Overslaan en ga naar inhoud
MKB (5-250 medewerkers)
MKB (5-250 medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)
Grootzakelijk (250+ medewerkers)

Zo maakt Tony's Chocolonely impact

Uitkijkend over de haven van Amsterdam werken zo’n 150 mannen en vrouwen aan het succes van een chocoladereep. Een slaafvrije reep, om precies te zijn. En die mannen en vrouwen noemen zichzelf Tony’s. Want de doelen en het gevoel van Tony’s Chocolonely draag je overal uit: impact maken.

De naam Tony's Chocolonely verwijst naar journalist/presentator Teun van de Keuken die voor het programma Keuringsdienst van Waarde tevergeefs op zoek ging naar chocolade waaraan geen enkele hint van slavernij hangt. Hij besloot het zelf te gaan produceren en voelde zich eenzaam in die queste, daarom ook chocolonely.

Op weg naar 100% slaafvrij

Anno 2023 is nog niet alle chocololade 100% slaafvrij maar er gaat veel goed. Tony’s Chocolonely is in steeds meer landen in de wereld te koop maar nog steeds zijn veel kinderen betrokken bij het oogsten van de cacaobonen in West-Afrika. "Moderne slavernij", vertelt Hoofd IT Feike van der Werf, "bestaat nog steeds in Afrika, maar ook in Nederland. Kijk bijvoorbeeld naar veel sekswerkers die niet hun eigen keuzes kunnen maken."

Zo maakt Tony's Chocolonely impact | Vodafone Business

Iedereen bij Tony’s heeft bewust voor het bedrijf gekozen, weet Van der Werf. Het gaat om impact maken, een boodschap overbrengen en niet loslaten. En om de lekkerste chocolade te maken. In het hoofdkantoor in Amsterdam worden dagelijks nieuwe combinaties van smaken getest. En soms gaan ze daarin heel ver: een vertrekkende collega kreeg een paar repen ‘Tony’s frikandel speciaal chocolade’. Die smaak heeft het overigens verder niet gehaald.

Iedereen een Teams-nummer

Van der Werf overziet vanuit zijn rol ook de relatie met Vodafone. Vodafone Business zorgt bij Tony’s onder andere voor de internetverbindingen, de Microsoft licenties en Teams Calling. Die tool stelt de Tony’s in staat om niet alleen in videocalls met elkaar te overleggen, maar bijvoorbeeld ook direct te bellen in Teams. Alle Tony’s, ook de medewerkers in onder andere België, Duitsland en de Verenigde Staten hebben een teams-nummer. Van der Werf: "Eenvoudig, handig en slim, want het scheelt behoorlijk in belkosten."

Zo maakt Tony's Chocolonely impact | Vodafone Business

Teams Calling

Bellen naar vaste en mobiele nummers in Teams