Things is de fase van ‘schone belofte’ voorbij. Dat bewijst Moving Intelligence, met IoT-producten die bedrijven helpen grip te krijgen op 'bewegende dingen’, zoals auto’s, containers, boten en werkmaterieel. Vodafone Business biedt de Moving Intelligence IoT-oplossingen voor tracering/beveiliging, rittenadministratie en wagenparkbeheer sinds kort aan op de Vodafone Business Marketplace.

Moving Intelligence biedt IoT-producten die bedrijven helpen grip te krijgen op 'bewegende dingen’, zoals auto’s, containers, boten en werkmaterieel.

Bij IoT staan apparaten of systemen via internetverbindingen met elkaar in contact en wisselen gegevens uit. Moving Intelligence is gespecialiseerd in het beveiligen en monitoren van waardevolle roerende goederen met deze technologie. De diensten van het bedrijf maken het mogelijk om alles wat rijdt, vaart, of wordt vervoerd op elk moment te traceren. Wie een dure auto rijdt – globaal vanaf €75.000 – krijgt van de verzekeraar doorgaans de eis om een volgsysteem te laten inbouwen om tracering na diefstal mogelijk te maken. “Ons in eigen beheer ontwikkelde volgsysteem van zo’n tien bij tien centimeter is één van de meest toegepaste in Nederland. Wij zijn preferred supplier van onder andere BMW, Audi, Mercedes-Benz, Bentley en Lamborghini. Onlangs hebben wij met de importeur van Porsche een overeenkomst gesloten om elke nieuwe Porsche te voorzien van ons volgsysteem”, vertelt Niels Boersma, Sales Director Benelux van Moving Intelligence. 

Vodafone Business – IoT praktisch toegepast: Moving Intelligence geeft grip op beweging

Dure zaagtafels

De producten van het bedrijf hebben ook onder mkb-bedrijven veel afnemers. Het volgsysteem is er in twee varianten (volgsysteem en peilzender) en maakt het mogelijk om auto’s, maar bijvoorbeeld ook bedrijfswagens en dure bouwmachines tot op enkele meters nauwkeurig te traceren. “Dat is een prettige gedachte voor bijvoorbeeld een bouwbedrijf dat medewerkers met dure zaagtafels en andere apparatuur in de bus inclusief aanhanger met een mini-graver op pad stuurt. Auto gestolen? De in de zaagtafel ingebouwde peilzender meldt zich periodiek aan de eigenaar of bestuurder, die op een app de locatie kan zien”, aldus Boersma, die vermeldt dat er in Nederland op dit moment een hausse aan aanhangerdiefstallen gaande is.

“Auto gestolen? De in de zaagtafel ingebouwde peilzender meldt zich periodiek aan de eigenaar of bestuurder, die op een app de locatie kan zien.”

Moving Intelligence is al decennia bekend om deze traceringsfunctie. Eigen ontwikkelaars voegden daar later een andere slimme toepassing aan toe, voor ondernemers die een privé-bijtelling willen vermijden op hun zakelijke auto. “Een sluitende registratie van ritten is daarbij onmisbaar. Met de hand administreren is best een uitdaging, maar onze rittenadministratie doet het automatisch en heel secuur. Een oplossing die voor loodgieters, installatiebedrijven, hoveniers en aannemers en andere mkb’ers met dure bestelwagens en bussen een uitkomst kan zijn. Een Moving Intelligence systeem in de auto monteren, de software in de app werkend maken en je hebt een hele zorg minder.” 

Niels Boersma, Moving Intelligence

Niels Boersma, Sales Director Benelux: "Het perfecte stuurinstrument"

Wagenpark efficiënt beheren

Zo houdt een ondernemer zicht op waardevolle, bewegende assets. Heeft een ondernemer daar veel van, dan komt de wagenparkbeheer oplossing van Moving Intelligence in beeld. “Een mkb-ondernemer die tien of meer bestelwagens of bussen heeft, wil dat wagenpark zo efficiënt mogelijk beheren. Kosten voor verzekering, brandstof, onderhoud, banden, reparaties en schades: het loopt op. Hoe worden de wagens gebruikt, wordt er voorzichtig mee gereden, wie maakt brokken of rijdt structureel te hard? Dat zijn vragen die van belang zijn om goed inzicht te krijgen en om te sturen op kosten. De wagenparkbeheer oplossing maakt het allemaal zichtbaar – het is het perfecte stuurinstrument.”

Traceren en beheren

Kleinere, maar ook grote wagenparkbeheerders gebruiken de oplossingen van Moving Intelligence dus om voertuigen te traceren en reiskosten te beheren. Via de Vodafone Business Marketplace levert Moving Intelligence de benodigde hardware en installeert de oplossing. Daarnaast krijgen klanten toegang tot een online platform waarin ze hun objecten van begin tot eind zelf kunnen volgen. Vooral kleine en middelgrote ondernemers die op dit gebied zelf niet de juiste kennis, expertise of mankracht hebben, zijn erbij gebaat dat deze totaaloplossing op een centrale online plek staat.Boersma: “Het installeren van de peilzender en andere systemen is een belangrijke klus, die een monteur van een gecertificeerde installateur secuur moet doen. Daarna is het werkend maken van de app een fluitje van een cent, in minuten gedaan.”

Regie nemen over wagenpark

Mooie oplossingen, zeker voor ondernemers die ‘in control’ willen zijn. “Goed beschermen en verstandig beheren van je bedrijfsmiddelen, dat is wat we bieden. Daarbij kan een ondernemer de oplossingen naar eigen wens basic of uitgebreid toepassen. Een stucadoorbedrijf dat wil toestaan dat medewerkers een bus voor priveklussen doordeweeks meenemen, maar niet op zaterdag, die kan een zogeheten geofence laten inbouwen. Gaat een medewerker toch op zaterdag met de bus klussen, dan krijgt de werkgever op zijn app een signaal van ons systeem. Uiteraard moet een ondernemer, zo adviseren wij, het gebruik van dit soort systemen afstemmen met medewerkers. Zo kan een mkb-ondernemer regie nemen over zijn of haar wagenpark.” 

Dat Vodafone Business de oplossingen van Moving Intelligence nu op de Vodafone Business Marketplace aanbiedt, heeft een duidelijke reden. “Het toevoegen van de IoT-oplossingen van Moving Intelligence aan de Marketplace sluit aan op de doelstelling van Vodafone Business”, aldus John van Vianen, Directeur Zakelijke Markt bij VodafoneZiggo. “Namelijk om als digitale businesspartner van zakelijk Nederland naast communicatiediensten een breed portfolio aan ICT-oplossingen, kennis en expertise aan te bieden.”

Meer weten?

De Vodafone Business Marketplace is een online plek waar vraag en aanbod van digitale oplossingen op de markt samenkomen. Meer weten over Moving Intelligence en de Vodafone Business Marketplace?   

Vodafone Business – IoT praktisch toegepast: Moving Intelligence geeft grip op beweging

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lees ons volledige Privacy Statement