Overslaan en ga naar inhoud

Dinsdag 15 februari 2022 • 4 minuten

Wat is Sim Only?

Werkt je huidige telefoon nog prima? Wil je even niet investeren in een (duur) toestel of wil je je maandlasten simpelweg zo laag mogelijk houden? Dan is Sim Only een goede keuze voor jou. We leggen je uit wat Sim Only precies is en hoe het werkt. Ontdek of het iets voor je is!

Sim Only: alléén een simkaart

Sim Only is een mobiel abonnement, zonder nieuwe telefoon. Je ontvangt dus alleen een nieuwe simkaart. Die plaats je in je huidige toestel, zodat je lekker voordelig kan bellen, sms’en en internetten. Je hoeft namelijk geen telefoon af te betalen  tijdens je abonnementsperiode. Scheelt kosten! 

En wil je tijdens je Sim Only abonnement toch een nieuw toestel? Dan kan dat altijd nog met Vodafone NEXT.

    De voordelen van Sim Only 
 
 1. Lage telefoonkosten
  Je hebt geen maandelijkse kosten voor het afbetalen van je nieuwe telefoon.
 2. Vrijheid om te wisselen van telefoon
 3. Geen BKR-registratie
  Heb je een abonnement, waarbij je een telefoon van meer dan 250 afbetaalt, dan wordt dit als lening geregistreerd bij het BKR. Dit heeft invloed op eventuele toekomstige leningen, zoals een hypotheek. Met Sim Only heb je hier geen last van.

    De extra voordelen bij Vodafone

 1. Standaard toegang tot ons krachtige 5G-netwerk
 2. Dubbel zoveel data en extra korting i.c.m. Ziggo Internet
 3. Toegang tot ons supersnelle 5G netwerk met Sim Only + 5G-toestel 

        Lees alles over Sim Only bij Vodafone

Zo werkt Sim Only

Sim Only is supersimpel. In 4 stappen kun je nóg voordeliger internetten, bellen en sms’en:

 1. Je bestelt een Sim Only abonnement
 2. Je ontvangt van ons een nieuwe sim-kaart
 3. Plaats de nieuwe sim-kaart in je huidige telefoon
 4. En voilà, je kunt lekker goedkoop bellen en sms-en

Net als bij andere mobiele abonnementen betaal je maandelijks een bedrag. Bij Sim Only is dat bedrag lekker laag!

Nóg makkelijker: e-SIM

eSIM is een digitale simkaart. Er is dus geen plastic kaartje meer nodig om te bellen. De simkaart is ingebouwd in de  smartphone. Alleen de nieuwste telefoons zijn geschikt voor eSIM. Heb jij zo’n nieuwe telefoon en wil je een Sim Only abonnement? Prima! Al onze Sim Only abonnementen kunnen ook met eSIM. Op onze eSIM pagina vind je meer informatie over dit onderwerp.

Benodigd: een simlockvrije telefoon

Het enige dat je nodig hebt is een telefoon die simlockvrij is. Dat betekent dat je de telefoon kunt gebruiken met iedere simkaart. De meeste toestellen zijn inmiddels simlockvrij. Heb je een oudje, dan kun je dat het beste even checken. En zit er een simlock op? Geen paniek, we helpen je graag met een unlockcode. Kun je alsnog voor Sim Only gaan!

Nummerbehoud kan ook bij Sim Only

Ook bij een Sim Only abonnement is het mogelijk je huidige mobiele nummer te behouden. Dat werkt hetzelfde als bij een abonnement met een nieuwe telefoon. Je geeft het aan bij het bestellen van je nieuwe Sim Only abonnement. Goed om te weten: nummerbehoud is alleen mogelijk bij Nederlandse nummers.

Sim Only versus Prepaid

Met zowel Sim Only als Prepaid bel en internet je voor een lage maandprijs. Het belangrijkste verschil? Bij Sim Only betaal je maandelijks achteraf een vast laag bedrag en bij Prepaid koop je van tevoren een bundel of tegoed waarmee je kunt bellen, sms'en en/of internetten. En dat kun je tussentijds opwaarderen. Met Sim Only heb je daar geen omkijken naar. 

Met internet van Ziggo extra voordeel, ook met Sim Only

Heb je internet van Ziggo en wil je graag Sim Only? Dan krijg je tot € 7,50 korting op je Sim Only abonnement, elke maand dubbel zoveel data en ook nog eens een gratis extra tv-pakket. Kortom, Ziggo-klanten profiteren van lekker veel voordeel met Sim Only van Vodafone.

Welke Sim Only past bij jou?

We hebben verschillende Sim Only smaken. Van bereikbaarheid voorop met de Start-abonnementen tot onbeperkt data en/of bellen met de Red-abonnementen. En heb je al internet van Ziggo? Dan krijg je dubbel zoveel data en ook nog extra korting bij Vodafone.

Alles over Sim Only

Wat is Sim Only?

Werkt je huidige telefoon nog prima? Wil je even niet investeren in een (duur) toestel of wil je je maandlasten simpelweg zo laag mogelijk houden? Dan is Sim Only een goede keuze voor jou.

Onbeperkt internetten of bellen

Met een Onbeperkt-abonnement ben je eindeloos mobiel, zónder zorgen over extra kosten. Want een Onbeperkt bundel raakt simpelweg niet op.

Dual Sim

Een dual sim telefoon heeft plek voor twee simkaarten, waardoor je bereikbaar kunt zijn op twee verschillende telefoonnummers met één toestel.

Simkaarten

Ze zijn er in verschillende formaten voor verschillende toestellen. Op deze pagina lees je welke simkaart jij nodig hebt.

Alles over eSIM

Met een eSIM en gewone simkaart kun je bellen, gebeld worden en internetten met twee nummers op één telefoon.

Redelijk gebruik in het buitenland

Wil je onbezorgd gebruik maken van mobiel internet in het buitenland? Hou je dan aan de Fair Use Policy.

Extra opties voor je Sim Only abonnement

Haal meer uit je abonnement met BloX voordeelbundels en Duo Sim. Verzeker je toestel met Vodafone Garant of bekijk onze handige apps.

Alles over Red

Met een Red abonnement maak je gebruik van ons 4G- en 5G-netwerk en kun je bellen, sms'en en internetten binnen Nederland én in de EU.

Alles over Red Unlimited

Met een Red Unlimited abonnement zit je nooit meer zonder data en blijf je altijd verbonden.

Vodafone Sim Only deals

Ook interessant

De beste deals voor jou. Nú hoge kortingen op geselecteerde telefoons en abonnementen.

Geen nieuw toestel nodig? Kies dan voor één van onze voordelige Sim Only abonnementen.

De iPhone 15: de beste smartphone van Apple. Apple overtreft zichzelf weer met de iPhone 15 serie.

Nergens aan vast en toch aangesloten op het betrouwbare 4G netwerk van Vodafone. Met Vodafone Prepaid bel en internet je zoals jij dat wilt.