Fijn dat je blijft! Je kunt verlengen met een telefoon of Sim Only

De nieuwe standaard: bellen via 4G of wifi

Bij Vodafone maak je gebruik van een goed netwerk. Toch kan het zo zijn dat het bereik af en toe wegvalt. Bijvoorbeeld door dikke betonnen muren van huizen en kantoorpanden. Deze blokkeren het signaal. Daarom introduceren we bellen via 4G en wifi. Dan ben je onderweg én binnen goed bereikbaar.

Wat heb je nodig?

Wat is het en hoe werkt het?

4G bellen

Met de introductie van 4G bellen kun je voortaan niet alleen internetten via 4G maar ook bellen. Je telefoon kiest automatisch het best beschikbare netwerk om mee te bellen of gebeld te worden. Je hoeft dus zelf niets in te stellen.

Wifi-bellen

Ook thuis wil je goed mobiel bereikbaar zijn. Maar soms wordt het signaal belemmerd. Door dikke betonnen muren van je woning bijvoorbeeld.

In zo'n geval kun je overschakelen op bellen via wifi. Je telefoon gebruikt wifi als versterker om verbinding te maken met ons mobiele netwerk. Zo blijf je goed bereikbaar.

Wil je gebruik maken van wifi-bellen? Pas dan de wifi instellingen op je telefoon aan.

Handig om te weten

Kosten

Voor bellen via 4G en wifi betaal je niets extra's. Een telefoongesprek wordt op dezelfde manier afgerekend als een gesprek via 2G/3G. Er wordt geen dataverbruik in rekening gebracht.

Een goede Wifi

In principe is elk wifi-netwerk geschikt zolang er voldoende bandbreedte (minimaal 1 Mbps) is en goed bereik in je woning.

Instellingen

Afhankelijk van je telefoon hoef je niets te doen om te kunnen bellen via 4G. Als je een iPhone hebt moet je wel eerst de aanbiederinstellingen accepteren. Wil je bellen via wifi of via 4G? Pas dan je instellingen aan.

Geschikt abonnement

Om te bellen via 4G of wifi heb je een 4G abonnement nodig aangesloten na 4 maart 2013.

Geschikte telefoon

Op ons Forum vind je een up-to-date lijst met geschikte telefoons voor bellen met 4G en wifi.

Instellingen voor Wifi bellen en 4G bellen

Om Wifi bellen te gebruiken, moet je het volgende doen:

Samsung telefoons
  • Open de telefoon-applicatie (het groene bel knopje)
  • Ga naar 'Instellingen'
  • Selecteer 'Bel via wifi aan'
  • Kies bij 'Voorkeur Wi-Fi of Voorkeur mobiele netwerk' voor 'Voorkeur mobiele netwerk'
iPhones
  • Werk je iPhone bij naar iOS 10.2 of hoger.
  • Ga na het updaten naar 'Instellingen - Algemeen - Info'. Er verschijnt nu een melding in beeld dat er een update is. Voer deze uit.
  • Ga daarna op je iPhone naar 'Instellingen - Telefoon'. Er staat nu een optie genaamd 'Bellen via wifi'. Zet deze functie aan.

Om 4G bellen te gebruiken, moet je het volgende doen:

Samsung telefoons
  • Hiervoor hoef je niets te doen.
iPhones
  • Werk je iPhone bij naar iOS 10.2 of hoger.
  • Ga na het updaten naar Instellingen > Algemeen > Info. Er verschijnt nu een melding in beeld dat er een update is. Voer deze uit.
Bellen via 4G en wifi in het buitenland

Zowel 4G als wifi-netwerken vanuit het buitenland worden nog niet ondersteund. Daarom is het niet mogelijk te bellen via deze netwerken. Als je belt in het buitenland gaat je gesprek automatisch over op 2G/ 3G.

Software updaten

Als je gebruik wilt maken van bellen via 4G of wifi dan is het belangrijk dat de software op je mobiele telefoon up to-date is.

Dit wil je ook weten
Maak je gebruik van SignaalPlus?

4G en Wifi bellen kan niet gebruikt worden in combinatie met SignaalPlus, dit ondersteunt alleen 3G. Zodra we je voorzien hebben van 4G en Wifi bellen, raden we je aan om SignaalPlus niet meer te gebruiken.

Overdracht tussen 4G en wifi bellen

Als je via 4G belt en dit bereik minder wordt, zal je telefoon automatisch overgaan naar wifi bellen. En deze functionaliteit werkt ook andersom, daar merk je niets van. Zodra je via wifi belt, er geen 4G bereik is en je buiten het bereik van het wifi signaal komt, zal het telefoongesprek wegvallen.

Alles voor het beste netwerk