Overslaan en ga naar inhoud

Zo gaat de batterij van uw smartphone langer mee: 10 tips

Houdt u het als ondernemer of zzp’er lang vol zonder toegang tot uw smartphone? Nee? Dat dachten we al. Er zijn maar liefst 10 dingen die u kunt doen om de batterij van smartphone ‘in vorm’ te houden. 

Door deze eenvoudige tips te volgen, kunt u de levensduur van uw smartphone batterij maximaliseren en ervoor zorgen dat ze altijd verbonden blijven, waar hun zakelijke avonturen hen ook brengen.

Langer plezier van uw smartphone? Onze 10 tips

1. Optimaliseer de helderheid van het scherm - Een van de grootste energieverbruikers van een smartphone is het scherm. Door de helderheid van uw scherm te verlagen naar een comfortabel niveau, kunt u aanzienlijk batterijvermogen besparen zonder in te leveren op de leesbaarheid van uw scherm. 

2. Schakel de automatische helderheid in - Moderne smartphones bieden de mogelijkheid om de helderheid van het scherm automatisch aan te passen op basis van de omgevingslichtomstandigheden. Door deze functie in te schakelen, kan uw smartphone energie besparen door de helderheid te verlagen in donkere omgevingen en te verhogen in heldere omgevingen. 

3. Sluit ongebruikte apps af - Veel apps blijven op de achtergrond actief, zelfs wanneer u ze niet gebruikt, wat onnodig batterijvermogen verbruikt. Sluit regelmatig ongebruikte apps af door de recente apps-lijst te controleren en ze handmatig te sluiten.

Ook interessant: 'De zakelijke smartphone: 3 redenen om de Fairphone te kiezen'

Zo gaat de batterij van uw smartphone langer mee: 10 tips

4. Beperk achtergrondprocessen - Sommige apps kunnen op de achtergrond blijven draaien en batterijvermogen verbruiken door het uitvoeren van processen zoals synchronisatie en updates. Beperk de achtergrondprocessen van apps door de instellingen van uw smartphone te controleren en onnodige achtergrondactiviteit uit te schakelen. 

5. Schakel locatiediensten uit wanneer ze niet nodig zijn - Locatiediensten, zoals GPS, verbruiken aanzienlijke hoeveelheden batterijvermogen. Schakel locatiediensten uit wanneer ze niet nodig zijn, of beperk het gebruik tot alleen de apps die het absoluut nodig hebben, zoals kaartnavigatie of lokale zoekopdrachten. 

6. Gebruik energiebesparende modi - De meeste smartphones bieden energiebesparende modi die de prestaties van uw apparaat kunnen beperken om batterijvermogen te besparen. Schakel deze modi in wanneer u merkt dat uw batterij snel leegraakt en u geen directe toegang tot een oplaadpunt hebt.

Verder lezen: 'Mobiele apps: 6 manieren om alles uit uw nieuwe iPhone 15 te halen'

Zo gaat de batterij van uw smartphone langer mee: 10 tips

7. Verminder pushmeldingen - Pushmeldingen van apps kunnen uw smartphone regelmatig activeren, wat resulteert in batterijverbruik. Beperk het aantal apps dat pushmeldingen verzendt en pas de instellingen van uw apps aan om minder frequente meldingen te ontvangen.

8. Houd uw smartphone koel - Warmte kan de levensduur van de batterij van uw smartphone negatief beïnvloeden. Houd uw smartphone uit de buurt van direct zonlicht en vermijd het gebruik ervan in extreem warme omgevingen om oververhitting te voorkomen. 

9. Schakel automatische updates uit - Automatische app-updates kunnen ongemerkt plaatsvinden en onnodig batterijvermogen verbruiken. Schakel automatische updates uit en update uw apps handmatig wanneer uw smartphone is aangesloten op een stroombron.

Zo gaat de batterij van uw smartphone langer mee: 10 tips

En tip 10?

Als tips 1 tot en met 9 niet hebben gewerkt, dan hopen wij dat u tip 10 al heeft uitgevoerd: 

10. Investeer in een powerbank - Voor die momenten waarop u onderweg bent en geen toegang hebt tot een stopcontact, kan een powerbank uw smartphone van extra stroom voorzien, waardoor u langer kunt blijven werken zonder u zorgen te maken over een lege batterij.

Ook belangrijk: '10 Tips voor het beveiligen van uw zakelijke smartphone'

Zo gaat de batterij van uw smartphone langer mee: 10 tips

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Lees ons volledige Privacy Statement

Bezoek ons Experience Centre op 15 mei