Overslaan en ga naar inhoud

DreamLab

Samen strijden tegen COVID-19, terwijl we slapen

Help mee in de strijd tegen COVID-19

Je wilt graag wat doen, maar weet niet goed hoe. Dan is de DreamLab-app wat voor jou. DreamLab gebruikt de collectieve rekenkracht van mobiele telefoons én het krachtige Vodafone netwerk om medisch onderzoek te versnellen. En hoe meer mensen de app gebruiken, hoe sneller dat gaat. Zo gebruiken we technologie voor een betere toekomst. Strijd jij mee?

Download de app en doe een slaapdonatie

Zo werkt DreamLab

In drie simpele stappen strijd je mee tegen COVID-19
  Opladen mobiele telefoon voor DreamLab app van Vodafone

Laden

Heb je DreamLab gedownload? Open de app en kies bij Projecten 'Corona-AI'. Zodra je telefoon oplaadt en internetverbinding heeft met je netwerk of wifi, help je het onderzoek versnellen. Goed om te weten: als iOS-gebruiker kies je eerst 'Start DreamLab'. Bij Android-gebruikers start de app automatisch.

Slapen terwijl je je DreamLab app gebruikt van Vodafone

Slapen

Vaak laad je je telefoon ’s nachts op. Het perfecte moment om DreamLab te activeren, zodat de app ongestoord berekeningen uitvoert op de achtergrond. Zo is DreamLab een goede reden om wat extra slaapuurtjes te pakken en op die manier belangrijk medisch onderzoek te versnellen.

 Strijd samen tegen Covid-19 (Corona) met de DreamLab app

Strijden

Terwijl jij en duizenden andere DreamLab-gebruikers slapen, worden jullie telefoons samen een virtuele supercomputer. Deze voert berekeningen uit en stuurt de resultaten terug naar het onderzoeksteam. Zo help je bijvoorbeeld in het vinden van betere behandelingen om het coronavirus te bestrijden. 

Deel jouw #slaapdonatie

Heb jij de actie van DreamLab al gedeeld? Post jouw slaapselfie met #slaapdonatie en zet 6 vrienden in actie om ook 6 uur slaap te doneren via DreamLab. Hoe meer Nederlanders hun slaap doneren, hoe meer downloads en hoe sneller het onderzoek. Wist je dat 33 nieuwe slapers dezelfde hoeveelheid data kunnen verwerken als een supercomputer van een onderzoeksorganisatie? Kom ook in actie en slaap mee!

deel jouw slaapdonatie

Ben jij een Android of iOS-gebruiker?

Kies het besturingssysteem van je telefoon en lees hoe DreamLab werkt

Android

 

Wanneer je je telefoon oplaadt en DreamLab start, downloadt de app kleine stukjes van een enorm onderzoeksproject in de cloud. Je telefoon voert dan berekeningen uit en stuurt de resultaten terug naar het onderzoeksteam.

 

DreamLab begint automatisch als je telefoon oplaadt en tenminste 80% opgeladen is. Je kunt ook op elk moment op 'Start DreamLab' drukken.

 

Sommige gebruikers maken zich zorgen over hun batterijniveau en daarom is DreamLab ontworpen voor gebruik terwijl je telefoon opgeladen wordt.

 

Wanneer je stopt met het opladen van je telefoon, stopt DreamLab automatisch. De app stopt ook wanneer je klikt op 'Sessie beëindigen'. Om DreamLab definitief te stoppen, moet je de app de-installeren.

 

DreamLab werkt automatisch als je telefoon opgeladen wordt. Als je DreamLab aanzet als de telefoon niet opgeladen wordt, dan gebruikt hij de batterij, net als elke andere app.

 

iOS

 

Wanneer je je telefoon oplaadt en DreamLab start, downloadt de app kleine stukjes van een enorm onderzoeksproject in de cloud. Je telefoon voert dan berekeningen uit en stuurt de resultaten terug naar het onderzoeksteam.

 

DreamLab start op als je 'Start DreamLab' in de app aanklikt en je telefoon neerlegt zonder op de 'home' of 'lock' knop te drukken. Als je op 'home' drukt, een andere app opent of telefoneert, kan DreamLab pauzeren of stoppen.

Goed om te weten: omdat de app op iOS-apparaten actief moet blijven, kan de telefoon als je 'auto-lock' hebt ingesteld, geen onderzoeksprojecten doorrekenen zodra de auto-lock geactiveerd is. Daarom wordt auto-lock gedeactiveerd zodra je op 'Start DreamLab' drukt.

 

Sommige gebruikers maken zich zorgen over hun batterijniveau en daarom is DreamLab ontworpen voor gebruik terwijl je telefoon wordt opgeladen.

