Overslaan en ga naar inhoud

Alles over cybersecurity, phishing en ransomware in één video

Hoe kan een mkb-ondernemer zijn of haar bedrijf beschermen tegen cybercrime? We leggen het uit in deze eerste Vodafone Business video in een serie van vijf over veilig werken. Jaap Jongbloed bespreekt de valkuilen, de gevaren én de oplossingen van Vodafone Business voor bedrijven die zich willen wapenen tegen cyberboeven.

Wie cybercriminaliteit nog niet serieus nam, zal dat na het zien van deze video wel doen. Presentator Jaap Jongbloed brengt samen met Vodafone Business expert Brandon Vogel de feiten haarscherp in beeld. Ze laten zien hoe het met de risico’s zit, maar ook met de schade en de ontwrichting van de processen bij bedrijven waar criminelen hebben toegeslagen. De toelichting van Erik van Daatselaar liegt er niet om: het wordt voor ondernemend Nederland tijd om dit onderwerp echt serieus te gaan nemen.

In deze video legt gastheer Jaap Jongbloed met experts Erik van Daatselaar en Brandon Vogel de gevaren van cybercrime én de te nemen acties in tien minuten helder uit. Alles weten over bescherming tegen cybercrime? Lees meer over malwareransomwarephishingDDoS-aanvallen en datalekken of over de nieuwste cybercrime trends en IT-beveiliging.

Ondernemer loonbedrijf getroffen door cyberaanval

Daar is ook de Noord-Hollandse ondernemer Jack van Diepen het mee eens. Tijdens een reportage over zijn kraanverhuur- en loonbedrijf wordt duidelijk wat hem is overkomen en dat hij nog steeds kampt met de gevolgen van de ransomware aanval. De conclusie van de ondernemer: “Het kan iedereen, echt iedereen overkomen.”

Brandon Vogel in de video over cyber security

Actie: vier risicogebieden in internet security

Wat is de beste aanpak voor mkb-bedrijven? De video leert dat goede bescherming tegen cybercrime vraagt om actie op vier risicogebieden: de verschillende apparaten waarmee verbinding wordt gemaakt met een netwerk, de verbinding en het netwerk zelf, de gegevens in de cloud en de medewerkers van de organisatie.  

Die bescherming biedt Vodafone Business met het Veilig Vooruit pakket van oplossingen en diensten. In de komende maanden worden de vraagstukken én de oplossingen voor de vier risicogebieden uitgebreid besproken in vier expert video’s. 

Vodafone Ziggo – alles over cyber security in één video

Alles over veilig werken

 Ontdek de risico's in een organisatie
 Inzicht in de werkwijze van cybercriminelen
 5 Stappen naar betere beveiliging