Overslaan en ga naar inhoud

Woensdag 15 maart 2023 • 4 minuten

Samsung Galaxy A54 beeldscherm

Alles wat je wilt weten over het beeldscherm

Helder en scherp AMOLED display

Samsung heeft bij de Galaxy A54 gekozen voor een beeldscherm met Super AMOLED technologie en dat is goed nieuws. Deze technologie zorgt er namelijk voor dat de display uitstekende contrastverhouding en diepe zwarttinten heeft. Hierdoor worden donkere scènes in films en games nog intenser en realistischer weergegeven. Verder heeft het scherm een FHD+ resolutie. Dit alles zorgt ervoor dat het beeldscherm 25% helderder is dan bij de A53. Daarnaast beschikt het toestel ook over Vision Booster, waardoor je ook in fel zonlicht gewoon een helder en leesbaar scherm hebt.

Hoge refreshrate

Niet alleen op het gebied van helderheid en scherpte scoort het beeldscherm van de Galaxy A54 goed. Ook op het gebied van refreshrate mag de A54 zich met de top meten. Het beeldscherm van de A54 heeft namelijk een refreshrate van 120 Hz meegekregen. De refreshrate, ofwel verversingssnelheid, bepaalt hoe snel de informatie op het beeldscherm ververst wordt. Wanneer een smartphone een lage refreshrate heeft, zal je merken dat het beeldscherm langzamer reageert op je gebruik. Bij de Galaxy A54 is dat dus echter niet het geval. De hoge verversingssnelheid zorgt voor vloeiende animaties en een zeer prettige gebruikerservaring. Dit maakt het spelen van games en het scrollen door je social media feeds nog leuker en soepeler.

Sterk en krasbestendig beeldscherm

Natuurlijk wil je dat je smartphone zo lang mogelijk meegaat. Schade aan het scherm is dan ook iets wat je zeker niet wilt. Daarom is het ook ontzettend fijn dat de Galaxy A54 is voorzien van Gorilla Glass 5. Gorilla Glass is gehard glas dat extra sterk is en op de display van je telefoon wordt geplaatst. Het is tot 5 keer zo sterk als normaal glas. Daardoor is je telefoon beter beschermd tegen val- en stootschade én tegen krassen. Uiteraard kan je daarnaast ook nog voor extra bescherming kiezen, zoals een hoesje of een screenprotector. En natuurlijk voor één van onze verzekeringen.