Ouderlijk toezicht
Hoe houd ik mijn kind online veilig?
Veiligheid begint bij de basis. Het is echt een stukje opvoeding: begeleiden, goede afspraken maken en meekijken. En laat weten dat ze altijd alles met je kunnen bespreken.
Hoe praat ik met mijn kind over negatieve online ervaringen?
Je wil dat je kind zich veilig voelt om dingen te delen. Maar hoe pak je dat aan? Wat als er online iets vervelends gebeurt? Deze video helpt je om er samen over te praten.
Hoe veilig is mijn kind online?
Er is online van te beleven, ontdekken én leren. Maar er zijn ook risico’s, zoals hackers, cyberpesten of oplichting. Gelukkig kan je als ouder veel doen om je kind te beschermen.
Hoeveel schermtijd geef ik mijn kind?
Behind the screens neemt je als ouder mee naar de wereld achter de schermen van je kind. Samen met andere ouders, kinderen en experts gaan we op zoek naar de antwoorden op lastige vragen. Hopelijk helpt dit om de digiproblemen die jullie thuis tegenkomen beter te begrijpen en bespreken.
Je kind en online uitgaven. Wat zijn de risico's?
Een nieuwe skin in Fortnite. Een snelle aankoop in een webshop. Of een abonnement dat blijft doorlopen. Jongeren geven online makkelijker dan ooit geld uit. Eén klik en het is geregeld. Hoe hou je dat in de gaten én veilig?
Je kind veilig online. Waar moet je op letten?
Een klik op een verkeerde link. Een vriendschapsverzoek van een vreemde. Of een app die ongemerkt je gegevens verzameld. Er kan online snel iets misgaan.
Voor je kind zijn deze risico’s vaak nog minder zichtbaar. En je bent er natuurlijk niet altijd bij. Hoe leer je je kind om slim en veilig online te zijn?
Schermtijd voor je kind. Wat is wijsheid?
We leven in een wereld waarin schermen overal zijn. Thuis, op school en onderweg. Kinderen zijn daarom op jonge leeftijd al vaak online. Maat wat is vaak of té vaak? Veel ouders vragen zich af hoeveel schermtijd voor kinderen eigenlijk gezond is.
De meningen hierover verschillen. Het hangt af van de leeftijd en het karakter van je kind en van jouw kijk op schermtijd. Uiteindelijk bepaal je zelf wat goed voelt. Een paar handige richtlijnen en tips kunnen je wel helpen om goede afspraken te maken en een mooie balans te vinden.
Schermtijdregels. Hoe praat je erover met je kind?
De snelheid waarmee onze wereld digitaliseert, kan soms best overweldigend zijn. Voor kinderen, maar ook voor jou als ouder. Toen jij zo jong was, speelde je tikkertje buiten en belde je je vrienden op de vaste huistelefoon. En je tv was nog allesbehalve smart.
Dat is nu totaal anders. Je kind groeit op in een wereld vol digitale techniek en dat brengt veel plezier, maar ook uitdagingen met zich mee. Hoe vind je een goede balans? En hoe maak je goede afspraken over schermtijd?
De beste aanpak verschilt per kind en per leeftijd, maar hier zijn wat handige tips om het gesprek open te houden.
Trends en influencers op social media: wat moet je weten?
Nieuws, roddels en trends op social media gaan razendsnel. Hoe blijf je als ouder bij? Lees meer over de populairste platforms, hypes en influencers. Zodat je een beetje op de hoogte blijft van wat er speelt in de online wereld van je kind.
De stichting Vodafone Foundation in Nederland zet zich sinds 2002 in om iedereen te helpen met technologie.
Onze missie: jong en oud helpen bij het ontwikkelen van digitale vaardigheden. Zodat iedereen mee kan doen in de digitale samenleving. Voor scholen hebben we het lesprogramma Online Masters ontwikkeld en voor ouderen Welkom Online.