Overslaan en ga naar inhoud

Alles over het Apple watchOS besturingssysteem

watchOS is het besturingssysteem van de Apple Watch. Het is de systeemsoftware waar alle basisfuncties mee worden aangestuurd. Het bepaalt bijvoorbeeld hoe je Apple Watch reageert op bepaalde handelingen, hoe apps werken en hoe de vormgeving eruitziet. watchOS werd in 2014 onthuld, samen met de eerste smartwatch van Apple. In de loop der jaren zijn er veel verschillende functies bijgekomen. Jaarlijks komen er nieuwe updates uit met nieuwe functies.

watchOS 10

watchOS 10 is de nieuwste update voor de Apple Watch en beschikbaar voor ontwikkelaars sinds september 2023. wachtOS 10 heeft een hoop nieuwe functies. Daarnaast is de manier waarop je de Apple Watch gebruikt veranderd. Apps zijn vernieuwd, een nieuwe slimme stapel is toegevoegd, er zijn extra wijzerplaten bijgekomen en er zijn nieuwe functies voor fietsen en wandelen en tools voor de geestelijke gezondheid. In het najaar van 2023 kan watchOS 10 als gratis software-update worden gedownload.

Apple watchOS 10
Apple watchOS 9

watchOS 9

watchOS 9 is beschikbaar sinds september 2022. Geniet van nieuwe functies en verbeteringen op het gebied van sport, bewegen en gezondheid. Ook zijn er enkele verbeteringen doorgevoerd op het gebied van toegankelijkheid, zoals Apple Watch Mirroring. Een van de nieuwe functies van watchOS 9 is de nieuwe energiebesparende modus, Low Power Mode. Hiermee spaar je de batterij van je Apple Watch, terwijl je je horloge kunt blijven gebruiken. Ook vind je met watchOS 9 drie nieuwe en drie vernieuwde wijzerplaten terug op je Apple Watch. Verder is vanaf nu internationale roaming beschikbaar voor mensen met een Apple Watch Cellular, mits je abonnement dit ondersteunt.

watchOS 8

Sinds september 2021 is watchOS 8 beschikbaar. Met deze nieuwe versie van watchOS zijn weer een aantal handige verbeteringen en nieuwe functies geïntroduceerd. Het always-on scherm heeft enkele kleine verbeteringen doorgemaakt, er zijn nieuwe apps geïntroduceerd, apps zijn verbeterd etc. Met watchOS 8 is het bekijken en delen van foto's makkelijker dan ooit. Ook zijn er twee nieuwe wijzerplaten uitgebracht: Portretten en World Timer. Verder helpt de app Focus je met concentreren op je werk, slaap of iets anders.

Apple watchOS 8

Vergelijk alle watches

Ga jij voor de Apple Watch Series 9, Apple Watch SE of Apple Watch Ultra 2? Vergelijk de verschillende watches hieronder.

Apple Watch vergelijken

Apple Watch Series 9

41 mm of 45 mm

Water- en stofdicht

Always-on Retina-display

Apple Watch vergelijken

Apple Watch SE

40 mm of 44 mm

Waterdicht

Retina-display

Apple Watch vergelijken

Apple Watch Ultra 2

49 mm

Water- en stofdicht

Always-on Retina-display

Daarom kies je Vodafone

Met Vodafone kies je bewust. Voor een excellent netwerk, premium service en een abonnement dat op jouw leven is afgestemd. Op ons krachtige netwerk. Vandaag, morgen, en in de toekomst.

Daarom Vodafone - excellent netwerk
Vodafone 5G

Excellent netwerk. Met 5G

Daarom Vodafone - passend abonnement
Vodafone data

Altijd een passend abonnement

Daarom Vodafone - altijd premium service
Vodafone premium service

24/7 premium service