Wat is Sim Only?

Werkt je huidige telefoon nog prima? Wil je even niet investeren in een (duur) toestel of wil je je maandlasten simpelweg zo laag mogelijk houden? Dan is Sim Only een goede keuze voor jou. We leggen je uit wat Sim Only precies is en hoe het werkt. Ontdek of het iets voor je is!

Sim Only: alléén een simkaart

Sim Only is een mobiel abonnement, zonder nieuwe telefoon. Je ontvangt dus alleen een nieuwe simkaart. Die plaats je in je huidige toestel, zodat je lekker voordelig kan bellen, sms’en en internetten. Je hoeft namelijk geen telefoon af te betalen  tijdens je abonnementsperiode. Scheelt kosten! 

En wil je tijdens je Sim Only abonnement toch een nieuw toestel? Dan kan dat altijd nog met Vodafone NEXT.

Vodafone Sim Only simkaart
    De voordelen van Sim Only 
 
 1. Lage telefoonkosten
  Je hebt geen maandelijkse kosten voor het afbetalen van je nieuwe telefoon.
 2. Vrijheid om te wisselen van telefoon
 3. Geen BKR-registratie
  Heb je een abonnement, waarbij je een telefoon van meer dan 250 afbetaalt, dan wordt dit als lening geregistreerd bij het BKR. Dit heeft invloed op eventuele toekomstige leningen, zoals een hypotheek. Met Sim Only heb je hier geen last van.

    De extra voordelen bij Vodafone

 1. Standaard toegang tot ons krachtige 4G-netwerk
 2. Dubbel zoveel data en extra korting i.c.m. Ziggo Internet
 3. Toegang tot ons supersnelle 5G netwerk met Sim Only Red + 5G-toestel 

        Lees alles over Sim Only bij Vodafone

Zo werkt Sim Only

Sim Only is supersimpel. In 4 stappen kun je nóg voordeliger internetten, bellen en sms’en:

 1. Je bestelt een Sim Only abonnement
 2. Je ontvangt van ons een nieuwe sim-kaart
 3. Plaats de nieuwe sim-kaart in je huidige telefoon
 4. En voilà, je kunt lekker goedkoop bellen en sms-en

Net als bij andere mobiele abonnementen betaal je maandelijks een bedrag. Bij Sim Only is dat bedrag lekker laag!

Nóg makkelijker: e-SIM

E-SIM is een digitale simkaart. Er is dus geen plastic kaartje meer nodig om te bellen. De simkaart is ingebouwd in de  smartphone. Alleen de nieuwste telefoons zijn geschikt voor eSIM. Heb jij zo’n nieuwe telefoon en wil je een Sim Only abonnement? Prima! Al onze Sim Only abonnementen kunnen ook met e-SIM.

Benodigd: een simlockvrije telefoon

Het enige dat je nodig hebt is een telefoon die simlockvrij is. Dat betekent dat je de telefoon kunt gebruiken met iedere simkaart. De meeste toestellen zijn inmiddels simlockvrij. Heb je een oudje, dan kun je dat het beste even checken. En zit er een simlock op? Geen paniek, we helpen je graag met een unlockcode. Kun je alsnog voor Sim Only gaan!

Nummerbehoud kan ook bij Sim Only

Ook bij een Sim Only abonnement is het mogelijk je huidige mobiele nummer te behouden. Dat werkt hetzelfde als bij een abonnement met een nieuwe telefoon. Je geeft het aan bij het bestellen van je nieuwe Sim Only abonnement. Goed om te weten: nummerbehoud is alleen mogelijk bij Nederlandse nummers.

Sim Only versus Prepaid

Met zowel Sim Only als Prepaid bel en internet je voor een lage maandprijs. Het belangrijkste verschil? Bij Sim Only betaal je maandelijks achteraf een vast laag bedrag en bij Prepaid koop je van tevoren een bundel of tegoed waarmee je kunt bellen, sms'en en/of internetten. En dat kun je tussentijds opwaarderen. Met Sim Only heb je daar geen omkijken naar. 

Vodafone Sim Only is 5G proof

Met al onze Sim Only abonnementen kun jij op ons supersnelle 5G netwerk. Tenminste, als je toestel 5G ready is. Benieuwd of jouw smartphone al geschikt is? 

Met internet van Ziggo extra voordeel, ook met Sim Only

Heb je internet van Ziggo en wil je graag Sim Only? Dan krijg je tot € 5 korting op je Sim Only abonnement, elke maand dubbel zoveel data en ook nog eens een gratis extra tv-pakket. Kortom, Ziggo-klanten profiteren van lekker veel voordeel met Sim Only van Vodafone.

Welke Sim Only past bij jou?

We hebben verschillende Sim Only smaken. Van bereikbaarheid voorop met de Start-abonnementen tot onbeperkt data en/of bellen met de Red-abonnementen. En heb je al internet van Ziggo? Dan krijg je dubbel zoveel data en ook nog extra korting bij Vodafone.

Andere veelgestelde vragen

 

Drie formaten simkaarten

Er zijn verschillende formaten simkaarten voor verschillende toestellen: een standaard (mini) formaat, micro en nano. Lees alles over de verschillende soorten simkaarten en bekijk welke jij nodig hebt.

 

Plek voor 2 simkaarten

Een Dual Sim-telefoon heeft plek voor twee simkaarten, waardoor je bereikbaar kunt zijn op twee verschillende telefoonnummers met één toestel. Lees hoe het werkt en welke toestellen Dual Sim hebben.

Daarom kies je Vodafone

Met Vodafone kies je bewust. Voor een excellent netwerk, premium service en een abonnement dat op jouw leven is afgestemd. Op ons krachtige Giganet. Vandaag, morgen, en in de toekomst.

Excellent netwerk. Met 5G

Altijd een passend abonnement

24/7 premium service

De kracht van Vodafone en Ziggo samen

Heb je al internet van Ziggo? Dan profiteer je van vele voordelen:

Krijg elke maand dubbele data op je Vodafone abonnement.

Bespaar tot € 5,- per maand op je Vodafone abonnement.

Kies voor Ziggo Movies & Series L, Ziggo Kids of Ziggo Sport.

Ga veilig online met je telefoon, tablet en computer.