Overslaan en ga naar inhoud

Het beste hoesje voor uw smartphone? Plussen, minnen, tips

Niet te licht, maar ook niet te lomp. Goed beschermend, maar graag ook móói! Telefoonhoesjes zijn er in alle soorten en maten. V-Hub zet ze op een rij!

Hoesjes voor de smartphone zijn er in alle soorten en designs. Zakelijk, praktisch of juist heel kleurig en expressief: voor elke persoonlijkheid is er wel iets te vinden. Maar zijn ze ook goed? Wij helpen u bij uw keuze. Let op: De prijzen zijn indicatief en kunnen variëren per winkel en merk. Getoonde typen en prijzen zijn onder voorbehoud, er kunnen geen rechten aan ontleend worden.

Er zijn globaal vijf typen: van het eenvoudigste transparante plastic hoesje en het (gekleurde) siliconenhoesje tot en met de ‘hardcase’, het lederen hoesje en het type waarin u ook uw bankpasjes kunt meenemen. Wat zijn de voor- en nadelen van deze typen? V-Hub zet ze voor u op een rij.

1. Transparant plastic hoesje

Voordelen: 

Dit is een perfecte keuze als u wilt pronken met het mooie design van uw telefoon. Transparante hoesjes zijn doorgaans dun en lichtgewicht, waardoor ze uw telefoon niet te veel verdikken of verzwaren. Transparante hoesjes zijn doorgaans de goedkoopste optie.

Nadelen:

Transparante hoesjes bieden minder bescherming dan andere soorten hoesjes. Ze beschermen uw telefoon niet tegen krassen, stoten of vallen. Sommige transparante hoesjes kunnen na verloop van tijd geel worden, vooral als ze worden blootgesteld aan zonlicht.

Ook interessant: 'De zakelijke smartphone: 3 redenen om de Fairphone te kiezen'

De beste hoesjes voor uw smartphone? Plussen, minnen en tips

Gezien bij: Xenos. Dit eenvoudige hoesje is gemaakt van flexibel TPU en heeft een verhoogde rand rond de camera om deze te beschermen. Het is ook bestand tegen vingerafdrukken en krassen. Prijs: €12,95.

2. Siliconen hoesje

Voordelen: 

Siliconen hoesjes zijn een relatief goedkope optie. Siliconen hoesjes zijn zacht en comfortabel in de hand. Siliconen hoesjes beschermen uw telefoon tegen krassen en stoten. Siliconen hoesjes zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en ontwerpen, zodat u er een kunt vinden die bij uw stijl past.

Nadelen:

Siliconen hoesjes kunnen vuil en vingerafdrukken aantrekken, waardoor ze er na verloop van tijd vies kunnen uitzien. Siliconen hoesjes bieden minder bescherming tegen vallen dan hardcase hoesjes of lederen hoesjes.

Verder lezen: 'Mobiele apps: 6 manieren om alles uit uw nieuwe iPhone 15 te halen'

De beste hoesjes voor uw smartphone? Plussen, minnen en tips

Gezien bij: Iupp. Merk: Spigen Liquid Crystal. Dit is de Spigen Liquid Crystal Samsung Galaxy S23 Ultra. Dit hoesje is gemaakt van zachte siliconen en heeft een Air Cushion-technologie om schokken te absorberen. Het is ook voorzien van een antibacteriële coating om bacteriën te doden. Prijs: €14,95.

3. Hardcase hoesje

Voordelen: 

Hardcase hoesjes bieden de meeste bescherming van alle soorten hoesjes. Ze beschermen uw telefoon tegen vallen, stoten, krassen en stof.  Hardcase hoesjes zijn gemaakt van duurzame materialen, waardoor ze lang meegaan. Deze hoesjes zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en ontwerpen, zodat u er een kunt vinden die bij uw stijl past.

Nadelen: 

Hardcase hoesjes zijn zwaarder en dikker dan andere soorten hoesjes. De extra dikte van een hardcase hoesje kan de grip van uw telefoon verminderen, waardoor hij gemakkelijker uit uw hand kan glijden. Deze hoesjes zijn doorgaans iets duurder dan siliconen hoesjes en transparante hoesjes.

De beste hoesjes voor uw smartphone? Plussen, minnen en tips

Gezien bij: Telefoonhoesjestore.nl. Merk: OtterBox Defender. Dit is de OtterBox Defender iPhone 14 Pro. Dit hoesje is gemaakt van een drielaagse constructie met een polycarbonaat kern, een siliconen hoesje en een ingebouwde schermbeschermer. Het is bestand tegen vallen van 3 meter hoogte en beschermt uw telefoon tegen stof, vuil en water. Prijs: €49,95.

4. Lederen hoesje

Voordelen: 

Lederen hoesjes geven uw telefoon een stijlvolle en professionele uitstraling. Ze zijn in het algemeen gemaakt van duurzaam materiaal, waardoor ze lang meegaan. Lederen hoesjes ontwikkelen na verloop van tijd een unieke patina, waardoor ze er nog mooier uitzien. Deze hoesjes beschermen telefoon vrij goed tegen krassen.

Nadelen:

Lederen hoesjes zijn de duurste optie op deze lijst. Ze kunnen water absorberen en beschadigd raken als ze nat worden. Lederen hoesjes bieden minder bescherming tegen vallen dan hardcase hoesjes.

Ook belangrijk: '10 Tips voor het beveiligen van uw zakelijke smartphone'

De beste hoesjes voor uw smartphone? Plussen, minnen en tips

Gezien bij: Lina Leather. Merk: Mujjo Nomad. Dit is de Mujjo Nomad Leather Case Google Pixel 7 Pro. Dit hoesje is gemaakt van echt leer en heeft een slanke, minimalistische design. Het is voorzien van precieuze uitsparingen voor alle poorten en knoppen en is compatibel met draadloos opladen. Prijs: €59,95.

5. Hoesje met portemonnee

Voordelen:

Met een hoesje met portemonnee heeft u altijd uw telefoon, pasjes en contant geld bij u in één hoesje. Deze hoesjes zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren en ontwerpen, zodat u er altijd een kunt vinden die bij uw stijl past.

Nadelen: 

Hoesjes met portemonnee zijn dikker dan andere soorten hoesjes, dat kan de functionaliteit van uw telefoon belemmeren. Een ander nadeel: wordt uw hoesje met smartphone onverhoopt gestolen of verliest u deze, dan bent u ook uw bankpasjes en contant geld kwijt.

De beste hoesjes voor uw smartphone? Plussen, minnen en tips

Gezien bij: Iphonehoesjes. Merk: Caseology Parallax Wallet. Dit is de Caseology Parallax Wallet Case iPhone 14. Dit hoesje heeft een hoesje met drie kaartsleuven en een vakje voor contant geld. Het is gemaakt van TPU en heeft een verhoogde rand rond de camera om deze te beschermen. Prijs: €24,95.

Dit zijn slechts enkele van de vele populaire telefoonhoesjes die in Nederland verkrijgbaar zijn. Bij het kiezen van een hoesje is het belangrijk om rekening te houden met uw budget, uw behoeften en uw persoonlijke stijl. 

Wat zijn de beste hoesjes voor uw smartphone? Plussen, minnen en tips

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lees ons volledige Privacy Statement

Bezoek ons Experience Centre op 15 mei