Overslaan en ga naar inhoud

Tech4Business Event ontdekt de toekomst van werk (met AI)

Technologische ontwikkelingen hebben een groot effect op onze manier van werken. Nu AI op grote schaal intrede heeft gedaan, brengt dit interessante kansen en uitdagingen met zich mee. Hoe kunt u als organisatie AI efficiënt en effectief implementeren binnen bedrijfsprocessen en hoe zorgt u dat medewerkers het op de juiste manier adopteren? Daarover ging onlangs de tweede editie van Tech4Business, georganiseerd door Vodafone Business.

Tech4Business, georganiseerd door Vodafone Business, is een serie inspirerende en inhoudsvolle sessies over ondernemen, innoveren en digitaliseren. Wilt u de volgende Tech4Business bijwonen? Meld u aan.

Deze tweede editie van Tech4Business was een inspirerend evenement, waarin de toekomst van werk centraal stond. Met technologische ontwikkelingen die onze manier van werken transformeren, werden tijdens het event belangrijke vraagstukken rondom de implementatie van kunstmatige intelligentie (AI) binnen bedrijfsprocessen besproken. Sprekers zoals Thomas Mulder en Rik Vera namen deelnemers mee in hun visie op de toekomst.

Tech4Business Event ontdekt de toekomst van werk (met AI)

Thomas Mulder: de effectieve implementatie van AI

AI wordt in hoog tempo mainstream beschikbaar. Dát je moet beginnen staat vast, maar waar? En hoe pas je deze nieuwe technologie effectief toe binnen organisaties? Thomas Mulder van Vodafone Ziggo deelde zijn aanpak. Start met deze stappen om met succes de implementatie van AI te doorlopen: 

 1. Begrijp wat je al doet: Identificeer reeds gebruikte AI-technologieën zoals machine learning en deep learning binnen de organisatie.
 2. Integreer AI in de strategie van uw bedrijf: Zorg ervoor dat AI een integraal onderdeel wordt van de overkoepelende bedrijfsstrategie.
 3. Start een projectteam: Creëer een toegewijd team binnen de organisatie om te experimenteren met de eerste toepassingen.
 4. Denk na over de impact: Overweeg de impact van AI op zowel de organisatie als het leiderschap.

Rik Vera: navigeren door de 'Twilight Twenties' met AI

Tech4Business Event ontdekt de toekomst van werk (met AI)

Futuroloog Rik Vera bood inzicht in de uitdagingen van de 'Twilight Twenties', een overgangsperiode tussen het oude en nieuwe normaal. Vera keek met de deelnemers vooruit naar de toekomst, waarbij AI een centrale rol speelt. Zijn adviezen:

 1. Meesurfen op de golven van verandering: in plaats van te wachten op verandering, is het essentieel om proactief mee te bewegen. Kijk naar wat je alvast eenvoudig kunt implementeren en experimenteer hiermee.
 2. Direct starten met implementatie: begin vandaag nog met het integreren van AI in de bedrijfsprocessen.

Rik Vera illustreerde het belang van een actieve benadering aan de hand van voorbeeldboxen. Zet een meeting op voor een projectteam of doe deze opdracht binnen uw eigen team. En bespreek ‘drie ideeën boxen’.

 • Groene Box: Plot hierin alle ideeën waar uw organisatie (ooit) iets mee zou willen doen.
 • Oranje box: Plot hierin de ideeën waar uw organisatie op korte termijn iets concreet mee moet doen. 
 • Rode box: Dit zijn de ontwikkelingen die u nu moet oppakken. Hier bent u eigenlijk al laat mee.

Ook interessant: 'Vier manieren waarop AI ondernemen gaat veranderen'

Glenn Habes: demonstratie van M365 Copilot

Tech4Business Event ontdekt de toekomst van werk (met AI)

Tijdens het evenement gaf Glenn Habes, Channel Sales Manager Modern Work & Security bij Microsoft, een demonstratie van M365 Copilot. De aankondiging van de algemene beschikbaarheid van Microsoft 365 Copilot en Microsoft 365 Chat benadrukte de voortdurende evolutie van tools die de toekomst van werk vormgeven. Bijvoorbeeld: 

 • M365 geeft een samenvatting van de belangrijkste to do’s van de komende week op basis van inkomende e-mails.
 • M365 AI creëert een PowerPoint presentatie op basis van gesprekken uit relevante meetings. 

Tech4Business bood een diepgaande duik in de impact van technologie op de werkplek, waarbij deelnemers werden aangemoedigd om proactief te anticiperen op veranderingen en AI te omarmen als een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie. Het evenement belichtte niet alleen de kansen die technologische vooruitgang biedt, maar ook de noodzaak voor organisaties en individuen om zich aan te passen aan de snel veranderende zakelijke omgeving.

Lees ook: 'AI wordt mainstream: hoe gaat Copilot de 365-apps beter maken?'

Ook deelnemen aan Tech4Business?

Wilt u aanwezig zijn bij de volgende editie van Tech4Business? Meld u zich dan hier aan en wij houden u op de hoogte.