 

Voor de beste resultaten adviseren wij iPhone-gebruikers om op 'Start DreamLab' te drukken. Het beste is om een herinnering in te stellen zodat je niet vergeet om DreamLab elke avond aan te zetten. iOS staat soms toe dat er op de achtergrond rekenwerk plaatsvindt, maar om zoveel mogelijk rekenwerk te laten uitvoeren, kun je het beste 'Start DreamLab' aanklikken.

 

Op dit moment kunnen DreamLab gebruikers maximaal 500 MB per maand op hun mobiele netwerk doneren. Onze gebruikers zeggen dat dat het maximum is waar ze zich goed bij voelen.

 

 

Wanneer je stopt met het opladen van je telefoon, stopt DreamLab automatisch. De app stopt ook wanneer je klikt op 'Sessie beëindigen'. Om DreamLab definitief te stoppen, moet je de app de-installeren.

 

DreamLab werkt automatisch als je telefoon opgeladen wordt. Als je DreamLab aanzet als de telefoon niet opgeladen wordt, dan gebruikt hij de batterij, net als elke andere app.

DreamLab & Vodafone

Wij geloven dat elke verbinding de maatschappij een stap vooruithelpt. Alledaagse contacten met je familie, vrienden en collega’s. Versterkt door nieuwe technologieën op ons krachtige netwerk. Met DreamLab gebruiken we de rekenkracht van jouw smartphone en het krachtige Vodafone netwerk om de wereld een stukje beter te maken. 

 DreamLab en Vodafone verbinden
Niet om op te scheppen, maar...

Veelgestelde vragen over DreamLab

 

DreamLab maakt geen gebruik van je privé-informatie. Je kunt het Privacystatement in de app-instellingen lezen.

 

DreamLab gebruikt data om kleine onderzoeksproblemen uit de cloud te downloaden, berekeningen uit te voeren en de resultaten terug te sturen. Mobiel datagebruik voor DreamLab wordt in rekening gebracht door je provider. We adviseren je om in de instellingen (ga vervolgens naar 'Netwerkinstellingen') aan te geven hoeveel MB je maximaal wil verbruiken op wifi en/of op het mobiele netwerk. Je kunt het aantal MB op het mobiele netwerk ook op "0" zetten, zodat de app alleen op wifi werkt.

Als je telefoon detecteert dat er een wifinetwerk beschikbaar is, gebruikt DreamLab dat. DreamLab is automatisch ingesteld op onbeperkt dataverbruik als de telefoon met een wifinetwerk verbonden is, maar dit kun je altijd weer wijzigen in de app instellingen.

Als er geen wifinetwerk beschikbaar is, gebruikt DreamLab je mobiele netwerk. Het blijft data gebruiken tot de maandelijkse datalimiet die je ingesteld hebt, bereikt is (50 MB, 250 MB of 500 MB). Als je niet wilt dat DreamLab mobiele data gebruikt, kun je 0 MB mobiele data instellen in de instellingen van de app.

Bij roaming worden internationale datakosten berekend.

Als je ook bijdraagt via wifi, gebruikt de app data van je wifi-abonnement.

Goed om te weten: DreamLab werkt per kalendermaand, wat misschien niet overeenkomt met de termijnen van jouw abonnement. Je kunt in de app instellingen zien wanneer de maandelijkse cyclus van DreamLab weer begint. DreamLab pauzeert als de ingestelde maandelijkse datalimiet bereikt is. Op dat moment krijg je de mogelijkheid om je databijdrage te verhogen. Als je niets doet, kun je de volgende kalendermaand DreamLab weer gaan gebruiken.

Als je op een mobiel netwerk roamt, worden er internationale kosten in rekening gebracht. Je kunt in de instellingen roaming uitzetten.

 

Dat hangt van jou af. Op je mobiele netwerk kun je kiezen om 50 MB, 250 MB of 500 MB per maand bij te dragen. Bij wifi kun je kiezen om 500 MB, 1GB of 'onbeperkt' per maand te doneren. Je kunt in de app instellingen aanpassen hoeveel data je op elk moment aan DreamLab bijdraagt.

Als leidraad, 50 MB komt ongeveer overeen met 25 foto's per maand op sociale media uploaden. 500 MB komt ongeveer overeen met 1,5 uur per maand video streamen. 1GB komt ongeveer overeen met 3 uur per maand video streamen.

Je kunt in de app instellingen zien hoeveel data DreamLab heeft gebruikt en wanneer de maandelijkse cyclus van DreamLab weer begint.

 

Ga naar de app instellingen van DreamLab en zet mobiele data op 0 MB.

 

Op dit moment kunnen DreamLab gebruikers maximaal 500 MB per maand op hun mobiele netwerk doneren. Onze gebruikers zeggen dat dat het maximum is waar ze zich goed bij voelen.

 

 

Als DreamLab de datalimiet die je ingesteld hebt bereikt, geeft DreamLab je de optie om je datalimiet te verhogen. Als je niets doet, gaat DreamLab gewoon de volgende kalendermaand weer verder.

 

Het privacy statement en de algemene voorwaarden lees je terug op deze pagina.