Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Business Partner: Open Minded IT kleurt graag buiten de lijntjes

Als partner in digitalisering biedt Vodafone Business haar producten en diensten aan via verschillende kanalen - met hun eigen voordelen: rechtstreeks, online en via een Business Partner. De laatste is de expert-om-de-hoek, die vaak niet alleen de basis connectiviteitsdiensten levert van Vodafone Business, maar ook talloze aanvullende diensten. Benieuwd hoe dat in de praktijk gaat? Kijk mee bij Open Minded IT in Tilburg.

Open Minded IT is gespecialiseerd in connectiviteit, intern en extern. Het Tilburgse bedrijf helpt klanten in verschillende sectoren met oplossingen waarmee zij verbonden zijn en vooral blijven. Het netwerk is altijd de basis, dat is standaard, maar verder wordt elke oplossing met een open en kritische blik ontwikkeld. Inderdaad: open minded! 

Foto boven: Simon van Sleuwen, Directeur Open Minded IT (l.) en Wichert Bruinink, Partner Manager B2B bij VodafoneZiggo.

Het bedrijf maakt zijn naam waar op meerdere vlakken. Niet alleen met de oplossingen die het klanten biedt, maar ook met de toegankelijke bedrijfscultuur die je direct ervaart als je het kantoor binnenstapt – door de koffie met krakend verse appelflappen.

Relatie gebaseerd op vertrouwen

Algemeen Directeur Simon van Sleuwen heeft zijn bedrijf na de start als eenpitter in 2004 gestaag uitgebouwd. Inmiddels telt het team acht vaste medewerkers en drie zzp’ers, die samen honderden klanten bedienen in Nederland, België, Luxemburg en Duitsland. Klant 0001 uit 2004 is nog steeds klant. “Wij gaan voor een langdurige werkrelatie gebaseerd op vertrouwen. We luisteren goed naar wat klanten willen en ontwikkelen dan de best passende oplossing waar zij voordeel van hebben.”  

“Bij de start hadden we veel klanten in de bouw, geleidelijk is er meer verbreding gekomen. Een flink deel van onze klanten is actief in recreatie. Daar word ik enthousiast van. Niet alleen vanwege de setting, maar ook vanwege de vraagstukken. Wij snappen hun uitdagingen. Als wij iets aanbieden voor een park zijn de belangen groot: connectiviteit is direct van invloed op de klantbeleving en dat wordt alleen maar meer.” 

Vodafone Business Partner in spotlight: Open Minded IT

Geen netwerk? Dan een straalverbinding

Dat Open Minded IT niet in hokjes en standaardoplossingen denkt, wordt duidelijk als Simon gedreven en met veel kennis van zaken vertelt over een paar bijzondere projecten.“Een vakantiepark helemaal aan de achterste rand van België had aanbiedingen van twee andere partijen voor internetdiensten op het park. Wij stelden de kritische vraag: maar hoe krijgen zij überhaupt internet bij jullie? Er lag in de wijde omtrek namelijk helemaal niets aan netwerk. Uiteindelijk hebben wij de opdracht uitgevoerd. We hebben een straalverbinding aangelegd, maar om het park te bereiken hadden we tussenpunten nodig. Via een lichtmast van een voetbalclub en het dak van een watertoren konden we er komen door de lucht. We moesten zelfs lokale partijen benaderen om bij die watertoren binnen te komen. Geweldig als dat dan lukt.” 

“Door een bestaand coax-netwerk te renoveren, creëren we voor de klant een duurzame - en voordeligere - oplossing.” 

Creatieve én duurzame oplossing

Voor Noordzeepark in Ouddorp, met meer dan 500 vakantiewoningen kwam er ook een creatieve en vooral duurzame oplossing. “We hebben de wensen van het park in kaart gebracht en goed gekeken wat er al lag. Het coax-netwerk was voor ons een goede basis om te gebruiken. We hebben dat met een grootschalige renovatie weer helemaal opgekalefaterd. Alle passieve en actieve componenten zoals versterkers en koppelingen zijn vervangen."

"Ziggo levert een 10 Gb koppelvlak met daarop een 1 Gb internettoegang en een 1 Gb IP-tv multicast-koppeling. Deze multicast-signalen zetten we ter plekke om naar DVB-C zodat deze verstuurd kunnen worden naar de huisjes over het bestaande coax-netwerk. Internet leveren we via een Docsis 3.0-systeem voor betrouwbaar en snel internet in elk huisje. Wij verzorgen ook de servicedesk, zodat gasten kunnen bellen bij eventuele problemen met internet of tv. In de ‘cockpit’ boven in ons kantoor monitoren wij 24/7 alle kritische netwerkverbindingen van onze klanten, dus wij zien vaak al meteen als er iets niet optimaal werkt.” 

FFtF: Nextport China vindt de weg naar de Chinese consument

Iot maakt meer mogelijk

Simon heeft meer voorbeelden. “Laatst had een van onze klanten radiatoren besteld. Voor een klant staat dat los van het netwerk, maar wij kijken graag mee om bijvoorbeeld met behulp van IoT slimme oplossingen te realiseren voor die klant. Door een API-koppeling te maken van de verwarming met het boekingssysteem kun je bijvoorbeeld instellen dat de verwarming automatisch aangaat als gasten inchecken en de verwarming weer uitgaat als er uitgecheckt wordt. Zo zijn er meer handige koppelingen mogelijk. Daarom zijn wij altijd zo blij als onze klanten ons ook bellen bij het aanschaffen van dat soort apparatuur.”  

Gezien de grote klantbelangen en de relatief bescheiden omvang van Open Minded IT, realiseert Simon zich dat elke oplossing die Open Minded IT adviseert en bouwt goed moet zijn. “Dat is een belangrijke reden dat wij vaak samenwerken met VodafoneZiggo. Zij leveren altijd A+-kwaliteit en hun naam geeft onze klanten vertrouwen. Ook de support is perfect: als wij een specifieke vraag hebben krijgen we altijd snel antwoord. Ze denken mee en snappen heel goed dat wij in ons eentje niet in staat zijn om onze klanten topservice te garanderen. Daar hebben wij echt onze leveranciers bij nodig. En niet onbelangrijk: VodafoneZiggo is marktleider op het gebied van IoT, internet en tv-diensten.” 

Open mind, ook voor medewerkers

Simon geeft na afloop een rondleiding door het kantoor. De sfeer is ontspannen en gemoedelijk: Brabantse gastvrijheid. Je ziet hier geen pakken maar t-shirts, en iedereen maakt graag een praatje. “Ieder heeft zijn eigen specialisme. Ik vind het belangrijk om mensen de kans te geven om te groeien. Zo is een van de collega’s, een zeer ervaren IT- professional, bij ons gere-integreerd na ingrijpende gezondheidsproblemen.” Inderdaad, ook hier komt de open mind weer terug.”  

De expertise, het vakmanschap en de betrokkenheid van Open Minded IT treft u bij alle Business Partners van Vodafone Business aan. Wilt u meer weten of zoekt u een Business Partner? Hier vindt u meer informatie.